Aantal rijscholen neemt voor het eerst af sinds 2002

Auteur: , 19 Reacties

Logisch ook, want het aantal praktijkexamens daalde eveneens.

Aantal rijscholen neemt voor het eerst af sinds 2002

Ondanks, of misschien wel dankzij, de crisis groeide het aantal rijscholen vanaf het jaar 2002 behoorlijk hard. 2014 was het eerste jaar in de reeks waarin deze groei niet werd doorgezet. Om en nabij 800 rijscholen stopten er in dat jaar mee.

De Bovag is er blij mee, want met minder examens die over meer rijscholen moesten worden verdeeld werd het lastig voor rijinstructeurs om nog rond te komen. Toch zijn er op moment van schrijven 8.144 rijscholen in Nederland, waar dat er 15 jaar geleden nog 3.000 minder waren. Bovag zou dan ook het liefst zien dat het aantal wordt teruggebracht tot ongeveer 5.500 stuks. Met andere woorden: of de beunhazen die tegen spottariefjes rijles aanbieden effe een andere branche willen zoeken om lekker te trollen.

Over twijfelachtige praktijken omtrent theorie-examens wordt verder met geen woord gerept. Maakt ook niet uit, wij zijn toch altijd gesjlaagd.19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vrees dat juist de door het UWV aan papieren geholpen beunhazen hier het minste last van gaan hebben.
Zoals altijd zullen de goeden onder de kwaden lijden.
@jrk68: STEEDS MAAR WEER!
@jrk68: het behouden van je instructeurs papieren wordt steeds moeilijker gemaakt. Daarom vallen die beunhazen weg zodra ze moeten verlengen. Na 5 jaar geloof ik. Dat zal ook wel de oorzaak zijn van de daling.
Zijn de rijscholen niet gewoon gegroeid in formaat? Ik heb het idee dat ik steeds vaker grotere rijscholen, en steeds minder zelfstandige met 1/2 auto’s.
@reistje: moest dus nog zie in de zin.
@reistje: ZIE… ben ook pas net wakker.
@reistje: nee er zijn nog heel veel zelfstandige. Meestal Turken omdat die ook op zondag werken.
@reistje: Ik zie het juist precies andersom!
‘Borat never gets old’
Hahaha! Die Borat!
Rijinstructeur: het meest makkelijke beroep om belasting mee te ontduiken.

Daarom kosten bij sommige rijscholen de lessen maar €35,- per klokuur. Maar je hebt ook rijscholen die de belasting ontduiken en alsnog €50,- per uur vragen.
Blijft voor de leerlingen een duur grapje.
Waarom ben je een beunhaas als je tegen ‘spottariefjes’ les aanbiedt? Ik heb zelf een gelest voor €20 per uur bij een uitstekende docent. Mijn praktijkexamen heb ik in één keer gehaald met de complimenten van de examinator. Mocht na een kwartier terugrijden omdat hij het wel gezien had.
@gop1: zekerrr dat jij alle onderdelen in 15 min deed
@sjeppie156: Ik was zelf verbaasd toen ik weer op de parkeerplaats van het CBR stond, hij zei parkeer maar hier, waarop ik achteruit wilde parkeren, maar zelfs dat hoefde niet. Ik dacht dat we weer verder zouden gaan, maar het was toen over.
Mooi. Je ziet er tegenwoordig zo veel!
Tjah, wat wil je ook als een uurtje rijles al snel 70 euro kost. Ik snap heel goed dat er mensen zijn die onder die verschrikkelijk hoge tarieven gaan zitten. iets met marktwerking enzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).