4 dingen die je moet weten over de ŠKODA Vision S Concept

Auteur: , 27 Reacties

ŠKODA toont in Genève de Vision S Concept. Ze hebben dus plannen om een SUV boven de Yeti te positioneren, maar wat weten we nog meer?

Skoda Vision-S Concept

Hybride
De conceptcar heeft een hybride constructie. Aan boord een 1.4 liter TSI (156 pk en 250 Nm) die hulp krijgt van twee elektromotoren. Gecombineerd levert dit een vermogen op van 225 pk. Dankzij de elektrische constructie is de Vision S in staat om (slechts) 50 kilometer volledig elektrisch af te leggen. De SUV verbruikt per 100 kilometer gemiddeld 1,9 liter benzine (45 g CO2/km).

Actieradius van 1000 kilometer
Door de gecombineerde aandrijving kun je volgens de Tsjechen maximaal 1000 km afleggen zonder te hoeven tanken. Netjes.

Tsjechische kristalglaskunst
We kid you not. De ŠKODA VisionS is vormgegeven volgens de nieuwe designtaal van het merk, de Tsjechische kristalglaskunst diende daarbij als inspiratiebron. We quoten het persbericht: “Het lijnenspel is strak, nauwkeurig en scherp. De oppervlakken zorgen voor scherpe contrasten tussen licht en donker.” Dus.

Zeszitter
Met een lengte van 4,70 meter, een wielbasis van 2,79 meter, een breedte van 1,91 meter en een hoogte van 1,68 meter is de ŠKODA Vision S een grote jongen. Het model is gebaseerd op het modulaire MQB-platform en het is de eerste ŠKODA met zes zitplaatsen die over drie zitrijen verdeeld zijn.

Qua design, lay-out en functionele aspecten lijkt de VisionS al behoorlijk op het uiteindelijke productiemodel, welke niet lang op zich zal laten wachten.27 reacties

Gaaf ding, maken die handel! Meteen in zo’n kleurtje zodat het straatbeeld ook een beetje opgevrolijkt wordt 😄😉
Evoque.. anyone?
@tofas: Nee, deze is toch veel groter…..
@tofas: het staat toch duidelijk in het artikel. Ondanks dat deze wagen sprekend op een kruising tussen Evoque, Tiguan en BMW 5 serie lijkt is deze geinspireerd op de Tsjechische kristalglaskunst. Ik heb vooral Ikea glazen en die komen uit Bulgarije dus ik kan hun claim niet bevestigen of ontkennen.
Ik blijf het skoda logo toch eigenlijk associëren met de auto’s die het ‘net niet’ zijn, maar deze en de superb zijn toch aardig geslaagde auto’s.
@martinus: Heb je dat met Seat ook?
@pinut187: Beide zijn merken die door de Volkswagen Audi Groep onder de Volkswagens worden geplaatst.
Evoque X5 achtig ding, maar ja, ziet er prima uit.
Skoda is zeer goed bezig! Wat een plaatje!
Gaat ding. Formaat is vergelijkbaar met een Toureg denk ik?
De submerken van Volkswagen worden steeds vaker mooier dan de Volkswagens zelf.
Leuk. Maar ik ben een van die mensen die elke dag wel meer dan 50km rijd en vaak genoeg ook afstanden van >100km.
Dan is het wel lekker om in dat ding, dat toch al 1500-2000 kg weegt, net iets meer batterijen te leggen zodat je die 100km elektrisch kan doen.
Ook is het lekker om er dan gewoon een 2.0 TDI in te leggen ipv de 1.4T, zodat je dat ding ook nog normaal kan rijden als ik even geen stopcontact kon vinden.
@gregorius: dan ben je volgens mij beter af in een luxe sedan of een dikker cruiser ipv een SUV
@gregorius: 50km elektrisch rijden gaat je alleen lukken als je op wegen rijdt waarbij je de snelheid onder de 40-50km/h houdt. Dat is althans mijn ervaring met de Volvo V60. Het is hoe dan ook wel lollig om te proberen een rit volledig elektrisch te rijden. Niet te snel optrekken en dat soort zaken. Het grote nadeel van de hybride V60 is dat het actieradius juist vrij beperkt is (uit mijn hoofd 700km). Dat is met name voor vakantieritten niet veel. Dat deze auto dus een actieradius heeft van 1000km is eigenlijk wel prima.
VW, Skoda, Audi en Seat beginnen wel erg op elkaar te lijken. Allemaal hoekige vormen en scherpe lijnen.
Voorbode van de nieuwe Touareg misschien?
-edit: nutteloze bijdrage-
Mooie strakke bak, wie had dat 20 jaar geleden gedacht over Skoda?
Vind hem er erg gaaf uitzien. Helaas zal hij waarschijnlijk net zoals de Vision C niet zo verschijnen. Al is het enkel omdat het niet de aandachtstrekker mag zijn van VAG.
@reistje: De Superb heeft heel wat trekken mee van de Vision C. Een stuk braver natuurlijk dan het concept, maar toch.

Ik denk dat deze er zeker wel komt. Productie is geen probleem, Touareg, Q7 en Cayenne rollen uit een Slowaakse Skoda-fabriek, dus deze er bij kost niets (bij wijze van spreken).

Daarnaast mag je de populariteit van Skoda niet onderschatten, zeker in het Oostblok. Het is dankzij die populariteit dat ze van VAG een auto als een Superb MOGEN maken, iets wat Seat nooit zal mogen. Een grote Skoda SUV wordt volgens mij zeker een succes…
Ik vind het er een stuk beter uitzien dan die Tiguan afgeleide van Seat. Nu maar hopen dat deze daadwerkelijk als productiemodel ook zo mooi is. Heerlijke kleur ook! Zag je vroeger nog wel eens op de 147 en de 156.
Mooi! Maar ik gok dat de andere merken onder de paraplu dit wel weg vetoën
“Door de gecombineerde aandrijving kun je volgens de Tsjechen maximaal 1000 km afleggen zonder te hoeven tanken. Netjes.”

Dat zegt niks, hangt er grotendeels ook wel vanaf hoe groot je brandstoftank is. Als er een 200L tank in zit is zo’n actieradius niet heel netjes…
@fapfap: verbruik: 100 kilometer gemiddeld 1,9 liter x 10 is dat een tank van 19 liter. Zal wel iets groter zijn dan 19 liter vermoed ik.

Bron: text ;-)
@kilum: 1,9l ?

Niet vergeten dat het VAG-cijfers zijn hé…
Skoda timmert goed aan de weg. Dit ziet er erg strak uit. En die Hybride aandrijflijn is wel lekker. Super zuinig, enorme range en 225 PK. Netjes. Daarnaast 6 zitplaatsen. Hier staat de nieuwe lease topper.
Wauw, wat een bakbeest. Heeft echt een lompe, grote stoere en sterke uitstraling.

Totdat je de neus ziet. Dan kijk je naar een grijnzende happy fool. Meh. Neusje iets anders en dan is ie af. Koplampen en achterlampen zijn wel gaaf, niks meer aan doen!
Hadden ze grill ook niet een heel klein beetje kunnen moderniseren? Dan had het echt een geslaagd modelletje geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).