ABT bouwt zelf alvast een Golf R met 400 pk

Auteur: , 24 Reacties

Aangezien Volkswagen de wereld nog even laat wachten op de échte Golf R 400 doet de welbekende tuner het nu alvast. Inclusief een setje booskijkers.

En het mag gezegd worden: dat ziet er behoorlijk dik uit. Of ‘ie ook mooi is mag je zelf bepalen, maar ABT heeft in elk geval z’n best gedaan om van het uiterlijk iets bijzonders te maken zonder de grens tussen dik en belachelijk te overschrijden. Het surplus van 100 pk ten opzichte van de gewone Golf R is daarbij natuurlijk mooi meegenomen.

We zagen trouwens al eerder een door ABT aangepakte Golf met 400 pk, maar die was wat minder opvallend aangekleed dan dit groene exemplaar. Reden achter de opvallende paintjob is natuurlijk het generen van extra exposure op de Wörthersee 2015.

ABT Golf R 400

Buiten het vermogen is er verder nog weinig bekend over deze bom op wielen. Toch kunnen we één en ander afleiden uit de prestaties van VW’s eigen Golf R 400 Concept. Dat karretje sprintte met hetzelfde vermogen en AWD naar de 100 in 3,9 tellen en gaf de pijp pas bij 270 km/u aan Maarten.

Dat de prestaties van ABT’s creatie niet 1 op 1 overeen zullen komen is evident, maar het geeft een indicatie. Een hele hete indicatie. Leuk trouwens dat de ‘sideblades’ wat doen denken aan die van de eerste generatie Audi R8.24 reacties

Het is net een hardloopschoen
@robskilov: een mooi paar matchende Nike Airmax schoenen pet en je hebt een mooi pakketje.
@robskilov: ik dacht precies hetzelfde. Wtf.
Sinds wanneer doet ABT de Smart For4…?

Dat is toch het eerste wat er in mij opkomt bij het zien van die zwarte C-stijl.
Geduld is een schone zaak. Dit ziet er niet uit
Het ziet er niet uit, maar de specs zijn top!
Booskijkers FTW!
Zal die kleur onder extra-veiligheidsopties vallen?
Het is een leuke optie als je al een R hebt en je wilt er 100pk bij.
Ik snap het nut niet van een snelle auto die er niet snel uitziet en die dan nog sneller maken, ik bedoel koop dan gewoon een mooie auto
@agera: het nut is.. Omdat het kan
@agera: Zeg dan NIX!
@agera: wahahaha 1. ondertussen is het een golf van 60k. Moet wat beters voor te vinden zijn ja.
Zonder die lelijke booskijkers, die zwarte bestickering en die lelijke velgen wil ik hem wel hoor, niet zonder velgen… Maar met de standaard Golf R velgen. Oh ja, die grille mag best zwart!
Die grille doet me denken aan die grille van de VW Bluemotion modellen…
Wil je volgens mij niet echt op je “super”Golf…
Huh… Abt heeft allang dat 400pk pakket (net als het 370pk pakket). In Duitsland staan diverse Golf R te koop met dat eropgeschroefd. Kost je wel 4500,- euro.
Andere kleur erop en zou hem direct meenemen (nu ook hoor daar niet van…)
En over twintig jaar komt er een ariktel op AutoHoloBlog over 15 fout getunede bakken uit de jaren ’10-’20. Met deze Abt Golf er tussen.

Toch, een standaard Golf R, dobkerblauw, bruin leer en dan 400pk klinkt erg smakelijk. Topsnelheid valt mij eigenlijk wat tegen. 270 is wat langzaam met 400pk. Misschien loopt ie dan de bak uit.
@gtwillem: dan zitten we terug te denken aan de tijd dat we nog niet konden vliegen in je zelfrijdende (lees crachende) “auto”.
Dat is nog eens een lelijke livery. Gatver.
@mauritsh: sideblades? Audi? Doet mij meer denken aan de Mitsubishi Sapporo, hoewel die hem in premium stainless steel had
Deze Golf mogen ze voor mij op m’n oprit zetten maar dan gaat er wel een mooie wrap over
Leuk kleurtje. Waren er niet al meer tuners met een golfje met 400pk?
En standaard met dry sump smering zeker!?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).