9 dingen die je moet weten over de Porsche Taycan

Auteur: , 22 Reacties

Zo ben je helemaal op de hoogte.

9 dingen die je moet weten over de Porsche Taycan

In deze video geeft Casper een korte samenvatting met de belangrijkste feiten over de nieuwe Porsche Taycan. Over het model, de actieradius, de modelvarianten en meer.22 reacties

De review van Henry Catchpole voor Carfection lijkt me perfect samengevat. De Porsche Taycan zou de eerste sportieve elektrische wagen worden. Hoge verwachtingen die Porsche zou waarmaken. Niet dus.
@leaper035t: Vroeger vond ik Carfection geniaal. Maar Henry heeft het voor mij compleet verpest. Doe mij de andere presentatoren maar. Maar helaas, bijna alle reviews worden gedaan door Henry….
@dutchdriftking: Hoe dat zo? Hij is één van de beste automotive journalisten, full stop.
@jules713: tja, ik vind hem gewoon vervelend. Die twee andere zijn fantastisch!
@dutchdriftking: Catchpole is een van de beste schrijvers in de business. Toevallig zat hij tijdens de IAA in Frankfurt bij ‘onze’ tafel waardoor wij ons gingen afvragen: hoe goed is hij?

De consensus was: briljant. Let wel: schrijver. Als presentator is hij een van de vele en werkt zijn extreme ‘posh’ accent en hoge stem niet in zijn voordeel. Maar als schrijver zijn er weinig beter dan Catchpole.
@willeme: Dat zal wellicht een rol spelen. Ik vind hem gewoon vervelend om naar te kijken. Alex Goy heeft ook een hoge stem, maar deed/doet het zoveel fijner! Ook de andere collega, (geen idee hoe hij heet maar hij had een geniaal stukje over de Panamera : https://www.youtube.com/watch?v=j8gxkJjFYjs&t=297s) is dikke prima.
@jules713: idd altijd prachtige films en een goed verhaal. Maar mist een beetje humor. Telkens redelijk dramatisch
@dutchdriftking: Ha toen Alex Goy presenteerde? Vond ik een van de betere presentators. Goede reviews en steeds voorzien van ironie en zelfspot. Nu af en toe terug te zien. Hopen op een come back!
@leaper035t: Inderdaad. Hij deed het fantastisch.
@leaper035t: Volgens mij heb je gewoon veel meer lol (voor je geld) als je een Model 3 Performance koopt. Gaat ook keihard (sneller dan instap Taycan) en ligt echt hartstikke goed op de weg. Misschien is het geen circuit tijger, maar voor velen is dat kroegpraat en komen ze toch niet op het circuit. Dus dan heb je echt een leuk scheurijzer voor openbare weg.

En hou je nog genoeg geld over voor een oude Porsche waarmee je wel op het circuit gaat.
@fanboy: ik maak me best wel zorgen over de verkeersveiligheid als de jongens die nu een Volvo V40 D2 op 1m van je achterbumper rijden een Telsa Model 3 krijgen als scheurijzer op de openbare weg. Dan hebben we die snelwegpolitie en andere hulpdiensten hard nodig.
@mashell: +250 pk op de achterwielen. Gaat leuk worden straks met het winterweer!

Verschil is wel dat niet iedereen zo maar > €50k mag leasen. Die V40s waren natuurlijk iets goedkoper.
@leaper035t: Was een Tesla Roadster niet sportief?
Ze hadden die spatborden moeten uitkloppen net als bij de concept.
@karaya: ja klopt
@chriscross: Haha. Ja klopt. geniaal
Ik ben echt stomverbaasd over de ventilatie roosters. Wat is het voordeel dan?
@jorden: omdat het kan! De Panamera heeft ook zo’n systeem. Of het zinvol is, bij demonstraties van je auto naar zwagers, voetbalteamgenoten en collega’s dient het wel een doel.
@jorden: dat je minimaal een halve minuut bezig bent om de luchtstroom in je auto te veranderen. Enorm hierdoor afgeleid bent van het verkeer. Maar gelukkig kan je bijrijder op zijn scherm (wtf kan die dat niet op het centrale scherm) wel de navigatie bedienen zodat jij beide handen aan het stuur kunt houden. Het spreekt elkaar zo tegen allemaal. De grootste bullshit wordt verzonnen omdat ze bang zijn dat ze anders niet innovatief genoeg bezig zijn. Heb je er ook maar iets aan? NEE
Zo driekwart van voor gezien lijkt ie best wel op een BMW Supra…
Ach nee niet weer een artikel over de Taycan. Wordt autoblog gesponsord door porsche/VAG ofzo?
Al die schermen zeggen mij echt niks . Geef mij maar een scherm centraal en desnoods een scherm ipv teller en dan mag het echt stoppen. Toetsen voor o.a. ventilatie en dergelijke zijn veel mooier en praktischer en schermen. Zeker als die na een tijd vol met vingerafdrukken staan. Voor de rest is het wel een knappe auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).