Waarom maakte deze foto Britse voetbalfans piswoest?

Auteur: , 41 Reacties

Nope, het heeft een keer niks met walvissen te maken.

Matt Phillips met z'n nieuwe Panamera

Op de foto staat voetballer Matt Phillips (Queens Park Rangers, Engelse Premier League) rustig wat shine te pakken bij z’n splintertjenieuwe matzwarte Porsche Panamera. Tot zover niks nieuws. Voetballers die bij hun dure vierwieler poseren komen we immers regelmatig tegen.

Toch konden fans van QPR de foto op z’n zachtst gezegd niet echt waarderen. Drie dagen nadat de foto op Twitter verscheen, verloor het team kansloos van Manchester City met 6-0. Door die nederlaag degradeerde de Londense ploeg de Premier League uit, dus de timing kunnen we inderdaad wat ongelukkig noemen. Verschillende fans klagen dat de Porsche duurder is dan de huizen van sommige supporters en dat de spelers ondertussen geen deuk in een pakje boter schieten.

Kort geleden gebeurde ongeveer hetzelfde met Steven Fletcher. De aanvaller van Sunderland scoorde in twee seizoenen slechts zeven keer, maar meneer kocht zichzelf gewoon een vette Aventador. No bueno, in de ogen van veel voetbalsupporters.

Wellicht is de timing van Phillips inderdaad niet heel handig, maar wat ons betreft moet iedereen lekker zelf weten waar-ie z’n centjes aan uitgeeft. Daarbij: de Panamera staat aan de andere kant van het Kanaal, dus van straatbeeld verpestende praktijken hebben wij mooi geen last.41 reacties

Wanneer zouden voetbalsupporters leren dat ze geen aandeelhouder van ‘hun’ club zijn en dus minder dan niets over ‘hun’ club te zeggen hebben.
@knipperlichtje: Mooi gezegd!
@knipperlichtje: voetbal voor en door retards.
En totaal niet nieuwswaardig!
@bofkont:
wel commentwaardig kennelijk
@super: Ach sommige dingen moeten gezegd worden ;)
@knipperlichtje:
Denk je echt dat een club met 0 fans veel gaat verdienen?
@super:
Ga jij dat aan die amoebes op de tribune vertellen…?
Als ze een punt willen maken kopen ze gewoon massaal een paar weken geen kaartje, eens kijken hoe lang die ongeletterden kunnen patsen….
@jrk68: of nog beter: seizoenskaart. Als aan het begin van het volgende seizoen 40.00 geleedpotigen het na laten om een seizoenskaart te kopen, heeft zo’n club echt wel eeen serieus probleem. Want als er geen publiek is, zijn de sponsoren ook niet blij enz enz.

Dat is wel het voordeel van sporten als tennis, atletiek, schaatsen of zwemmen: als je heel erg goed bent en je doet heel erg je best, is de kans groot dat je er wel komt. Gaat het ruk heb je het aan je zelf te danken. Win je zijn ook de credits voor jou. Je bent niet afhankelijk van je teammaten (voetbal), materiaal (autosport) of financiën.
@knipperlichtje: niet. Bij sommige clubs zijn de seizoenkaart houders daadwerkelijk aandeelhouder (zoals bij Barcelona).

Daarbij is het niet zo handig je nieuwe Porker te showen nét nadat je (terecht) gedegradeerd bent. Nu hoef je geen medelijden te hebben met voetballers actief in het Championship (2e niveau in UK). Niveau, vooral fysiek, ligt hoger dan Eredivisie. Salarissen zijn daar hoger dan hier.
@gtwillem: niet helemaal waar he? Hij showt zijn porker drie dagen vóór ze (terecht) degradeerden. Nog steeds niet handig, maar wel verschil ;-)

“Drie dagen nadat de foto op Twitter verscheen, verloor het team kansloos van Manchester City met 6-0. Door die nederlaag degradeerde het Londense team de Premier League uit, dus de timing kunnen we inderdaad wat ongelukkig noemen.”
@galant: je hebt helemaal gelijk. Nog steeds niet een heel tactisch tijdstip. Je weet immers dat je tegen Manchester City moet spelen én winnen. Wat erg moeilijk is. Maar toch.

In tegenstelling tot velen hier vind ik dat een voetballer wel degelijk rekening met zijn achterban mag houden. Dankzij die fans heeft hij wel die baan.
@knipperlichtje: beetje kort door de bocht. Ze kopen wel tickets voor de wedstrijden en betalen daardoor mee aan het salaris en onkosten. Net als het fanforum van de F1.
@robbert89: dan kopen ze toch geen tickets meer? Als ik ontevreden ben over mijn mobiele provider stap ik over naar een ander, ik ga niet van de daken schreeuwen dat het beter moet worden. Het probleem zit ‘m erin dat mensen zich gaan binden aan zo’n club, terwijl ze op papier niets met de club uit te staan hebben. Uitzondering is een seizoenskaart die ook een aandeel is, zoals door @gtwillem genoemd.
@knipperlichtje: Een tijdje geleden een boek gelezen, ‘Invloed’. Over de psychologie achter beïnvloeden van (groepen van) mensen, via door evolutie ingebouwde mechanismen die gebruikt/misbruikt worden door verkopers, reclamemensen, politici e.d.

