eBay vondst du jour: one-off Nissan Skyline R34 Wagon

Auteur: , 64 Reacties

Niets is wat het lijkt...

Deze fugazi-station is onderhuids namelijk een Nissan Stagea. Die deelt weliswaar onderdelen met de R34, maar dat maakt ’t nog geen echte Skyline. Toch heeft de verkoper kosten noch moeite gespaard om de station dusdanig aan te passen, dat we wel kunnen spreken van een uniek project. Of dat positief is, laten we graag aan jullie over.

Zo is de gehele rb26dett aandrijflijn uit een echte R34 in deze station gelepeld en zit er een nieuw interieur in. De aanpassingen aan het exterieur zijn evident, hopen we. Volgens de verkoper is-ie in het echt oogverblindend mooi, dus daar vertrouwen we dan maar op. Het enige onderdeel dat niet naar behoren schijnt te werken is de snelheidsmeter. Maar goed, daar heb je je TomTom met zuignap voor.

De volledige lijst met aanpassingen was wat lang om hier tussen te plakken dus die check je in de advertentie. Op de teller staat zo’n 90.000 km en de prijs bedraagt 36.000 USD. Koopje dus. Meer bijzondere stations/shooting brakes zien? Check dit lijstje en verbaas je.64 reacties

Stiekem wel gaaf ๐Ÿ˜
@wheelerdealer: stiekum ? Dit is gaaf!
@wheelerdealer: de Stagea is opzich al een hele gave auto, maar met een R34 ombouwing is dit toch wel heel gaaf!
Voor als je de McDonalds petjes wilt foppen?
@vr6audi:
Nope, hier zet je de vr6audi rijders mee te kakken.๐Ÿ˜œ
@jrk68: De Vr6 golfjes inderdaad wel. Daar rijden de ultieme petjes tegenwoordig in. Een Audi A3 3.2 Vr6 is gelukkig nog niet zo verpauperd.
@vr6audi: vr6 is alleen geleverd als 2.8 en 2.9 he.. 3.2 is gewoon een v6
@lenn29: is toch een vr6,
@lenn29: De Audi 3.2 is een VR6 met een blokhoek van 15 graden. Echter vond Audi V6 mooier staan. Overige informatievoorziening laat ik graag aan de kenners over.
@vr6audi: nog niet…
Mooi dat er mensen zijn die out of the box sleutelen
Die mooie airscoop waar de motorkap op de bumper aan moet sluiten is ook origineel? ;)
@nielsnl1: deze zal toch echt wel nodig zijn om het blok extra te koelen. Dat zie je vaker bij dit soort projecten. Mooi is anders, daar heb je gelijk in.
@nielsnl1: Het lijkt nog wel goed afgedicht te zijn met een rubber/tape, wat ook over de lampen loopt voor de boos kijk look. Het ziet er wel een beetje gek uit, maar wel netjes afgewerkt dus.

Verder best vet ding hoor, maar ik hoef hem niet
@nielsnl1: Dat is inderdaad origineel, kijk anders even op google: https://www.google.nl/search?q=skyline+r34&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gKyGVaHAEcbwUsaMgYAL&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=935#imgrc=_N2kwdZL4RluTM%253A%3B0izzmkavXKk6sM%3Bhttp%253A%252F%252Ffarm7.static.flickr.com%252F6141%252F5996769411_ba9534081b_o.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.stancenation.com%252F2011%252F08%252F01%252Fthe-flush-function%252F%3B1600%3B1067
Zit gewoon een rubber strip tussen, dus niks te air-scoopen…

