Aantal onderhoudsbeurten aan auto’s in NL neemt toe

Auteur: , 34 Reacties

We gaan weer naar de garage.

klein beurtje

Al sinds de crisis zijn het aantal onderhoudsbeurten aan onze auto’s in Nederland flink aan het afnemen. In 2014 werd er gemiddeld 480 euro uitgegeven aan het onderhoud van een auto, terwijl dit in 2010 nog 670 euro per auto was. Dit zijn gemiddeld twee onderhoudsbeurten per jaar.

We geven nu voor het eerst weer meer uit per onderhoudsbeurt na een lange daling. Het aantal onderhoudsmomenten is volgens de BOVAG en de RAI vereniging in 2015 met 5,3% gestegen tot ruim 14 miljoen. Hierdoor zien garages hun omzet met 10,6 procent stijgen.

We stellen het onderhoud in Nederland in mindere tijden vaak uit, want er zijn wel belangrijkere dingen om geld aan uit te geven dan. Dat een slecht onderhouden auto pas echt klauwen met geld kan kosten wordt dan even niet aan gedacht blijkbaar. De stijging in het aantal onderhoudsmomenten is in ieder geval een goed teken. Nu nog hopen dat de prijzen weer niet omhoog schieten.34 reacties

Wordt zeker ook meer vag verkocht
@mrrallycross: ha-ha-ha…..
@marijn90: ik vond hem zelf ook wel goed ja
@mrrallycross: man man man
@mrrallycross: Ik ben zelf ook een niet al te grote fan van VAG, alles behalve eigenlijk. Maar je kan ook te ver gaan om overal VAG bij te betrekken, vind je ook niet?
@mrrallycross: En bmw en Mercedes.
@mrrallycross: Tja, zelf 2 VW’s met een 1.2tsi (1st gen) en een 1.4tsi met compressor en turbo(ook 1st gen). buiten de normale onderhoudsbeurtjes nog niks benoemenswaardigs gehad. Ook dat gedoe met olie nog nooit last van gehad. Wanneer er gezeik is m.b.t. bepaalde producten dan zul je daar idd veel klachten over vinden, zeker wanneer er veel verkocht van worden. Vraag me alleen af hoe het statistisch/relatief gesteld is m.b.t. verkopen.
Tja ik had ook wel 150 euro aan onderhoudskosten + beurt… omdat volgens mij een gemiddelde Nederlander toch echt wel een bougie, filters en olie kan vervangen. Denk meer dat de luie Nederlander de kop opsteekt als er wat meer geld uit te geven valt.
@peug206: maar als je door die uren te gaan werken meer verdient, is het niet rendabel om het zelf te doen
@larsyboy1997: de laatste keer dat ik 150 euro in een uur verdiende? Nog nooit gebeurd :(
ach, 5 bougietjes, paar litertjes olie, en een paar filtertjes vervangen kan ik prima zelf, ga alleen naar de garage voor de grotere dingen, scheelt klauwen met geld!
@tmenges: Same here. Alleen naar de garage als ik er zelf de middelen/tijd niet voor heb. Oh, en als er een computer aan te pas moet komen…
Sinds dat er paar garages poging tot “sjoemelen” gedaan hebben, doe ik zoveel mogelijk zelf en voor de grotere dingen ga ik langs bij een vriend die over al het nodige beschikt. En online kosten de onderdelen VEEL minder dan wat je ervoor moet betalen bij de plaatselijke onderdelenboer. Dat scheelt wel op jaarbasis.
@misterdrogba: kwaliteit van online onderdelen is af en toe treurig
@xiran: heb er (tot nu toe) geen slechte ervaringen mee.
@xiran: ligt eraan wat voor onderdelen. Als je echt overal het goedkoopste merk in neemt dan is de kwaliteit inderdaad treurig. Maar als je de voorgeschreven merken voor het onderdeel neemt zit je vaak onder de inkoopkosten van de garage voor hetzelfde onderdeel. Enig nadeel is dat niet overal het de dag van bestellen geleverd is. En niet altijd bij dezelfde bestellen, het ene onderdeel is bij de een goedkoper dan bij de andere en andersom.
@kevinova: terug sturen is af en toe een probleem. Voorbeeld een tijdje terug moesten de achter remklauwen van een golf variant vervangen worden. Bij volkswagen gebruiken ze 3 verschillende remklauwen door elkaar heen. (diameter van de zuiger is verschillend). Na veel zoeken en bellen kreeg ik de juiste. Gelukkig heb ik het eerst uit elkaar gehaald in plaats van zomaar bestellen.
Kan ook komen dat er onderdelen stuk gaan die duur zijn. Of duurdere high tech olie’s
Nog nooit bezuinigd op onderhoud. Ik ga eerder met m`n auto naar de garage voor een rammeltje dan dat ik met klachten naar de dokter ga…..
Veel oliebeurten zeker?
480 of 670 euro per jaar aan onderhoud, daar red ik het niet van met de Volvo. Ik moet wel zeggen dat ik erg precies ben in het onderhouden van mijn auto, dat helpt dus ook niet mee. Met één oliewissel zit ik al op 70 euro, met een setje bougies komt het totaal al op 124 euro. Wat ook niet helpt is dat ik maandelijks al gauw 50 tot 100 euro uit geef aan het aanpassen dn upgraden van de auto. Gelukkig kan en doe ik werkelijk alles aan mijn auto zelf, inclusief de apk keuring en reparaties. Dat zorgt ervoot dat het allemaal redelijk betaalbaar blijft.

