14-jarige joyrider maakt nachtelijk ritje door Tilburg

Auteur: , 17 Reacties

Je kunt al op je zestiende beginnen met rijlessen, dus waarom zou je als 14-jarige niet een rondje door Tilburg kunnen rijden met de auto van je zus?

14-jarige joyrider aangehouden

Toegegeven: echt veilig is dat natuurlijk niet, maar deze avontuurlijke jongeman verdient ook credits. Voor zover bekend heeft hij namelijk geen schade gereden, terwijl-ie waarschijnlijk net met z’n voeten bij het gas- en rempedaal kan. Toch viel het de Tilburgse agenten donderdagnacht op dat de bestuurder van de auto wel erg jong was.

Na de aanhouding bleek de knul natuurlijk niet over een rijbewijs te beschikken. Sterker nog: hij reed in de auto van zijn zus, maar zij was daar niet helemaal van op de hoogte. Ze waren op visite in Tilburg, maar dat broertjelief al een tijdje weg was, viel haar blijkbaar niet op. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt, maar het is niet bekend wat het ritje verder voor gevolgen heeft voor de jonge bestuurder.17 reacties

Hahaha vroeger ook weleens gewaagd al was ik toen 15, maar zou het toch niet proberen in een grote stad denk ik :D
En ook ik kwam er niet elke keer mee weg, was toch iemand in het dorp die het nodig vond mijn ouders in te lichten….
@dutchneon: hahah geniaal. Wat een naaiballen die dorpsgenoten;)
Waarschijnlijk alleen boete en hij is er al vanaf
via Android app
Op je 14e kun je best rijden, rijbewijs of niet. Zeker met een automaat is het niet anders dan op de PlayStation. Of je op je 14e zonder rijbewijs kunt deelnemen aan het verkeer is een andere vraag. Het is aan de oplettendheid van andere bestuurders te danken dat er niks is gebeurd.
@knipperlichtje: is zeker wel een verschil. Als ik op de playstation tegen een muur rijdt. rij je zo verder in het echt toch een ander verhaal.
@dmk94: haha serieus? Dus zo’n jong kan ook geen gta nadoen op straat? :)
Scherp van de agenten!
Krijg toch wel begrip voor die agenten.

Die rs5 hadden ze goed gecheckt met kenteken, jonge bestuurder spotten ze ook.

Pas parkeerboete was ik net te laat bij automaat om bonnetje te verlengen. Gewoon gelachen met oom agent en scheur door de bon.

@peke: Ja, soms vertonen ze inderdaad een teken van menselijkheid.
@berlinetta: we moeten wel rekening houden dat de politie zijn werk ook maar doet. Die kk regels komen bij de regering weg.
@dmk94: Toch kiest men er zelf voor om bij de politie te gaan. En dat zegt wat over hun persoonlijkheid.
@imba:
Juist, als je bij de Politie gaat in de overtuiging dat je boeven gaat vangen ben je weel heel erg naïef, of gewoon dom.
@tupperware: Maar denk ook niet dat ze er bij gaan omdat ze zo graag bonnen willen schrijven.
En dat in een VW caddy
Shame on you Jordy om te zeggen dat die jongen ook nog eens credits verdient!! Zijn actie is totaal niet goed te praten. Lijkt alsof je ze een vrijbrief geeft zolang er maar geen schade wordt gemaakt.
Fysiek is rijden echt niet moeilijk, of je op je 14 volwassen genoeg bent da’s een ander paar mouwen.
Ik heb vanaf mijn 12e regelmatig met een trekker op en neer de landweggetjes geracet maar met een auto of in de bewoonde wereld? Dat gaat dan toch wel weer een stapje te ver.
Met een trekker op een landweg op je 12e is minstens zo gevaarlijk als met een auto in de stad op je 15e…

Allebei onverstandig. Aan de andere kant zijn er mensen die met 100 rijlessen nog steeds niet kunnen rijden maar er toch doorheen komen bij het CBR.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).