7 auto’s die beter klinken dan Dinand Woesthoff

Auteur: , 72 Reacties

1998 was in vele opzichten een zwart jaar: in Sudan brak hongersnood uit, in de VS overleed internetpionier Jon Postel, en in Nederland werd Kane opgericht. Vandaag werd echter bekend dat de Haagse mompelband er mee stopt. Als afscheidsgroet hier 7 auto's uit hetzelfde oprichtingsjaar die beter klinken dan zanger Dinand.

Make it stop

Voor velen was het een nieuwtje dat de besneeuwde dag opfleurde: Kane, het Nederlandse Nickelback, trekt de stekker er uit. Dinand Woesthoff – of zoals mensen uit de muziekbusiness hem noemen: discount Eddie Vedder – en de zijnen hadden er geen trek meer in, en kunnen zich dus op wat anders gaan richten.

Hieronder 7 auto’s uit hetzelfde bouwjaar als Kane, wiens soundtrack stukken beter te verdragen is:

  • BMW Z3 M Roadster

  • Alfa Romeo 166 3.0 V6

  • Mercedes-Benz CLK GTR

  • Porsche 911 (996)

  • SEAT León 20 VT

  • Volvo S80 T6

  • Maserati 3200 GT

Op de vraag of ook Bløf door dit besluit geïnspireerd is geraakt een punt achter hun cryptoliedjescarriere te zetten antwoordde voorman Paskal Jacobsen ietwat metafysisch: “ik vind het moeilijk te geloven dat niemand sturen kan of bovenkomen uit alle onderstromen in de oceaan. Slechts de golven zullen zingen welk een prachtig gelaat de innige omhelsing vormt bij het flinterdunne laagje vernis dat beschaving heet. In het midden van alles is er ruimte genoeg.” OK.72 reacties

Elke wagen klinkt beter dan die jankende kat, brrrrrr beste nieuws van 2014 is dat zij stoppen ;)
@bofkont: hij zingt alsof hij moet poepen, niet als een jankende kat…
@e1000bmw523i: haha kan ik mij ook wel in vinden :)
@bofkont: dan ben je wel heel laag gezonken als dit het beste nieuws is van 2014.
@jozef879: Ah wat lief een fanboy ;)
@bofkont: ja, slapeloze nachten hiervan… Maar is nog niks in vergelijking met jou leven, denk ik.. :-)
@jozef879: Ach wie zal het zeggen ;)
Heb persoonlijk niet zoveel te klagen :)
@bofkont: maar jij bent ook een bofkont hé;-)
@ettie: hahaha soms wel :)
Ook alles is een aanleiding voor jullie om iets over auto’s te schrijven he? Man man man.
@Robbert89: Ik kan mij niets anders voorstellen dan dat het provocatie is en dat Herman over een week een excuusartikel schrijft (wel mét vergezochte autolink) waar de aap uit de spreekwoordelijke mouw komt; een natrap in 2014 van de pageviews. Zoiets gok ik.
@robbert89: mooi toch. Zuur persoon
@hplh: dude, waarschijnlijk was het een grapje. Bitter mens
@hplh: Ben je alleen geweest deze kerst?
@robbert89: het heet niet voor niks autoblog
@robbert89: stukje humor, misschien is Wikipedia wat voor jou?
Je hebt “Alle auto’s klinken beter dan Dinand Woesthoff” verkeerd geschreven.
@Stefje: je hebt “alles klinkt beter dan Dinand Woesthoff” verkeerd geschreven
Ik weet niet of het nog Belgen is opgevallen, maar Q-Music draait hier in België elke dag steevast Kane en Nickelback. Verder draaien ze geen softies-rock, maar die twee groepen hoor je ELKE F*cking dag. Excuses voor het taalgebruik, maar ik word er gek van…

Ik begrijp niet waarom ze als enige radiozender in België stug blijven volhouden en die twee groepen in hun playlist opnemen. In ieder geval, wat mij betreft het fijnste muzieknieuws van 2014 !
@Carreza:
Ik zou een andere zender opzoeken in plaats van mij zo te ergeren..
In de auto luister ik sowieso weinig muziek, het geluid van de auto voldoet..
@Carreza: hahaha qmusic….legt uw antwoord toch al uit he :’)
@dl658: lach maar, maar dankzij mijn lieftallige collega’s staat de radio op het werk constant op Q. Die Wim O Show is er te veel aan, dan keer ik terug naar huis en reageer me af in het verkeer. :D
haha geweldig artikel!! Z3M klinkt heerlijk
Is er al een “7 inbelmodems die beter klinken dan Dinand Woesthoff” topic op Apparata?