Eén daarvan is de identificatie. Mensen willen zich identificeren met wat succesvol is, en keren zich af van wat dat niet is. Bij voetbal gaan de supporters dus spreken over “wij hebben gewonnen”, of “zij hebben verloren.”

Het voorbeeld van een voetbalsupporter was daarin fantastisch to the point als illustratie. Die zei, nadat “zijn” ploeg een belangrijke match had verloren letterlijk: “ZIJ hebben ONZE kans op de beker verpest!”
Ze moeten inderdaad zelf weten wat ze doen met hun geld, maar hebben dit soort mensen niet PR-volk en spindoctors om dit soort onhandigheden te voorkomen?
@granlusso: logisch verstand. Je degradeert. Jammer. Fans teleurgesteld. Je fans volgen je op Twitter. Jij laat zien hoe je je beloond na zo’n zaadseizoen.

En het was nog overbodig bovendien. QPR was echt niet veel slechter dan Sunderland, Burnley, Newcastle FC, Leicester of West Brom Albion.
@gtwillem: tja..verstand en voetballers…lastige combi…de gemiddelde voetballer interesseerd het bovendien ook echt geen (voet) bal voor wie ze spelen, zolang ze iedere maand hun centjes maar krijgen. ..
Hij heeft de kleur gekozen op basis van z’n naam?
@donvincenzo: goed gevonden!
@donvincenzo: ik geloof dat hij net een transfer naar PSV heeft gemaakt als ik zo naar zn achternaam kijk
Waarom mogen die gasten hun verdiende of beter gezegt gekregen geld niet uitgeven aan wat zij leuk of belangrijk vinden.

Als ik een blunder sla op mijn werk gaat toch ook niet iedereen zeiken als ik naar de supermarkt ga.
@martijnb11: nee. Maar als je meer dan verdienstelijk betaald wordt en echt heel matig speelt, ga je niet net na degradatie showen met je nieuwe Panamera. Druppel. Gloeiende plaat.
Queens Park Raisins. Aldus L. van Gaal.
Beetje net als de gemiddelde AB reaguurder dus.
Nu maar hopen dat deze walvis niet de zee overzwemt…
Huilie Huilie.

En wat een wansmaak heeft ook deze voetballer weer…
Ik dacht dat ze kwaad waren omdat hij bij zo’n lelijke panamera poseerde :)
Man man man wat een afgunst op de Panamera altijd. Feitelijk is het een beul van een wagen met een eigenwijze vormgeving. Porsche’s middelvinger. Zou het wel weten als de centjes er waren!
@sbas: ik ook..sowieso geen panamera. .wat een lelijl hok…al duidelijk te zien als je de afschrijving van een panamera (en cayenne) ziet..na een paar jaar geen bal meer waard in tegenstelling tot een 911
De timing is perfect, want de bonus voor de nummer laatst van de Premier League bedraagt momenteel 62 miljoen pond (77,8 miljoen euro, meer dan de totale begroting van Ajax). En de toekomst wordt nog veel leuker, want “het tv-contract in Engeland stijgt met ingang van het seizoen 2016/17 van pakweg drie miljard pond naar ruim vijf miljard (bijna zeven miljard euro). Dat is voor drie jaar. En dat is nog wel exclusief de rechten voor het buitenland. Algemeen wordt aangenomen dat de hele deal de tien miljard euro zeker zal overstijgen. In cijfers uitgeschreven: 10.000.000.000. Een één met tien nullen.
Duizelingwekkende en absurde bedragen. Uiteraard verwelkomden de verenigingen de vangst met luid gejuich. Geen wonder, want de premies schieten nog verder omhoog. Voor de nummer laatst: 99 miljoen pond per jaar”. (voetbalzone.nl)
@stephanotis: M.a.w., de voetbalwereld is hedendaags letterlijk een miljarden business geworden, net zoals de andere grote spelers wereldwijd de laatste jaren . . .
@stephanotis: yep. Er wordt ook wel gezegd dat de playoff van de championship de grootste prijs is in voetbal. Jammer genoeg voor deze clubs: de 3 clubs die elk jaar degraderen zijn vaak de lul omdat een hoop van hun investeringen degradatie ontbinding clausules in t contract hebben. Maar 2 van de laatste 12 gedegradeerde teams wisten het jaar daarna weer terug te komen. Anyway: het is een heerlijke competitie om te volgen
Mijn klanten klagen ook als ik met een nieuwe bedrijfsauto kom voorrijden…Dat heb ik zeker betaald roepen ze dan….Ik antwoord altijd ….Ja , en nu kom ik voor de diesel..
@norge:
Het zijn dus net Nederlanders daar aan die fjorden.
Ja Jean, je zou er bijna voor gaan emigreren….geintje :)
@norge:
Dat ligt er helemaal aan hoe het daar gesteld is met de rehab business.
Als die mafkees van een van Rijn zo doorgaat valt er hier straks niets meer te rehabben.
Wat een gedoe om een 2 jaar oude Panamera Diesel zeg…..
Je geeft iemand een cadeaubon en dan boos zijn als die gene hem verzilverd.
Wie wil er nou in zo een hok rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).