Carlsson pakt E-Klasse aan en geeft ‘m 523 pk

Auteur: , 16 Reacties

Je kunt erover discussiëren of het verstandig is je dikke bak onder handen te laten nemen door een tuner. Soms is het dat wel en soms absoluut niet. Gelukkig houdt Carlsson het beschaafd met de nieuwe E-Klasse.

Ze laten het uiterlijk van de Mercedes namelijk grotendeels ongemoeid. Natuurlijk, Carlsson heeft wat dingetjes aangepast, zoals de sideskirts en de diffuser aan de achterkant. Dat zijn echter aanpassingen die de auto daadwerkelijk aantrekkelijker en sportiever maken. Dat in tegenstelling tot de schreeuwerige bodykits die we op andere getunede auto’s regelmatig terugzien.

Carlsson heeft zich vooral uitgeleefd op de motoren. Het instapmodel met een 200 CGI-motor is opgepompt van 184 naar 211 pk, terwijl de sowieso al indrukwekkende E500 V8 van 408 naar 523 pk gaat. Juist, dat is het serieuzere werk. Eventueel kun je het geheel afmaken met dikke velgen, een sportiever uitlaatsysteem en variabele veringen, die de auto tot 30mm kunnen verlagen.16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik heb het idee dat Carlsson altijd een beetje moeite heeft om de type aanduiding er recht op te plakken! Voor de rest wel een hele mooie bak, zeker met die andere diffuser!
via Android app
Tussen al het ‘creatieve’ velgengeweld vandaag de dag verliest de good old zilveren multispaak velg zijn charme zeker niet. Prachtig!
@knipperlichtje Alleen zijn deze niet zilver
Nog steeds dat logo voor op. Sorry… niet mooi
@kvgorp: Logo’s en typeplaatjes mogen ze daar houden. Met Mercedeslogo is het al een stuk beter te behappen.
@kas plant:

Denk ik precies hetzelfde over, voor de rest zou ik mij echt niet schamen in die auto!
@kas plant: Inderdaad! Even die Carlsson-logootjes (en dat spoilertje, nu we toch bezig zijn) eraf, Mercedes-logo’s er weer op en je hebt een heel mooie wagen!
@kvgorp: dit moet volgens mij op de persplaten omdat mercedes niet in verband gebracht wil worden met deze auto. Je kan rustig bij ze langs gaan en geen logo in de gril bestellen! Niemand die je tegenhoudt.
Is @JordyS: 16 of zo? Spoilers maken een auto niet sportiever.. Hooguit geven ze een auto een wat sportievere uitstraling oid.

On topic: 523 pk is eigenlijk gelijk aan de vorige e63 AMG zonder additionele performance pack.Zou deze veel goedkoper zijn dan een echte AMG?

En idd die typeaanduiding van Carlsson is echte horror. Schreeuwt pauper..
Toch gek hoor, 2 verschillende velgen op een auto.

De taxichauffeur mag dus zelf naar die mooie multispaaks kijken als hij nar zijn auto loopt, terwijl zijn klanten die aan de rechterkant instappen het met die sjonnie velgen moeten doen.
Kleinere velgen, minder uitlaten, spoiler eraf, Mercedes logo er terug op en het gaat ergens op lijken…
@EJS: inderdaad, een taxi!
Leuk hoor zo’n upgrade. Nog leuker is een sleeper van AMG. De Business Package van de E63 AMG S (4MATIC). Donkerblauw exterieur, met een donkerbruin interieur. http://www.autojunk.nl/2014/04/e63-s-4matic-amg-business-package
@AutomotiveDesigner: wat is er zo leuk aan dan? en dan snap ik niet waarom de remschijven/klauwen/badge en bumper wel gewoon AMG zijn..
@thomcarspotter: Is toch prachtig om iedereen die achter je zit de vergissing te laten maken dat ze met een ‘gewoon’ E’tje te maken hebben? Ik zou er eindeloos van kunnen genieten.
@AutomotiveDesigner: Perfect! Ik zou alleen het V8 bi-turbo gebeuren op de flanken er nog afhalen en achterop “E220 CDI” plaatsen. Samen met die uitlaten, heerlijk! Hij ziet er zo net wat minder uit natuurlijk, maar man wat word je elke keer weer blij als je iemand achter je hebt kleven met een aardige stapel vermogen en je die in je binnenspiegel ziet verdwijnen :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).