Bam! CBR verklaart 200 rijbewijzen ongeldig

Auteur: , 30 Reacties

De fraude van een examinator die kandidaten tegen betaling liet slagen heeft tamelijk verstrekkende gevolgen.

Rijschool Gatar, die overigens wél 100% fraudevrij is

Vorig jaar werd een 62-jarige examinator uit Purmerend aangehouden op verdenking van grootschalige fraude. Het was het CBR namelijk opgevallen dat zijn kandidaten wel érg vaak slaagden, wat leidde tot een onderzoek. Wat bleek: hij heeft mogelijk honderden kandidaten onterecht hun roze pasje laten halen. Kassa! Want om ongezien te slagen hoefde je bij de babyboomert alleen even tussen de 1000 en 2000 euro af te tikken. Die gast liep binnen.

Het CBR heeft tot dusver 200 kandidaten weten te achterhalen die bij de man hebben afgereden, waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van fraude. VerkeersPro heeft de brief in handen gekregen, waarin staat:

“Het CBR heeft het sterke vermoeden dat u zo ver verwijderd van uw woonplaats examen heeft gedaan om bij bovengenomende examinator, die daar werkzaam was, op onregelmatige wijze te slagen. […] Het CBR vindt het voldoende aannemelijk dat u tijdens uw examen niet voldeed aan de eisen. De verklaring is daarmee ten onrechte geregistreerd. U brengt hiermee de verkeersveiligheid in gevaar.”

Hoppa. Korte metten met zulke rijbewijsprutsers. Het CBR heeft de burgemeesters van de betreffende gemeenten gevraagd om de rijbewijzen ongeldig te verklaren. Ze kunnen overigens nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak, wat toch fijn is als je toevallig bij deze fraudeur hebt afgereden volgens de regels, en nu alsnog de dupe bent geworden van zijn frauduleuze verleden.

De politie heeft eerder al vijf rijschoolhouders aangehouden vanwege vermoedelijke betrokkenheid. Zij zouden een deal hebben met de examinator en hem de gewillige kandidaten leveren.

De rijschoolbranche is weer een stukje minder crimineel, maar ze hebben nog een lange weg te gaan.30 reacties

Dit verklaart ook een hele hoop situaties op de weg
@Joost1990_2: ik neem aan dat er wel meer dan 200 mensen zijn die gevaarlijk weggedrag vertonen, dus dit verklaar maar een klein aantal situaties
@Junior540: Ik neem aan dat er wel meer examinatoren frauderen, maar deze is gepakt.
Wat een lul. En inderdaad als je zo rondkijkt op de weg zijn er nog veel meer fraudegevallen.
@trustmeiamanengineer: Jij bent zeker de enige in de wereld die goed kan rijden?
@norge: Nee. Maar wel beter en meer geconcentreerd dan de gemiddelde weggebruiker.
@trustmeiamanengineer:
Hoogmoed komt voor de crash..
En terecht.
Onregelmatige wijze of onrechtmatige wijze??
Wat een oplichter die examinator!

Twee snippen en een fles Johnny Walker, dat was voldoende om in 1991 mijn rijbewijs te kunnen halen.
Toch jammer dat dit nog kan in NL
Gelukkig, dacht even dat Alletietenslagen.nl ermee te maken had.
@VWTouran75: wel allekutjes.nl en pijpexamen.nl …
@e1000bmw523i: vergeet rijschool 69 niet!
En maar denken dat je er mee weg komt…
Wauw, deze man heeft dus gewoon even 4 ton verdiend met niets doen. Toch jammer voor hem dat hij dit allemaal mag gaan terugbetalen..
“Je mag het niet zeggen maar het zijn vaak die buitenlanders.” Ik haat zulke zinnen, maar in het verkeer merk ik vooral dat allochtonen maar matig rijden. De rij-instructeurs met een iets te foute Golf GTI van soortgelijke afkomst rijden doorgaans ook als idioten en ZIJ geven dan les. Daar gaat het volgens mij al vaak fout. Vaak jonge knapen die uit pure wanhoop maar rij-instructeur worden met een bordje “aLiLessen” o.i.d. en zo ‘makkelijk’ geld willen verdienen en fiscaal gezien een dikke bak kunnen rijden. Ja, dit is ontzettend generaliserend maar zo zie ik ’t vaak wel.
@stfu: maar deze 62 jarige Hollander (ga ik even vanuit, anders woon je niet in Purmerend) verpest het weer op deze manier.
@stfu: omdat hij niet in je stereotype kader past…?
@e1000bmw523i: Uh nee hoor.
@stfu: Ik hoop dat je zelf door hebt hoe ontzettend fout je reactie is…
@norge: ach, je kan ook je kop in het zand steken natuurlijk :) Aziatische vrouwen kunnen bijvoorbeeld ook niet bijster goed rijden. Gewoon een constatering.
@norge: Helaas heeft hij wel gelijk…..
@norge:

Jammer dat je niet inziet dat hij angstaanjagend dicht bij de werkelijkheid zit. Ga bijvoorbeeld maar eens een kijkje nemen bij het CBR in Utrecht…je zal schrikken!!!
@stfu:

Rijinstructeur worden: “slegst vir blank” volgens jou dan?
Volgens mij kom ik die ‘200’ maar al te vaak tegen..
@sydney: en de rest die niet gepakt is kom ik ook tegen. Ze rijden overal in het land
” op onregelmatige wijze te slagen. ” dat ik toch geen Nederlandsch?
@papa:

“Dat ik toch geen Nederlandsch” ook niet:))
Hadden er wat mij betreft meer mogen zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).