ABT buigt zich over de Audi R8: 620 pk

Auteur: , 16 Reacties

Niet alleen brengt ABT een RS5 meer naar Genève, ook de recent gefacelifte R8 kreeg de aloude GTR-behandeling en zal daar gepresenteerd worden.

ABT herhaalt hier eigenlijk het recept van de vorige R8 V10. Naast het feit dat ze tiencilinder naar 620 pk brengen is ook de carbonfiber bodykit weer van de partij, aangedikt door details als zijspiegels van hetzelfde lichtgewicht materiaal en een tamelijk forse GT3-achtige spoiler op zijn achterwerk. Racy, wat nog eens onderstreept wordt door de rolkooi en het obligate verlaginssetje.

Met 70 extra pk en een gewichtsbesparing van 110 kg op zak zou de ABT Audi R8 GTR in 3,2 seconden moeten kunnen sprinten en claimt de tuner een top van 325 km/u. Metrosexuele airbrush tekening niet inbegrepen.



16 reacties

Bah, wat een lelijke dingen maken ze daar toch bij ABT. Een regelrechte schande noem ik het wel eens.
Geef het een normale ruit langs achter, en de ovalen uitlaten van de ‘oude’ V10 en ik vind het er goed uit zien eigenlijk! Die spoiler is er wel ietwat over, maarja als het helpt?
Wat is dat toch met dat zwart op die neuzen? Waarom zou je zo’n auto op een 70’s Opel Kadett willen laten lijken….
Achterspoiler lijkt goedkoop. Kunnen ze daar niets beter op verzinnen??
Persoonlijk vind ik ABT een typische “tdi” imago hebben. Je ziet het vaak op lease wagens, het embleempje op de kar om een beetje cool te doen, staat vaak in de optie lijst bij dealer voor een paar tientjes. Standaard tune files die worden ingeladen, geen maatwerk enz. enz. en bij dit soort projecten ziet het er vaak goedkoop en lelijk uit. IMHO.
Krijg je er een achteruitrijcamera bij? Jezus wat is die achterruit lelijk
ABT is toch echt om te huilen qua optische tuning. Echter, 3.2 sec naar de 100 is wel knap.
Achterkant lijkt op die van de Porsche 918 vind ik
Van de vorige maakten ze er maar 25 en van deze? Was er toch iets meer animo en dus bouwen ze nog een ‘onbepaald’ aantal meer van?!

edit: check!
Ik buig ook altijd als ik moet kotsen.
Heb vorig jaar een abt r8 v10 zien rijden en die was echt supergaaf! Dit is misschien wat over de top, moet het in real life zien om te beoordelen.
Tering, niet echt een mooie tuning.
“Met 70 extra pk en een gewichtsbesparing van 110 kg op zak zou de ABT Audi R8 GTR in 3,2 seconden moeten kunnen sprinten…”

Ik kan ook in 3,2 seconden sprinten en ik heb nog niet eens 1 pk…
Bah bah bah! Deze is best wel verneukt!
Naar mijn weten is Abt tuning modulair. Zo ook bij deze? In dat geval kan je het exterieur achterwege laten en puur motor tuning doen. Niet mijn smaak deze. Maar wel bijzonder dat de 2 meest voorkomende reacties op AB zijn: saai/nietzeggend model of spuuglelijk. Dit is iig niet saai te noemen…
lelijke bodykit , lelijke velgen
geef dan maar een r8 v10 plus :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).