Verstopt! Epische garage achter modale facade

Auteur: , 45 Reacties

Maar dan ook echt heroïsch.

1

Als we jaapblog weer eens opstarten is de reden meestal evident. Kapitale villa’s met de nodige curb appeal en mooie garages en/of oprijlanen laten je even wegdromen aan de gedachte wat jij zou doen met tien miljoen. Of liefst met nog wat meer, want wat koop je nog voor tien miljoen nadat de ECB de geldpers de afgelopen jaren op volle toeren heeft laten draaien?

2

Dit huis in Leidschendam springt echter niet direct in het oog als een architectonisch hoogstandje. Het watertje voor de deur is leuk, maar de grauwe stenen en blokkendoosachtige bouw maken niet per se hebberig. Het huis stamt uit 1989, doch de VIerde Nota ruimtelijke orde EXtra-sfeer geboren in 1991 walmt je reeds tegemoet. Maar wacht! Stille wateren hebben soms diepe gronden. Zo ook dit huis.

4

Of eigenlijk moeten we zeggen, een diepe kelder. Nee, niet eentje om flink los te gaan met een zweep, maar met tangen en sleutels en dergelijke. Of…Je kan er aan auto’s werken is wat ik bedoel te zeggen. In 2003 is de woning namelijk volledig onderkelderd en voorzien van een heuse -jawel- autolift. In de omschrijving van het huis staat treffend dat het hele pand een ‘Man cave in schaapskleren’ is. Het ideale huis voor iemand die van sleepers houdt dus. De vraagprijs bedraagt 595.000 Euro. Kopen?

3

Bedankt Henk voor de tip!45 reacties

Damn, zoiets moet ik ook hebben! Enige echte alternatief voor een oude boerderij in een gehucht met een flinke schuur erbij wat mij betreft.
@trustmeiamanengineer: Ideaal huis om altijd bij te beunen zonder gezeur…. ‘vrouw zeurt altijd, ik zie je nooit je bent altijd aan het werk en nooit thuis’. Ze hoeft nu alleen de lift te nemen :D
@trustmeiamanengineer: maar dan woon je in Leidschendam .. 😱
@trustmeiamanengineer: Op het platteland kan je ook zat woonhuizen met een lomp grote schuur vinden. Dan hoef je geen boerderij duur te verbouwen en zit je niet met auto rottende schimmels in de grond.
Geniaal…alleen jammer van de rest van de woning en de lokatie.
Benieuwd naar het verhaal van deze uitzonderlijke verbouwing.
@eklasse: misschien het feit hij een klassieke corvette had en het zicht over het ‘watertje’ wel leuk vond.
Briljant!
Prachtig. Ik stel me op de begane grond een Pontiac Aztek voor en daaronder een meth lab 😀
@T5Power: en een pizza op het dak
Tip, kijk de foto’s op funda, daar is het een heel stuk minder deprimerend.
Zonder groothoeklens is de ruimte een stuk kleiner. Maar wel handig..
6 ton voor een lelijke doorzon rijtjes woning? Helemaal gek geworden. Koop voor 4 ton een 2 onder 1 kapper en je hebt genoeg geld over om een hal te zetten waar je aan 30 auto’s tegelijkertijd kan werken…
@oversoft: In wat voor weggestopt dorp woon jij, waar je voor vier ton een mooie twee onder eenkapper koopt?
@barry355gtb: Een dorp buiten de onbetaalbare randstad.
@barry355gtb: ik zal liever in een plek wonen waar je voor 4 ton een leuke 2 onder 1 kap woont dan een plek waar je voor dat geld nog altijd je auto aan de straat moet parkeren en voor elke auto een vergunning moet regelen.
@barry355gtb: op 10 autominuten of 20 fiets minuten van Eindhoven Breda of Den Bosch bijvoorbeeld. Mij niet gezien in de Randstad (klanten trekken er ook steeds meer weg), nergens voor nodig.
@barry355gtb: Lol, ik heb voor 130k een hoekwoning gekocht, verbouwd en een schuur van 60m2 gezet op mijn tuin van ruim 600m2. Moet je nagaan wat er voor 4 ton te koop is. En dan woon ik zeker niet in een klein gehuchtje, ik hoef voor de dagelijks boodschappen het dorp niet uit.
@lekbak: als mijn werk me zou toelaten, om buiten de Amsterdamse ring te wonen met hetzelfde woongenot, dan ging ik direkt. Jammer maar helaas , dat is echt geen optie. Gelukkig heb ik wel een enorm leuke baan , met een mega salaris die mij in staat stelt om royaal binnen de ring aan de grens met het centrum te wonen. Helemaal geweldig leuk gelukkig.
@barry355gtb: wat een raar verhaal, maar fijn dat je gelukkig bent.
@bischero: dank je wel, het gaat prima zo.
@barry355gtb: ik vraag me af wat voor werk je doet, ik kan me geen baan voorstellen waarbij je binnen de ring van Amsterdam moet wonen.
@phevtreb: met zoveel woorden zegt ‘ie toch al dat ‘ie drugsdealer voor Adam Zuid is…
@jaapiyo: voor jou blijft ook niets meer schimmig heh?
@phevtreb: Ach, in Amsterdam buiten de ring wil je niet wonen en daarnaast denk eens aan allemaal leuke banen die te maken hebben met Bankieren…
@barry355gtb: ik koop een mooie twee onder een kapper met grote garage voor 2 ton😂
@barry355gtb: 4ton… dat zijn hier (midden limburg) in de regio prijzen voor vrijstaande woningen. Ben ook altijd wel verbaast als ik verhalen hoor van collegas die in en rondom amsterdam wonen. De bouw zelf zal weinig in prijs verschillen met daar en hier -denk ik-. Maar de grondprijzen daar in tegen.
@barry355gtb: Nuenen, bij Eindhoven… Woon liever hier dan in die onbetaalbare randstad en woon op 8 minuten van Eindhoven…
@oversoft: 4 ton voor een doorzon 2 onder 1 kapper? Helemaal gek geworden. Koop voor 2 ton een heel woonwagen kamp en je hebt genoeg geld over om diverse containers te zetten waar je 40 auto’s tegelijk kan strippen…
@oversoft: in… Groningen misschien wel ja.
@oversoft:
Bluffert, ik heb voor 600 roebel een huis gekocht in Tsjernobyl met 13 slaapkamers, een eigen rivier, 4000 hectare bos, 6 tractors en twee Antonov vrachtvliegtuigen .
En alles geeft ’s avonds licht!
@oversoft: de prijs valt mij eigenlijk niet eens tegen.
Voor 350000 heb je in Voorschoten tegenwoordig amper een rijtjeshuis in de nieuwbouw.
@oversoft: in nog geen 400 jaar dat ik 4 ton betaal voor een twee onder 1 kap.

