800+ pk AMG GT R geniet van Rotterdamse zonsondergang

Auteur: , 21 Reacties

Brute power naar een nieuw niveau.

Tuners brengen pretpakketjes vaak in stapjes op de markt. Wanneer een programma op de markt is gebracht, gaan de ontwikkelingen in eigen huis verder om te kijken in hoeverre de boel nog verder verbeterd kan worden.

Zo ook bij Renntech, die een nieuwe setup heeft voor de Mercedes-AMG GT R. Met het nieuwste pakket van de tuner levert de gemene Merc 825 pk. Het koppel varieert van 730 Nm tot en met 850 Nm. Het resultaat werd bereikt door te spelen met de ECU, een andere downpipe, een blow-off valve, een nieuwe luchtfilter en een stevigere turbo. Om de boel heel te houden heeft Renntech tevens de versnellingsbak verstevigd.

De AMG GT R R825, zoals het model heet, beleefde zijn debuut op Top Marques in Monaco. Vermoedelijk om de techniek te testen en om de aandacht te werpen op de auto, toert Renntech door Europa met de Mercedes-AMG. Ze deden onder meer Rotterdam aan.

Naast motorische tuning, kreeg de auto enkele wijzigingen op aerodynamisch gebied en rolt de GT R op voor Renntech ontwikkelde schoenen van Vossen. Wellicht dat ze bij terugkomst in de Europese thuisbasis in Meuspath denken dat het nog wat gekker kan. The sky is the limit.21 reacties

Liever deze milieuvriendelijke auto (want groen) dan een i8 Roadster.
@ghengiskhan: Ja anders ben je echt een verrekte Mongol.
@fmgarcia: +1! Goed gevonden!
@fmgarcia: helemaal eens!
@ghengiskhan: totaal andere auto. Liever een Ghost dan.
@dampu020: liever weekend
Echt totaal overbodig om deze auto nog even wat extra vermogen te geven. Die sticker ook, wat walgelijk! Ik weet dat Renntech zeker niet zomaar wat doet hoor. Snap dat je je RS audi unieker maakt met een Ecu upgrade, uitlaat etc, maar iets als een Gt-R vind ik het zonde.
Een werkelijke schitter0nde foto, die eerste, kan niet anders zeggen ! Zal een persplaat zijn, dus niet verkiesbaar voor de AB foto van de maand, maar wat mij betreft had-ie er zó voor gebruikt mogen worden.
@amghans: eens, foto is inderdaad top. Maar ben ik dan de enige die zich stoort aan die lelijke witte strook licht op de grond afkomstig van de led kentekenplaat verlichting? Vind ik trouwens op geen één auto mooi door die bak licht die eraf komt.
Tractie p*rn
Seuw das een meuie feuteu
Lekkere wieltjes
Met die bandensporen bij zijn achterwiel lijkt het wel alsof hij er met behulp van de handrem is neergezet 😊
De enige juiste manier om je in Rotterdam te vervoeren! Zo ben je er tenminste snel weer uit.
@larini: is dat zo? Ik dacht juist dat er helemaal niks in Amsterdam is.
prachtige AMG hulkk.powah
Mooie jachthaven hebben ze daar in Rotterdam!
@dirkv: mooie bergen ook
@koekwaus: haha welkuh berguh zie jij??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).