70 jaar Ferrari: scoor zelf een bijzonder model voor in huis

Auteur: , 12 Reacties

Dit is voor de echte fans.

Vorig jaar werd bekend dat de Italiaanse autofabrikant ter ere van haar 70-jarige bestaan met 350 speciaaltjes gaat komen. Amalgam, maker van schaalmodellen op een zeer gedetailleerd niveau, viert het feestje van Ferrari mee door met een eigen actie te komen.

Het bedrijf heeft 70 aan Ferrari verwante ontwerpen bedacht die kunnen worden toegepast om een modern model naar keuze. Er zijn vier tijdsperioden waar men uit kan kiezen. 1967 tot en met 1976, 1977 tot en met 1996, 1997 tot en met 2006 en 2007 tot en met 2017. Klik je bijvoorbeeld op 2007 tot en met 2017, dan krijg je 8 ontwerpen te zien uit die periode die je kunt toepassen op recente modellen van Ferrari. Zo kan de kleursamenstelling van een 458 Speciale A worden toegepast op modellen als de FF of een F12berlinetta, of de kleursamenstelling van een 458 Italia GT2 en ga zo maar door. In de gallery check je enkele voorbeelden.

Het gaat hier om een exclusieve actie van Amalgam en er zijn al diverse schaalmodellen verkocht. De gedetailleerde auto’s komen wel met een prijskaartje. Een 488 GTB in de kleurstelling van een 360 Challenge Stradale kost bijvoorbeeld 655 euro. De eerste exemplaren zullen vanaf juli worden geleverd. Een kijkje nemen doe je hier.12 reacties

655 euro? Wat is de schaal? 1 op 4?
@fanboy: 1:18
@fanboy: Het kan veel erger. Er zijn miniatuurauto’s die je kunt kopen ter waarde van een leuke BMW E46 M3.
@viezefreddyw: inderdaad, kan me ook iets herinneren van een carbon Aventador miniatuur duurder dan the real deal..
@viezefreddyw:
Als je naar een grotere schaal gaat wordt het helemaal prijzig, tot aan 6-cijferige getallen toe. Zeker als er geen model van een andere fabrikant beschikbaar is, die als basis kan dienen. Maar zelfs als dat wel het geval is, zit je voor een 1:18 one off al om en nabij de 10K Euri. Da’s best veel geld.
Zo hé, da’s niet mals. Een degelijke modelauto mag best wat kosten, aar 655 euro gaat mij wat te ver. Voor dat geld kun je ook op Zandvoort een dagvullend programma doen waarbij je in een echte Ferrari mag rijden.
Limited edition + certificaat van Ferrari staan garant voor verkoop ..
Heb echter geen idee of de prijs te rechtvaardigen is ..

Dingen zien er altijd voorbeeldig uit ..
Zal best wel 4 man uur totaal per stuk aan besteed zijn ..

Ik ga geen klant worden iig ..
In geen 655 jaar
Spaar ze allemaal!
Voor amalgam weggeefprijzen :)
Pfieuw wat een geld!
655 euro ga ik, ondanks dat het wel echt mooie schaalmodellen zijn, niet betalen voor zo een ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).