Fiat Chrysler Automobiles vestigt zich in Nederland

Auteur: , 13 Reacties

Trefwoord: brievenbusfirma. Maar hé wacht is er nog meer nieuws: er is ook een nieuw logo voor Fiat Chrysler Automobiles.

De A staat niet voor Alfa

De kurk van de champagne trekken om te vieren dat ons land een autofabrikant rijker is, lijkt wat voorbarig. De juridische standplaats van het nieuwe Fiat Chrysler Automobiles (FCA) wordt Nederland, maar fiscaal gezien zal het autoconcern zich in Groot-Brittannië vestigen. Verder krijgt Fiat Chrysler Automobiles beursnoteringen in New York en Milaan. Ondanks dat ze bij NedCar nog wel wat capaciteit hebben, zal er hoogstwaarschijnlijk geen enkele Fiat of Chrysler hier in elkaar geschroefd worden. Ze hebben in Italie immers eerder te veel dan te weinig productiecapaciteit.

Het nieuwe logo is uiteraard ook een persberichtje waard. Uiteraard lag er een strategisch concept aan ten grondslag, want dat is inmiddels core business van Alfa Romeo: strategieën bakken.

Om te roepen dat de drie letters F,C en A van de merken afkomstig zijn is te makkelijk. Er is lang over nagedacht:

the F, derived from a square, symbolizes concreteness and solidity;
the C, derived from a circle, representing wheels and movement, symbolizes harmony and continuity;
and finally, the A, derived from a triangle, indicates energy and a perennial state of evolution.

De tussenstand voor 2014 is nu wel dat er meer logo’s zijn gelanceerd, dan dat er nieuwe modellen uit Italië zijn gekomen. Speculeren hoe lang dat zo blijft, mag in de comments.13 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Lijkt bijna op het BVA logo…
Lancia dus niet dumpen kan je er flac van maken klinkt ook nog eens beter
Mooi voor de staatskas neem ik aan, het logo is heel saai en lijkt wel een beetje op ons logo :-) http://www.dca-design.com
@sketcher: De pret van zo’n brievenbus notering, is dat er geen enkele staatskas van mee geniet.
Apple, bijvoorbeeld, zit hier ook. En betaalt zo maar even 0,2% belasting – en dan nog alleen over de activiteiten in BeNeLux.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3444916/2013/05/22/Apple-betaalt-in-Nederland-slechts-0-2-procent-belasting.dhtml
@mout: linkse Volkskrant priepraat. Valt genoeg te verdienen in de periferie van die brievenbusfirma’s, afblijven.
@parker: Precies ja. Maar links wil altijd graag heiliger dan de paus zijn (of beter; lijken), dus deze bron van inkomsten die Nederland niks kost en wel wat oplevert zal wel weer moeten verdwijnen. ‘Gelukkig’ hebben we nog 1/3 over van de gasbel zodat de onhoudbare uitgaven aan linkse hobbies nog een paar jaar gefinancierd kunnen worden. We zijn in dat opzicht niet veel anders dan Venezuela, die bekostigen hun tekorten met olie, wij met gas.
@mout: Toch grappig dat iedereen maar altijd met dat ene voorbeeld aan komt zeggen. Tuurlijk is die extreem, maar het levert nog altijd 5 miljoen belasting op.
Ik zou zeggen, kom nu eens met de opbrengst van alle brievenbusfirma’s bij elkaar opgeteld, en ga dan nog eens beweren dat de staatskas niet meegeniet.
Ze moesten natuurlijk wel een belastingontwijkingsconstructie bedenken, anders konden ze dat nieuwe logo niet betalen. Want reken maar dat die paar streepjes (en de bijbehorende onzinnige tekst) een paar miljoen hebben gekost…
“De juridische standplaats van het nieuwe Fiat Chrysler Automobiles (FCA) wordt Nederland, maar fiscaal gezien zal het autoconcern zich in Groot-Brittannië vestigen.”

Dat klinkt raar, maar het zal wel kloppen…?

Hoe dan ook hoop ik dat we nog lang kunnen genieten van de brievenbus firma’s in Nederland, want het levert stiekem toch best wat geld op voor de Nederlandse staatskas. Helaas zijn de ‘(schijn)heiliger dan de paus’ partijen al druk in de weer om dit af te schaffen.

Tenslotte is dat marketingverhaal over het nieuwe logo echt hemeltergend sneu…Goeie middag zeg, ik kies er maar gewoon voor te geloven dat dit door iemand met een fijn gevoel voor cynische humor de wereld in is gestuurd als parodie op de alom vertegenwoordigde cynische nutteloze marketing van deze wereld, want zo niet zou ik een paar keer mijn hoofd tegen de muur slaan in een poging de stupiditeit te verdrijven.
I demand a recall!!!

De C was ooit een rondje en daar is nu (nogal onharmonieus) een gat in gehakt…

Continuity, really Sergio, REALLY!!!?!?
Hier moeten jaren aan studie aan vooraf zijn gegaan om zo’n hoogstaand logo te maken.
@Corrado16v: TU Delft
Ben ik de enige die hier “fuck Amerika” uithaalt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).