Ik besef me dat huizen in Friesland een stuk goedkoper zijn. Maar ik vind dat gewoon niet in verhouding tot wat je er voor krijgt
595.000 EURO
Dit soort woningen heb je hier vanaf 150k.
Dan zal die garage wel waarde toevoegen, maar 6 ton voor een rijtjeshut goeie genade.
@hahaha: idd ja 150-200 max.
@hahaha: daar wordt hier in Rotterdam helemaal niet om gelachen 😕
Vraag me af, hoeveel geziek ze hadden met buren. Zoiets is bijna niet te bouwen, zonder schades bij de buren.
@toeter11: daar heb je expertisebureaus voor. zij maken voor en na opnames bij aanpalende percelen/gebouwen om zo te kunnen bepalen wat de eventuele schade is, of dat de eventuele geclaimde schade klopt. Nu of ze dat voor een dergelijk project zn bureau inschakelen… het zal wel een hoop geziek kunnen schelen.
@toeter11: Of de huizen hebben allemaal vanaf de bouw al een kelder onder het hele huis en hebben ze alleen een stuk vloer vervangen voor de autolift…
€595.000 met zn garage annex meth lab en in Leidschendam? Doen! Voor dat bedrag koop je heel Delfzijl mee op maar kan niet op tegen deze combinatie.
Staat wel een leuke corvette in die garage op de Funda advertentie. Ik vind de prijs niet eens zo heel gek. Zou alleen niet in Leidschendam willen wonen.
Er moet daar wel iemand hebben gewoond die overdag boekhouder is en lekker rondtuft in een zilvergrijze Opel Vectra en in de avonduren transformeert tot een ware Petrolhead.
Pfff wat een idioot bedrag voor een lelijk huis zonder uitstraling. Sorry hoor. Ik dacht eerder aan misschien 300.000 euro vanwege de randstad. Voor 600.000 koop je onder Nuenen tot aan Maastricht een mooi huis, vrijstaand.
Dit idee is wel echt heel vet
Ik heb nu zelf een nieuw vrijstaand huis gezet op het platteland.
Met zo’n autolift als deze.
Zit wel helemaal in de vloer van de kelder verwerkt als die beneden staat.
Voor 30k extra heb je zoiets als dit…

http://www.opdebeeck-hydraulics.be/goederenliften.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).