5 overeenkomsten tussen de BMW i8 en een smartphone

Auteur: , 22 Reacties

Wat heeft een Duitse hybride sportwagen met een moderne telefoon te maken? Meer dan je denkt. Wij vonden vijf overeenkomsten.

1) Het draait voornamelijk om de batterijen

Bij deze eerste overeenkomst hoort tevens een groot onderling verschil. Bij de BMW draait het vooral om de batterijen als marketinginstrument. Zijn hybride-zijn maakt de Bimmer hip en vooruitstrevend, maar hij zou het ook prima kunnen rooien zonder al die accu’s. Bij een Smartphone is de accu juist het centrum. De levensduur is zeer belangrijk bij de aankoopkeuze.

Je zou wel kunnen stellen dat zowel de i8 als de smartphone in ieder geval ontworpen zijn met in het achterhoofd dat ze beide regelmatig aan de lader moeten.

2) Gorilla Glass

Dit punt vind ik denk ik nog wel de leukste van allemaal. Mocht je niet weten wat Gorilla glass is: in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het geen dikke, gespierde, harige glassoort die graag wolkenkrabbers aan de buitenkant beklimt, maar wel een speciale, extra geharde en krasvaste glaslaag waarvan de 3e serie Gorilla Glass op de Samsung Galaxy S4 is aangebracht. Dit derde type Gorilla Glass zou drie keer zo schadebestendig moeten zijn als zijn voorganger.

Dit prijzige glas heeft nu ook zijn weg naar de automotive sector gevonden: in de i8 zit het verwerkt in het geluidsdempende tussenschot dat zich tussen de bestuurder en het motorcompartiment achter hem bevindt. Een transparant stuk geluiddempend plastic wordt aan beide kanten afgedekt met een 0,7 mm dikke laag gorillaglas. Dit houdt het gewicht laag, en omdat het glas zo sterk is, kan het een stootje hebben.

3) Eerste productietoepassingen van koolstofvezel

Met de i-lijn maakt BMW (via SGL, waarin het een 15%-belang heeft) voor het eerst op grote schaal gebruik van carbon. De mobieltjesindustrie gaat dit ook doen. Om preciezer te zijn: van Samsung mogen we binnenkort de eerste carbon pokkies verwachten.

4) Beide modellen hebben een miniversie

Samsung, de koning van het ontzettend veel verschillende modellen uitbrengen, maakte onlangs een S4 Mini. Van de i8 is ook een miniversie, een schaalmodel welteverstaan, waarvan gezegd wordt dat het de eckte eckte ongecamoufleerde i8 is. Jaja, whatever, laat dat ding nou gewoon maar eens zien, stelletje teaseraapjes.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie:

Schaalmodel i8

5) Als je ze hard laat vallen, gaan ze stuk

Klinkt heel voor de hand liggend, maar dat maakt het niet minder waar. Laat ze allebei maar eens van 10 meter hoogte op het asfalt kletteren, zullen we kijken of ze het nog doen. Dat bedoel ik…

Wanneer komt de i8 uit?

Alleen BMW weet het, maar we hopen natuurlijk weer zo’n lekkere dikke scoop te scoren als bij de i3 destijds. Lang kan het niet duren, in Franfurt krijgen we hem sowieso te zien.

Het teaserapparaat van BMW draait ondertussen onveranderd op volle toeren, waardoor we wel een beetje i8-moe worden. Echter: teasers zuigen, maar de i8 niet. Sorry, hiervoor zit mijn BMW-/tech-petje iets te strak rond de schedel. Een i8 afzeiken zou dus net zoiets zijn als een veganist die tofu, wortels en linzen helemaal de grond inboort.

Maar goed, schiet nou maar eens op met dat ding.22 reacties

Eh, wtf
Leuk, maar ik zie liever een item over het nieuwe M Performance pakket van de 435i Coupé. Redactie: check uw mailbox heden middag…
@leasegebakje: Da’s dus niks nieuws, dat hadden we een maand geleden al:

http://www.autoblog.nl/nieuws/bmw-4-serie-krijgt-m-performance-goodies-60459

Een update volstond. Mocht je echter iets heel graag kwijt, dan ben je van harte welkom om de tiplijn (de mail dus) te gebruiken.
Leuk geschreven stukje, heeft helaas geen serieuze boodschap. Gorilla glass is trouwens volgens mij gemaakt van plastic en niet van echt glas?
@slipstreamer:

tja .. tis maar hoe je het bekijkt ..

de laatste 10 jaar zijn alle technische vernieuwingen aan de auto uitgevonden door de telefoon-boeren ..

zal ook niet echt @sir zijn boodschap zijn .. maar toch ..
@lincoln: idd, mijn Nokia 6021 efficient dynamics ecoflex bluemotion had al een hybride aandrijving en stop-start-systeem…
zitten knopjes aan ..
zitten kogellagers in ..
knipperlichtjes ..
tellers ..
geluidseffecten ..

tja .. vind dat ie wel veel weg heeft van een flipperkast ..
Het is voor BMW niet te hopen dat de verkopen net zo moeizaam op gang komen als bij de Samsung S4, ben bang van wel….
@launchcontrol: Ik denk dat BMW heel blij is als de I8 net zo veel verkocht wordt.
Wel een leuk stuk, maar nummer 5 is wel heel droog:P
Ik hoop alleen dat de BMW beter bereik heeft op de Veluwe.
Is dit een verkapte Samsung reclame?
Nu is het wachten op een vastlopend besturingssysteem.
Heeft Samsung ook last van, nu BMW nog…
Whut?
Nice.. Doe mij maar 1 van elk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).