Ow en die Leon klinkt nergens naar.
@revstars-net: Lol, goeie! Ik speel ‘m gelijk even door!
3200 GT Biturbo, Amen!

Standaard in het echt ook zo’n heerlijke wagen! Jammer dat ze motorisch zo slecht zijn :-(
@3246cm252kw: dat valt toch wel mee toch? Waar baseer je dat op?
@alfablog: me vader heeft er een nieuw gehad en weet veel van auto’s en gaat er goed mee om maar al voor de aflevering in noodloop na 2500km kleppenstellen en dat was 2500km later weer het verhaal, nog een paar keer voorgekomen. Verder Krukaslager lekte, radiateur lekte, leer kraakte, remmen hadden problemen, waterpomp kapot totaal 25.000km 15 maanden oud…
@3246cm252kw: das nie best dan. Toen ik een proefrit maakte in een gebuikte ging de check engine ook branden. gaf bij mij wel de doorslag om voor de 4200 te gaan. Ken een boel mensen met een 3200 die het verder gewoon goed doet.
@alfablog: de 4200 is inderdaad een veel betere auto! Al vind ik persoonlijk die boemeranglichten en luchhappers op de motorkap erg gaaf van de 3200 jammer dat ze daar vanaf zijn gestapt. Me vader heeft die 3200 destijds toen maar ingeruild op een Porsche maarja dat is toch geen Masaratie. Moet ik eerlijk toegeven dat u de eerste bent waar ik een positief verhaal van hoor mbt de kwaliteit van de 3200. Ze kosten in de aanschaf nu wel Christus weinig en blijft toch wel een prachtige auto, misschien toch ooit dan maar een erbij :-) maar rijdt u de 4200 dagelijks en hoe bevalt de kwaliteit?
@3246cm252kw: rij ‘m alleen bij mooi weer voor de lol. Kwaliteit vN de 4200 is gewoon goed. De aandrijflijn komt compleet gemonteerd uit Marnello. Het sportsmaserati forum geeft je veel praktijkinfo van deze auto.
@alfablog: klopt de 4200 is ook veel beter oa door de hydraulische klepstoters en de punten die u opnoemt. Beide plaatjes van auto’s natuurlijk.
@3246cm252kw: ik heb ze nieuw nog verkocht, zowel de 3200GT als de 4200 Coupe en Spyder. De 4200 was technisch gezien een veel betere auto op het gebied van elektronica. De eerste series van de 3200GT waren erg, ehhh, Italiaans. Als het liep, liep het mooi, maar veel gebreken. In 2000 waren er echter al veel verbeteringen doorgevoerd. Een 3200GT Asetto Corsa was eigenlijk al een 4200 met nog de oude motor. Ook haalde de latere 3200GT’s hun vermogen wel, de eerste series haalden vaak de 340pk niet eens (terwijl 370 was opgegeven).

@gtwillem: naar mijn weten was het 368pk, die wij hadden was geloof ik ook een van de latere maar we hebben ook wel goede pech gehad geloof ik. Geloof uit me hoofd 2001 of 2002 want de 4200 GT kwam al heel snel toen wij hem hadden en het design was al bekend (Me vader wilde perse een 3200GT ivm look en geluid etc)
@revstars-net: Leon klinkt laag in de toeren wel oke, maar voor de rest is het niet iets om over naar huis te schrijven.
“Kane – Rain Down On Me (Tiesto Remix)” is overigens wel een geweldig nummer!
@chills: nee.
@chills: Een Tiesto remix is per definitie een kutnummer…
Zonder het te zien wist ik al wie het geschreven heeft.
stoppen ze? wat een geweldig nieuws !
Het zou Bløf sieren als zij nu ook de handdoek in de ring zouden gooien..
Want je weet namelijk maar nooit, dat de oceaan ondiep lijkt bij het gat dat in kan slaan.
Het is een kwestie van het zonlicht. En een kwestie van gewicht van de dingen die we doen.

uhuh..
… als de auto-industrie op zijn beurt kapt met het produceren van gebakjes ter grootte van Roel van Velzen kan mijn 2014 al helemaal niet meer stuk.
@drugsrunner: inderdaad. Liever van die mastodonten met de afmetingen van Frans Duijts!
Het lullige voor al die auto’s is alleen dat Kane het veel langer volgehouden heeft… Kwaliteit is dus geen garantie voor succes ;)
@potver7: als je het niet zo nauw neemt met de varianten dan heeft de Busso V6 van Alfa het wel langer uitgehouden. 26 jaar om precies te zijn.
Haha hoe vind je het. Dit klinkt me ook lekkerder dan die kerstliedjes van de afgelopen dagen!
Wtf, zo’n leon klinkt heel anders in het echt
Nou ik vind die volvo S80 T6 anders niet zo lekker klinken..
Knap om dit ‘nieuws’ autogerelateers te maken! Complimenten. De S80 T6 is een onontdekt juweeltje, de 166 met 3.0 Busso V6 in het vooronder is altijd al een pareltje geweest.

