Meer actieradius voor de BMW 530e

Auteur: , 31 Reacties

Met de zakensedan kunnen voortaan meer elektrische kilometers worden gemaakt.

30 procent meer actieradius voor de BMW 530e

BMW heeft de 530e sedan van een tussentijdse update voorzien. Aan het uiterlijk of interieur van de 5 Serie is niets veranderd. De update heeft te maken met de batterij van de plug-in hybride. De Duitse autobouwer heeft een vernieuwde batterijcel geïnstalleerd. Het rijbereik gaat van 61 naar 66 kilometer. Met xDrive kom je minder ver, van deze variant nam het rijbereik toe van 55 naar 58 kilometer.

Ook meent BMW dat het verbruik is afgenomen met meer dan 20 procent. Op papier is de 530e nu goed voor een gemiddeld verbruik van 1.6 l/100 km. Dat was 1.8 l/100 km. De CO2 uitstoot per kilometer is afgenomen van 41 gram naar 36 gram. De 9.2 kWh lithium-ion batterij is vervangen voor een grotere 12 kWh batterij, met de verbeterde waarden tot gevolg.

De plug-in hybride komt met een tweeliter viercilinder TwinPower Turbo motor en levert 184 pk. De elektromotor is goed voor nog eens 113 pk. Het systeemvermogen bedraagt 252 pk en 420 Nm koppel. Daarmee sprint de 530e in 6,1 tellen naar de honderd. De xDrive-variant is 0,1 tel langzamer. De topsnelheid bedraagt 235 km/u. Met een conventionele thuislader is de batterij van de 530e in minder dan zes uur opgeladen.

Met de BMW 530e kan tot 140 km/u volledig elektrisch gereden worden. Aan de buitenkant maken speakers een geluid, zodat het voertuig niet helemaal geruisloos zal zijn. Dit is mede met dank aan een nieuwe regel vanuit de EU. Volledige elektrische auto’s en (plug-in) hybrides dienen geluid te maken om omstanders te waarschuwen.31 reacties

Wow! 3 en 5 km meer!
#GeennachtrustmeervoorElonMusk.
@jeroenwz: oude cijfers zijn op basis van NEDC norm. Nieuwe op basis van WLTP.
@jeroenwz: 10% meer range met een 35% grotere accu
Ik vind die 30% wat optimistisch klinken voor een toename van 3 of 5 km…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Iemand kan niet rekenen….
Langzamer dan een GS450h maar goed, die biedt geen plug-in mogelijkheid.

Waar die 30% is gebleven is een raadsel.
Ruim voldoende om te forenzen in elk geval. Gemiddelde afstand tot werk is 22,6 km in NL.
@fromtheg: gemiddelde 5 serie bestuurder rijd meer dan 10k, maar prima oplossing om je verbruik naar beneden te krijgen.
En dan de belangrijkste vraag: wát voor een geluidje maakt de 5 als ie langzaam elektrisch voorbij rolt..?!?
@ukbob: het liedje van het carnavalfestival uit de Efteling.
Gemiddlerd verbruik 1.6l/100 km, denk dat 16l/100 km eerder in de buurt komt.
@nopetrolnofun: Dan heb je nog nooit in een plug in hybrid gereden. Zowel met een C350e als een XC90 T8 zat ik met regelmatig laden en stevig doorrijden op ongeveer 1 op 16.
@rezi: Dan pas je je echt wel aan t.o.v een normale auto, dat doe ik niet en dan haal met geluk de helft, zeker met een xc90 T8 haal je dat verbruik alleen in de efteling.
@nopetrolnofun: ik ben er wel een keer mee naar de efteling gereden, telt dat ook? Ik weet niet wat je referentiekader is, maar de XC90 is mijn dagelijks vervoermiddel. Binnen NL met dagelijks opladen gebruik ik 6 liter per 100 km. Op vakantie naar Zuid-Frankrijk (cruise control op 135 km/u op de tolweg, gezin van vier in de auto, volle kofferbak, geen dakkoffer) haalde ik zonder ergens te kunnen opladen 9,2 liter per 100 km. Deze auto’s zitten slimmer in elkaar dan je op het eerste gezicht misschien denkt.
@rezi: Vergeet dan niet om je elektrische verbruik met de benzine prijs om te rekenen. Elektriciteit is ook niet gratis. En als je dan kijkt naar euro per km, dan valt het vergeleken een volledig diesel of benzine toch tegen vind ik.
@rezi: met mijn Kia Optima PHEV, staat de teller op 3l/100km. Trouw aan de stekker en nu 5800km verder in 2,5maand tijd.
Mooie upgrade. De S90 T8 kreeg ook grotere accu en behoudt 390 pk. Of je dat nou wil of niet.
@marcow: Dan is ie er dus al 17 kwijt, want het was 407
@koffiekopje: Klopt. De benzine motor leverde eerst 320pk en dat is nu 303 pk. Is ook een ander type motor.
Heeft die benzinetank nog steeds dezelfde inhoud als een kratje bier, of is dat ook verbeterd?
@camber24: Wie gooit er nou weer bier in zijn benzinetank?
Blazen op de autobaan, en elektrisch door de stad om smog te voorkomen. Prima oplossing.
@dutchdriftking: exact. Zo moet je t gewoon zien. Top!
@dutchdriftking: Helaas bieden ze geen dieselhybride zoals de concurrent uit Stuttgart, want op de Autobahn is diesel koning.
Opzich is een dergelijke hybride niet verkeerd. Woon werk kun je normaal gesproken elektrisch rijden omdat de korte ritten meestal de meeste brandstof kosten. de langere ritten op diesel of benzine. Wel dan graag een 6 cilinder….
Als je zaken niet in de juiste verhoudingen kunt zien dan denk je dat dit soort wagens enige zin hebben.
Is het gewicht van deze kolos ook nog toe/afgenomen?
Het artikel vermeld geen vanaf prijs. Zou wel handig zijn voor de volledigheid.
Ik rijd een 2017 530e en ik kan je verzekeren dat die geen 60 km op een acculading haalt maar maximaal 40.
Dat neemt niet weg dat ik ruim 80% van mijn kilometers electrisch afleg….
Uhh…. 113Pk + 184Pk =297Pk, waar blijven die ontsnapte 40pk ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).