Ford GT 66 Heritage Edition is een duister eerbetoon

Auteur: , 24 Reacties

Ford heeft nu al een speciaaltje van de nieuwe Ford GT voor ons bedacht. Een auto om het Le Mans succes van 1966 eren.

Zij die kunnen hoofdrekenen wisten het al bij het lezen van het jaartal: het is precies 50 jaar geleden dat Ford met de GT40 Mark II alledrie de treden van het erepodium wist te vullen na afloop van de 24 uur van Le Mans. Klein detail is wel dat ze acht auto’s inschreven en dat dit de enige drie waren die de finish haalden, maar kniesoor die daarop let.

Om deze historische zege te eren heeft Ford nu een speciaaltje van haar nog op de weg te verschijnen Ford GT ontwikkeld. De buitenkant van de auto is uitgevoerd in Shadow Black, dat naar wens mat of glanzend kan worden geleverd. Deze kleur wordt onderbroken door de carbon onderdelen van de auto en een zilveren striping. De decals met het nummer 2 zijn uitgevoerd in Frozen White en de wielen in matglanzend goud met zwarte wielmoeren.

In het interieur vinden we datzelfde matglanzende goudtintje terug op delen van de stoel en op de schakelflippers en details van het dashboard. De stoelen zijn verpakt in prettig leer met gekruiste stiknaden. Uiteraard is de limited edition voorzien van een genummerde badge in het interieur. Hoeveel er precies gemaakt gaan worden vertelt Ford niet, ze hebben het over “een gelimiteerde hoeveelheid” die alleen voor modeljaar 2017 beschikbaar is. Een schaarse versie van een auto die toch al niet voldoende beschikbaar is, kom er maar in verzamelaars!24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een heerlijk duister exemplaar. Hebbonnnnn!
Niet de mooiste uitvoering maar wel een met history.
@mrrallycross: vertel!?
@roppp: heb je het artikel gelezen of niet? Gt40 die Le Mans wint?
@mrrallycross: ik heb zeker het artikel gelezen en er staat nergens dat dit model LM heeft gewonnen. Er wordt alleen naar verwezen. De historische waarde van dit model is daarmee 0,0. Gewoon een kwestie van GOED lezen.
@roppp: dan moet je even op de link klikken die in de tekst staat. Deze verwijst naar een tekst over de geschiedenis is van de Ford gt40 in deze livery.
@mrrallycross: jahaaaa, dat is een model van 50 jaar geleden en is NIET dit model. Dit model heeft dus GEEN history itt de GT40 van 50 jaar geleden. Een stickertje plakken is echt niet genoeg.
@roppp: Dus volgens jou moet elke special edition historie hebben?
@roppp: ik heb het toch niet over een auto, ik heb het over de uitvoering ervan waarmee ik doel op de livery, deze livery is er wel zeker een met history!
@mrrallycross: applaus!
Vind het een prachtige auto, maar die nummers hadden niet gehoeven van mij. En al dat goud? Zullen vooral verzamelaars in China zijn denk ik.
Als ze die spoiler ingeklapt laten is hij mooi!
Ze gaan er 3 stuks van bouwen, als ze verstandig zijn.
@thijsj: hoeze drie? Ik vind hem wel gaaf.
@thijsj: nee acht. Vijf daarvan gaan naar Rusland en China en de resterende drie gaan achter slot en grendel.
Prachtige auto! Een van de weinige auto’s met middenmotor die ik écht mooi vindt!
Daar kan je goed mee komen voorrijden!
Gave bak! Alleen voor een special edition hadden ze meer kunnen doen. Net als die lambo aventador miura, dat is toch heilschennis voor het origineel.
De standaard uitvoering is al zeer smakelijk….. deze doet daar rustig een paar scheppen beovenop ??
Ik weet het niet jongens.. De vorige Ford GT en natuurlijk de mighty Ford GT40 vind ik absoluut prachtwagens. Ik ben niet zo kapot van de nieuwe Ford GT. Hij roept bij mij niet de emoties op wat de vorigen wel deden.
Mooie techniek? Ja.
Vind ik hem mooi? Ja, aardig.
Roept hij bij mij hetzelfde op als de vorigen? Nee, zeker niet.
Mooi model, maar een limited edition van een model wat al een limited edition is uitbrengen? Ik blijf dat toch raar vinden. Zo’n verkapte manier om uiteindelijk toch aan de grotere vraag te kunnen voldoen.
Ik vind het toch een ontzettend gave auto. Laag en breed, vette reet erop, en prachtig aerodynamisch vormgegeven.

Ik ben dan ook echt benieuwd naar de prestaties van deze auto’s. Dat hij goed is, heeft Ford al aangetoond op Le Mans. Hopelijk produceert die V6 ook nog een lekker geluid en dan is het echt een pareltje.
Ontzettend gave auto
Heerlijke livery op een heerlijke wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).