Koop dit Nederlandsche optrekje met oprijlaan

Auteur: , 53 Reacties

Leven op stand voor weinig, het kan nog in Nederland.

Normaal beschouwen we op deze site Limburg niet als Nederland, maar als er dit soort huizen te koop staan maken we een uitzondering. In de heuvelachtige omgeving van Mestreech ligt namelijk het kasteel Gronsveld, een bescheiden onderkomen dat in verschillende fases gebouwd is tussen het jaar 1250 en 1880. En je kan lacherig doen over die Limbo’s, maar nergens in Nederland woon je dichter bij Spa-Francorchamps én de ‘Ring. Denk daar maar eens over na.

Het optrekje in kwestie is van alle gemakken voorzien die de 19de eeuwse mens zich kon wensen. Het woonoppervlak bestrijkt 1.000 vierkante meter, waarvan een deel bestemd is voor de onmisbare Orangerie. Ik weet niet precies wat dat is maar waarschijnlijk is het een speciale ruimte om van sappige sinaasappels te genieten. Schmøllen. Op je idyllische terrein van 2,3 hectare vind je tevens je eigen ruïne terug. Wat wil een mens nog meer? Nou iets wat met auto’s te maken heeft natuurlijk! Helaas is er maar een garage voor twee auto’s, dus dat is eigenlijk niet een goed genoeg excuus om dit huis op te nemen in onze rubriek huisblog. Hmm…eens even verder kijken door de advertentie. Ah, er is ook een oprijlaan! We laten de verkoper aan het woord:

Een lange oprijlaan met oude kastanjebomen markeert de toegang naar het kasteel. Deze laan begeleidt u naar een besloten vergezicht, waarachter opeens het sprookjesachtige, in mergelsteen uitgevoerde, kasteel opdoemt.

Serieus, een oprijlaan met kastanjebomen. Ik hoor het grind al knarsen onder de dikke sloffen van mijn Lancia Stratos Zero, terwijl mijn passagiere me indringend aankijkt, een zwoele hand door haar kastanjebruine haar haalt en me vraagt of ik het gasfornuis wel heb afgezet toen we weggingen. Oeefff. Wat dat kost? Als je beschikt over 3.950.000 Euro kan je contact opnemen met Sotheby’s. Wel handig, kan je meteen even vragen naar die Stratos…53 reacties

Bijna €4.000.000,- voor zo iets ouds..
@fmgarcia: geen geld inderdaad! Oud, maar sterk gebouwd.
OT: chique optrekje, paar mooie oude alfa’s en Maserati’s voor de deur en genieten maar ..
@roquez: en dan lekker met een glas wijn naar die alfa’s staren, wat zou dat top zijn.
@roquez: mergelsteen en zure regen is niet echt een lekkere combi
hzr via Android app
@roquez: precies, een mooie 156 voor de deur.
@roquez: je kan de wagens ook in de Orangerie parkeren. Zit je droog in de winter en ja wagens staan mooi gestald. Ik kan het me zo inbeelden! Ook een moderne Ghibli voor dagelijks vervoer graag.
@fmgarcia: en rood op de fijnstofkaart…
@fmgarcia: koopje, stond 1,5 jaar geleden nog te koop voor 5 of 6 miljoen ekkerlimbo’s!
@fmgarcia: Ik heb wel iets nieuwers in de aanbieding voor die prijs…
@fmgarcia: HapHapHap
In een garage van 60 vierkante meter moet je toch wel meer dan twee auto’s kwijt kunnen?
@potver7: niet als je auto’s per stuk groter zijn dan 30m2
@potver7: zo! Dat is groter dan mijn huidige huis.
@potver7: Dat is precies wat ik in de tuin heb staan. Twee auto’s is wat er comfortabel in kan als je ook nog wat wilt knutselen en wat andere dingetjes erbij hebt. Maar puur als garage gaat vier ook lukken (en in theorie zes ook, als de deuren goed gepositioneerd zijn).
Das geen geld.
Van buiten ziet het er uit als een echt spookhuis maar gezien de bijzonder smaakvolle inrichting zal dat nog wel meevallen.
@mashell: Tot je erin woont, alles begint te draaien en je uitkraamt “Dit huis, dit vervloekte huis…..” 🤪
Mooi plekje, huis eraf halen en iets moois plaatsen.
@maferick74: Succes met het regelen van de sloopvergunning…
En hoe is de fijn stof situatie daar?
Hier wordt ik blij van!

