Zo staat het ervoor met de verbouwingen op Zandvoort

Auteur: , 21 Reacties

In de nieuwe The Road to Zandvoort-podcast het over de bouwwerkzaamheden aan het circuit.

Kombocht

In The Road to Zandvoort podcast van de BNR Nationale Autoshow was deze week Marnix Drysdale, hoofd sponsoring Dutch Grand Prix bij VolkerWessels, te gast. Het bouwbedrijf is één van de hoofdsponsors van de Formule 1-race in Zandvoort en momenteel zijn de verbouwingen in volle gang. Drysdale vertelde onder meer over de werkzaamheden die gaande zijn.

Zoals eerder bekend werd moeten de werkzaamheden naar verwachting in februari 2020 klaar zijn. Ruim voor het raceweekend in mei 2020. De overige maanden gaan gebruikt worden voor overige werkzaamheden rondom het circuit.

In de podcast liet Drysdale weten optimistisch te zijn over de ontwikkelingen. Volgens de topman zijn een groot deel van de werkzaamheden eind januari klaar. Mochten er nog tegenslagen komen dan zijn deze ingecalculeerd, aldus Drysdale. Momenteel werkt VolkerWessels vijf dagen per week aan het project. Indien nodig kunnen er meer shifts komen. Ook zeven dagen werken aan het circuit behoort tot de mogelijkheden. Vooralsnog is daar geen sprake van.

De topman vertelde tegenover Meindert en Wouter dat men momenteel voorloopt op de planning, wat natuurlijk goed nieuws is. Ruim een maand geleden is de verbouwing aan Circuit Zandvoort begonnen. Zoals het er nu naar uitziet kan er medio februari weer gereden worden over het vernieuwde circuit.

De gehele podcast is hier terug te luisteren.21 reacties

Mickey Mause circuit !
@dwfc: Mickey wie? Mause? Is Mickey een Duitser?
@deredactie: Neen, een NLder :-)
@dwfc: Nein, nein, nein!
@deredactie: deadmau5
@deredactie: Het circuit is wel een beetje Duits…

Dankzij een slim idee van een vroegere burgermeester van Zandvoort die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog op het idee bracht dwars door Zandvoort een zogenaamde Paradestrasse aan te laten leggen. Een straat waar de bezetter daar na de oorlog zou kunnen paraderen.

Wat die burgermeester de Duitsers niet vertelde is dat hij die straat na de oorlog mooi kon gebruiken als fundament voor een deel van van de baan van een circuit dat hij wilde aanleggen.
@moveyourmind: ook de documentaire gezien dus 👌
Ja bla bla bla… bouw nou maar door, want een paar maanden zijn zo voorbij!
Ik zag gisteren op LinkedIn een drone opname voorbij komen van de Arie Luyendijk bocht; dat ziet er nu al ongelooflijk indrukwekkend uit. Deze bocht moet straks echt een thrill seeker voor de coureurs worden van het niveau Eau Rouge op Spa-Francorchamps of de Cork Screw op Laguna Seca.
@RRRobert: Voor Pirelli ja, voor de coureurs stelt dit echt niets voor.
@RRRobert: heb je een linkje toevallig?
@bierbuik: op LinkedIn vondik het niet meer, maar het blijkt een fragment te zijn uit een presentatie van 3 dagen geleden:
https://www.youtube.com/watch?v=y05iLpH9-xw
(vanaf ca. 30 sec.)
@rrrobert: Neen, de Radaillon is nog een stapje hoger, das in de Porsche Cup tegen 240 blind op de top toekomen !
Wordt er voor het gp-weekend nog getest met (oudere) F1-wagens op het nieuwe circuit?
Nog steeds zo breed als een fietspad. Saaie race wordt het. Assen nog steeds de beste optie.
@baklava: dAt dacht ik eerst ook. Inmiddels niet meer. Daarnaast hoeft het enkel maar op strategische plekken breed te zijn. Gaat wel goed komen
@baklava: Alsof een extreem breed circuit spannende races geeft…not! Dat hebben de laatste 10-15 jaar in de F1 wel aangetoond.
@baklava: Champcar ooit op Assen gezien, was één van de saaiste races die ik live gezien heb.
@skinny058: Assen is ook niet superbreed natuurlijk… Verder heb je gelijk, zo spectaculair als hrt is voor motorraces (een van de beste banen op de kalender in MotoGP en WSBK) zo saai kan het voor auto’s zijn.

Qua businesscase en infra + vervoersplan was Assen veruit de beste optie en snapte ik de keuze niet helemaal voor Zandvoort, maar ik vermoed dat het racen er wel wat leuker wordt mits de baan echt goed aangepakt wordt.
@racerx: Precies, het was ook meer een reactie op de ‘fietspad’-breedte. Qua infra was Assen zeker beter, helemaal omdat het al bewezen heeft grote evenementen te kunnen huizen. Maar Zandvoort heeft GP historie en de locatie is natuurlijk, aan de kust en in de duinen.
@skinny058: locatie en historie ben ik niet zo gevoelig voor, hoewel het vast leukere helikopterbeelden oplevert. Echter, aan Assen zou ook het een en ander veranderd moeten worden voor de F1, daar ben ik als fan van motorracen echt faliekant op tegen. Mooi dat er dadelijk 2 moderne banen in NL liggen, want zo is het ook wel weer natuurlijk. Alleen maar winst voor de liefhebber.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).