3 uur in de file bij verlaten parkeerplaats? Boete!

Auteur: , 25 Reacties

Handig joh, die geautomatiseerde boetesystemen bij parkeerplaatsen.

3 uur in de file bij verlaten parkeerplaats? Boete!

Een Engelse vrouw stond drie uur in de file bij het verlaten van een parkeerplaats (nope, ze gaf haar ticket niet door). Wegens wegwerkzaamheden zat de uitgang dusdanig verstopt dat er weinig anders op zat. Volgens het systeem stond ze langer dan de maximaal toegestane drie uur op de parkeerplaats, en dus plofte enkele dagen later een boete van 70 GBP bij mevrouw op de deurmat.

De vrouw was net hersteld van een ernstige ziekte en wilde een paar bolletjes wol halen om mee te haken (ieder z’n hobby). Het shoppen duurde dan ook niet langer dan een minuutje of 40, maar door het gedoe bij de uitgang van de parkeerplaats kreeg ze toch een prent. Uiteraard heeft ze bezwaar aangetekend, de parkeerbeheerder wilde nog geen reactie geven.25 reacties

Shit happens…
@philipf: inderdaad.

En ik zie een trend hier op AB: tegenwoordig is elke domme boete van de hele wereld een blog waard…niveau van inhoud daalt als een baksteen. Zonde, want heel veel is wel top.
@swordfish: heb je helemaal gelijk in. Gelukkig kan je wel kiezen wat je wel en niet leest. Dus die reacties van sommige mensen dat iets niet met auto’s te maken heeft vind ik een beetje overbodig. Zelf hou ik wel lekker van een beetje afwisseling dus vind het allemaal wel prima.
De moderne tijd……

Alles digitaal en niet meer zelf denken
@desjonnies: in het geval van een boa maakt dit niet zoveel uit. Die denken zelf ook niet na.
@lekbak: de meeste Nederlandse BOA’s luisteren naar je en bij een goede reden word je ontzien. In Engeland zijn de controleurs in dienst van gewone bedrijven welke gewoon moeten presteren en geld verdienen. Je hebt hier wel eens van gehoord.
@xxxheidi: zou je dat dan ook aan dat tuig in Rotterdam willen vertellen? Die staan chagrijnig te ‘schrijven’ terwijl je staat te laden/lossen. Hebben geen begrip voor je situatie en zelfs als ik kalm blijf zijn het een stel onbeschofte honden die totaal geen respect tonen. De lucht die ze in ademen nog niet waard. Heb de afgelopen paar jaar verschillende aanvaringen gehad dus niet eenmalig. De beter opgeleide vrienden van de politie kunnen wel normaal doen, dan moet dat tuig het ook kunnen.
@lekbak: Die mensen doen gewoon hun werk, moet je maar niet de weg blokkeren met dat laden en lossen van je..5 meter verder lopen is zeker te veel voor je…
@norge: dus jij weet waar dat was? Zoek de maashavenkade maar eens op op googlemaps. Daar mag je gewoon laden en lossen aan de waterkant. Maar omdat ik de kofferbak eerst sluit voordat ik een compressor van 50 kilo de trap af sjouw was ik zogenaamd niet aan het laden of lossen.

Bovendien, en dat is nog het belangrijkst. het is niet meer dan normaal om een persoon normaal en respectvol te behandelen. Als ik goed gehumeurd en beleefd tegen ze begin te praten en zij behandelen mij als een zak stront ben je een waardeloze klootzak.

Maar als ik jou reactie zo lees ben jij ook een prima boa. Zonder enig verstand van zake gelijk oordelen en beschuldigen met een beledigende ondertoon.
@lekbak: Nog nooit een foutparkeerder gezien die vond dat tie fout was.
Tja en dan bel je de krant in plaats van even de exploitant van de parkeergarage een mailtje te sturen?
@pomoek: Misschien heeft ze dat al gedaan maar geeft hij niet thuis, dan is de media opzoeken inderdaad een goede manier om er druk achter te zetten.
@pomoek: Tja, dat is de mentaliteit toch. Als men iets vind op straat ofzo, brengen ze het naar de krant ipv de eigenaar.
@pomoek: Ik vrees echter dat dit in steeds meer gevallen nodig is.. Om het iig minstens op internet te kwakken. Service lijkt steeds belabberder te worden over ’t algemeen.
@pomoek: tegenwoordig krijg je pas je recht als je de tegenpartij aan de schandpaal nagelt.
Te zot voor woorden dit
Ze zou beloont moeten worden voor het wachten ipv gestraft…
@jobberns: beloond
@parker: betweter.
Stelletje boeven…. Maar als ik in de betreffende garage had gestaan had ik wel even naar de servicebalie gelopen…
Geen taalnazi maar er staat ziekete, verder rest: Verrekte lullig. Ik heb het een keer gehad met het dichtslaan van de wagen was het papiertje weggewaaid en daar kwamen de stadswachten aan, even allemaal duidelijk gemaakt en kom gelukkig verder zonder boete
@henkhupelschoten: Dan heb je bijzonder veel geluk gehad!
Maar het lijkt mij sterk dat deze mevrouw dan de enigste zal zijn. Als er opstopping zijn er waarschijnlijk meer die de zelfde boete hebben gehad. Makkelijk centjes vangen voor parkeer beheer
Ik zou dit dan wel aanvechten. Maar wat voor drukte was het dat je 3 uur gaat staan wachten
Je kan zo zien dat de redactie het artikel rechtstreeks vertaald heeft van een Britse tabloid! Het maakt voor het verhaal geen ene ruk uit of mevrouw net hersteld is van een ziekte, maar het word toch even genoemd om het verhaal wat ernstiger te doen lijken! Als een van de andere mensen in die file zwanger of oorlogsveteraan was geweest had het er ook bij gestaan!

Voor de rest, ze zal waarschijnlijk niet de enige zijn. Dus dan zal het wel opvallen dat er op dat moment bijzonder veel boetes uitgeschreven zijn. No biggie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).