Mijn vrouw en ik willen al zo lang een stuk kleiner gaan wonen vanwege onze oude dag, denk dat ze dit ook wel een heel aardig huisje vind.
@moveyourmind: ah je hebt dus een keuze in de dierenwinkel kunnen maken en zo te zien ook geen spijt! Maar pas op als ze eenmaal naar buiten kan. Maar goed, gewoon een paar deuren barricaderen.
@toyotaprius: Geen idee waar je het over hebt…(niet nu alsjeblieft, ze kijkt mee omdat ik haar het huis wilde laten zien)
@moveyourmind: ze kijkt nu nog mee?! Enfin ik kan mij iets herinneren…

https://www.autoblog.nl/nieuws/wtf-vrouw-steekt-hoofd-in-uitlaat-blijft-vastzitten-110290

@toyotaprius: Tot nu toe mocht ik je nog wel.
@moveyourmind: jij bent ook wel een toffe peer
Ideale locatie voor een bordeel of als filmset voor het maken van natuurfilms!
Niet meer plaatjes om bij weg te dromen? Lijkt me wel fantastisch dit!
@fiattotal: fff doorklikken
Wat moet je nou met een ruïne? Haal dit ding er maar uit en zet de ingang van de ondergrondse garage er voor in plaats.
Gaaf, dan kun je gewoon je eigen “festival of speed” organiseren!
@mat1980: Heb nog wat een paar gram voor je liggen.
Lijkt mij een normale prijs. 5 ton neerleggen voor een halfvrijstaande woning in de randstad, da’s pas lachen.
@wouterg: Met de prijzen van tegenwoordig moet je blij zijn als je voor 500K überhaupt aan 1 zijde vrijstaand kan leven. Ken wijken in Utrecht waar je voor bijna €600.000 gewoon een ordinaire rijtjeswoning krijgt.
@wouterg: Ik moest lachen maar wel met een traan. Het is namelijk spot-on wat mijn vriendin en ik nu gaan doen.. de huizenmarkt is helemaal debiel
Fundablog….
Probleem is dat je de rest van je leven bezig bent met het onderhoud van de tuin en landerijen en het onderhoud van het hoofdhuis,
Dit is hetzelfde als een gebruikte 10 jaar oude 7-serie kopen, de aanschafprijs mag dan meer dan billijk wezen, onderhoud en andere kosten stijgen de pan uit.
@desjonnies: Nou heb zelf een 16 jaar oude 7 serie gekocht en kan je vertellen dat ik tot nu toe maar 3x de aanschafprijs aan onderhoud heb betaald hoor!
@mopar: dat is arbitrair natuurlijk. Wanneer jij er € 10.000,- voor betaald hebt, zijn de onderhoudskosten de pan uit gerezen ;)
@crosscabouter: sarcasme he ;)
Kopen en er jaarlijks de Nederlandse variant van Goodwood / Schloss Dijck organiseren. Verdient het zichzelf in no time terug
@seicilindri: inclusief hillclimb op de Cauberg?
@potver7: Nee, net als bij Goodwood gewoon op de oprijlaan !
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Leuk optrekje, maar ik dacht juist dat de relatie met Autoblog was dat je je collectie auto’s kon stallen. Hier heb je maar 2 plekken in je garage. Waar moet ik de rest van m’n auto’s dan kwijt?
@lacker: Oprijlaan is lang genoeg. Gewoon een heuuuuule lange carport installeren!
Gaston, eerst mijn huidige postcode en dan, over een half jaar of zo, de postcode van dit optrekje.
Kopen en verbordeleren op stand ….
@jaapiyo: Niet zo negatief over Limburgers ;) Volgens mij kom jij uit Helmond dus het scheelde niet veel of je was er zelf een.
Leuk als je per jaar nog 3 ton kan missen aan onderhoud van het geheel
@tievdz: Niet alleen het onderhoud, maar wat ben je hier in godsnaam kwijt aan GWL ieder jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).