Oudere auto’s zijn voor 480 á 670 euro per jaar echt niet in top staat, die zullen technisch waarschijnlijk niet perfect zijn. Dat is geen ramp zolang de essentiële dingen maar in orde zijn. Ik denk dat mensen inmiddels weer durven om kleinere reparaties te laten uitvoeren in plaats van alleen het hoognodige.
Heerlijk garantie. Netjes alleen de slijtageonderdelen betalen en de rest mag de rest garage afrekenen. Hoge garage rekeningen kunnen me gestolen worden voortaan. Zou je ook moeten doen…
@thomasthomas: ja super slim van je! De afschrijving van een nieuwere auto is zeker ook minder als 670 euro per jaar…?
Tja… En toch is er iets voor te zeggen.
Kwam erachter dat mijn garage €120 incl btw rekent voor 5 liter olie!!
What the hell… Koop het online voor €50 incl verzenden. Kun je nagaan wat het de garage aan inkoop kost (per vat ipv per 5 liter).
Nee, voor mij alleen de garage bij grotere reparaties.
Regulier onderhoud doe ik zelf wel, veel leuker en goedkoper!
@m-tfsi: olie zal jij wel veel nodig hebben, aan je nickname te zien.

Sorry moest m gewoon even inkoppen.
@hplh: klopt, ik drink er elke ochtend een glas van.
Niet erg toch? 😜
@m-tfsi:

Olie uit het vat kost 3 euro de liter ..
Monteur kost 4000 euro per maand ..
Brug kost 2500 euro excl. jaarlijkse keuring ..

Idd leuk om zelf te prutsen ..
Maar olie online kopen terwijl het om de hoek bij Brezan staat voor een duppie meer !!
Really ??
@lincoln: klopt, en die arbeidskosten ed betaal ik met liefde.
Maar minimaal 150% marge op iets simpels als olie, ga ik niet betalen.
Zo betaal ik ook geen €70 voor een Tshirt om maar iets te noemen
Dat mag jij natuurlijk altijd doen als je wilt, ieder zijn ding.
@m-tfsi: olie wordt het zwarte goud genoemd.. Kijk maar eens naar de olie staten, kranen van goud en vloeren van marmer.
@lincoln: plus, thuis leveren past beter dan naar de winkel gaan.
Dusdat! Online bedrijven zijn ook ondernemers
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als je een goede en vooral eerlijke garage vind (ja die zijn er) kan je de kosten best in de hand houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).