Ik mis wel de 996 Carrera. God, want wat klonk die lekker in Gone In 60 Seconds!
Mis de subaru 22b altijd een prachtig geluid gevonden! en alles beter dan kane
De 1.2 TSI van mn buurman klinkt nog beter….
Op een aantal na heerlijk om ze zo te horen.

Misschien omdat het mijn eigen auto is maar vind mijn 328i toch wel heerlijk klinken.

Bmw e36 328i VS Bmw e36 M3: http://youtu.be/13VPjCsJR3k
Ik mis de 2.5 10v uit de volvo 850..
@room850: ik heb vanmiddag nog genoten van mijn 20 klepper. Heerlijke sneeuwpret. Maar ik moet je gelijk geven, 10 kleppers roffelen nét wat lekkerder.
Die steek naar Bløf is misschien wat onaardig, maar is wel behoorlijk treffend.
Ghehe Fiat’s 5 cilinder klinkt natuurlijk heerlijk!
Geen idee wie Kane is/zijn, maar ik moet zeggen dat ik een groot fan ben van Nickelback.

Wat betreft de auto’s: Alfa’s Busso V6 doet het altijd goed, net als Volvo’s T6 en Porsche’s zescilinders.
Ik heb lang noet genoeg kaas gegeten van muziek om net te doen of ik iets inhoudelijks kan zeggen over de kwaliteit (of het gebrek daaraan) van Kane…maar SEAT Leon 1.8 Turbo???

Dat lijkt me toch een low blow. Ok het ding heeft 5 kleppen per cilinder. Het is nog steeds een 4 cilinder met een stofzuiger erop geplakt die teveel olie gebruikt en 666 miljoen keer gebouwd is. Zet dan die andere motor met 5 kleppen per cilinder in de lijst:

https://www.youtube.com/watch?v=aR_kz8l9CjE
@jaapiyo: Heb het blok in een S3 gehad, 0 olie verbruik :)
En ja er zat olie in het blok ;)
@bofkont: ik durf te stellen dat het 1.8 20V(T) blok de beste benzinemotor is die VAG (ik tel Porsche niet mee) ooit heeft gehad. Oerdegelijk, makkelijk op te voeren en gewoon erg fijn. En dat komt dus van mij, iemand die, naast wat ervaring, niks met Volkswagen heeft. Niet dat mijn mening bijzonder of speciaal is maar als ik enthousiast wordt van een VAG-product zegt dat wel wat.:)
@ej20g: Absoluut eens!! deze blokken zijn geweldig goed.
Zo maakt VAG ze helaas niet meer. Mijn S3 had een JD chip en zat rond de 260pk en 350nm.
Probleemloos altijd geweest.
Vermogens zelfs van 350pk is nog geen probleem zelfs.
Ik dacht altijd dat ik de enige op de boot was die een pleuris hekel had aan kane. Nu blijkt dat ik mij al die tijd op het verkeerde dek bevond.
Wat een douchebag is die Dinand…
De link naar auto’s is wat vergezocht, maar ik moest gniffelen… zo ken ik je weer @sir_smolkalot
Geen fan van kane en ga ze ook totaal niet missen maar wat een kansloos artikel
Gister las ik een reactie op een artikel van smoke dat zijn stukjes in kwaliteit achteruit rennen en vandaag begrijp ik deze reactie. Ik ben geen fan van Kane maar nog minder van het haten. Nieuws autogerelateerd proberen te maken (wat in mijn ogen mislukt is) om een succesvolle band af te fakkelen is niet mijn ding en hoort niet op autoblog thuis.
@breinstein: eindelijk! Zeker eens!
Tja ook ik ben geen fan van Kane en al helemaal niet van die zeurders van Bløf, maar dit artikel slaat echt als een tang op een varken.
Ik mis de Tesla in dit rijtje
Er is er maar 1 die slechter klinkt dan Kane en dat is Wouter met zijn belachelijke Gooische R. Wat is dat een vreselijk drama om die te horen praten. Eén van de redenen waarom ik zijn filmpjes niet meer kijk. Een keertje samen met Dinand op spraakcursus zou geen kwaad kunnen.
Vind ze allemaal wel mooi ,op de Volvo en de Seat na dan.

Het geluid van mijn eigen auto met bouwjaar ’98
http://youtu.be/1gNkI0f9Ngw
Die tekst van blof, geweldig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).