Sorry dat het een hele buts tekst is, maar copy paste lijkt me nu niet echt een zware handeling te zijn. Weet niet zo uit mijn hoofd wat de handeling voor plaatjes is.
@frietjemet: Hmm het wordt automatisch naar een plaatjes link omgezet, die vervolgens niet werkt… even googlen op skyline r34 en even goed kijken :)
@frietjemet: zie het, al lijkt het hier wat erger dan bij de meeste R34’s. Heb me er eerder nooit aan kunnen storen, maar bij deze valt het wel erg op.
Heeft wel iets weg van een Volvo. Best een gaaf ding.
@berlinetta: ik dacht aan mitsubishi maar volvo lijkt ook wel een beetje
Mooj dit, het is niet de eerste die ik zie, maar het blijft gaaf!
Gebeurt aardig vaak met stagea’s! Heel dik!
@pudi: Klopt is niet bijzonder. Maar blijft een erg dikke bak.
Niet verkeerd
Ik wil niet muggenziften, maar de Stagea is losjes gebasseerd op de Skyline R33, dus eigenlijk was die neus ‘period correct’. En ik de k dat het beter zal staan. Maar deze conversie ziet er aardig uit, alhoewel de vraagprijs veel te hoog is.
@gtwillem: als het gewoon een 2.5 is, is de vraagprijs inderdaad veel te hoog. Als het een 260RS is (wat ik overigens niet denk), dan is de prijs netjes. Een R34 GT-R gaat immers ook voor een makkelijke 35.000 euro en zo’n 260RS is veel zeldzamer.
Achterkant is wel erg wennen, maar wat een mooi project.
Niet dat Skylines en dergelijke geen mooie wagens zijn. Maar ik zie het nut niet echt van een auto te hebben met het stuur aan de verkeerde kant. Wat als je een vrachtwagen voorbij wil steken?
@shiva: ze zijn rechtgestuurd omdat ze aleen in japan verkocht zijn
@pudi:
Dit weet ik. De Skyline is een van de weinige “moderne” auto’s die mij kan bekoren. Normaal ben ik een klassieker liefhebber maar van de Skyline is het veilig om te zeggen dat hij binnen 20 jaar een gewilde oldtimer zal zijn. Het feit dat het stuur verkeerd zit is het enige wat mij weerhoud er รฉรฉn te kopen en hem 10-15 jaar bij te houden.
@shiva: ja ik begrijp inderdaad best dat je het irritant kan vinden maar het is gewoon even wennen en om een vrachtwagen voorbij te gaan moet je gewoon wat afstand houden zodat je genoeg overzicht heb en dan kan je ;)
Rechts gestuurd -1
@johanhummer9: je went er zo aan hoor . En auto’s inhalen vereist een andere techniek .
Maar gelukkig heb je altijd power genoeg
@johanhummer9: johanhummer9 -1
Doe mij maar een Subaru Legacy wagon uit Japan, met 280 pk..
@mauritsh jammer dat je niet even gecheckt hebt of het echt een one-off is.
Google even Stagea R34 en je komt er wel heel veel tegen. Dus dat one-off snap ik niet.
Dit is echt wel vaker gedaan, zelfs al met de R35.
@awesome: Wat ’t uiterlijk betreft heb je gelijk, maar ik heb dan ook al een eerder gespot exemplaar gelinkt in het artikel. Toch lijkt ’t me stug dat er exemplaren rondrijden met dezelfde (hoeveelheid) modificaties onder de kap.
Vondst !! Zijn na de barnfinds nu de streetfinds aan de buurt ..
Wat is dit dan voor gedrocht? Een gepimpte Primera of zo?
@parker: hey, staat gewoon een lap tekst bij. Hoe cool is dat?! Kun je gewoon lezen enzo..
@rikus:
Zodra het Japans is i.p.v. premium Duits dan moet hij in dit soort termen los. Gaat al jaren zo, gewoon niet teveel aandacht aan schenken.
Beter een ros op de reportbutton en hopen dat de moderatoren wakker zijn.๐Ÿ˜Ž
@jrk68: Volgens de profielinfo is parker een vrouwtje
@jrk68: Ach, zo reageer jij ook vaak mbt VAG posts; jammer dat je de [report] knop zo nodig moet vermelden; iedereen heeft toch recht op z’n opinie ? Aanstootgevend is de post ook weer niet …
@parker: badum tss
Laat m maar komen
@rob5nismo: wel zelf schoonmaken dan hรจ?!
De motorklep staat nog open
@kaasdevies: nee, dat hoort bij een R34 dat is rubber
Waarom zou je ook maar iets via die dieven van eBay en PayPal willen aanbieden?
Die in je spiegel zien en dan denken dat het een skyline is dan sta je ff mooi versteld
@poarneemn: Technosch gezien, is het dat nu ook een beetje.
@kaybnr34: iets voor jou? Ja maar schat, de kinderen en de hond passen er ook in hoor… ๐Ÿ˜‰
Is de basis niet gewoon een Stagea 260RS van Autech? Die hadden origineel namelijk dezelfde aandrijflijn als de Skyline R33 GT-R.

De conversie is overigens al zeer vaak gedaan, zelfs in Nederland al een aantal keer. De bekendste is het exemplaar met roze velgen.
Handig dat in de reacties altijd de juiste feiten staan, is wel een mooier exemplaar dan die andere die eens op autojunk is langsgekomen.
De neus swap is iets dat heel vaak gebeurd bij dit model, de hele aandrijflijn er in bouwen komt minder vaak voor, maar het maakt hem nogsteeds niet uniek, het internet staat vol met vergelijkbare projecten. Ze zijn er zelfs die de GTR achterlichten hebben overgezet.
Vierkant lelijk hok naar mijn mening.

Een legacy spec B wagon is vele malen mooier.
36k voor dit ding is inderdaad een koopje. Deze dingen zijn immens gewild in de importscene. Als je een goede en goedkope investering zoekt dan heb je hem gevonden, want zolang je hem niet kort rijdt wordt deze alleen maar meer waard.
@Stefje: de markt hiervoor lijkt me uitermate klein..!?
@parker: nope dat valt mee, want kom op hoe gaaf is dit ook wel niet?
Hebb0n! Wat een heerlijke wagen zeg!

En ja, een Legacy is ook heerlijk. Maar voor mij het allerliefst als Blitzen Wagon.
Ik hou echt van skyline’s maar dit vind ik toch echt gewoon graflelijk sorry..
Het is meer een liefdesbaby van een skyline en een v70
Ziet er lekker uit! Stond er een tijd terug ook een in Nederland op autoscout24 met roze velgen uit m’n hoofd
@mrrallycross: er staan er nog steeds 2 geloof ik van sw-performance

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).