Achtervolging in Amsterdam laat spoor van vernieling na

Auteur: , 45 Reacties

Een 26-jarige Amsterdammer maakte het vanochtend wel heel bont in onze hoofdstad.

Leidseplein via Google Maps

Aanvankelijk wilde de popo de man rond kwart voor 8 vanochtend aanspreken op z’n rijgedrag en dus gaven ze hem in de buurt van het Leidseplein een stopteken. De brokkenpiloot stopte inderdaad, maar besloot halverwege het betoog van oom agent het gaspedaal van z’n huurauto eens stevig in te trappen.

Op het Leidseplein reed de man een vrouw aan die overstak op een zebrapad en ook dat kon hem niet tot stoppen dwingen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en was in elk geval aanspreekbaar. Hierna zetten meerdere politieauto’s de achtervolging in.

Eén van de achtervolgende agenten verloor de macht over het stuur en raakte een hoekpand in de Sint Willibrordstraat. Beide inzittenden raakten hierbij gewond. De verdachte werd op dat moment aangehouden in de Van Ostadestraat, maar op weg naar z’n politiecel in centrum Amsterdam schepte de politieauto ook nog een fietser.

Dit slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht en was eveneens aanspreekbaar. De score: twee gewonde burgers, twee gewonde agenten, één aanhouding, in elk geval één kapotte politieauto en (waarschijnlijk) een beschadigd huis. Het lijkt verdorie wel een missie uit GTA V / Carmageddon. De ongelukken en aanrijdingen worden momenteel onderzocht door de politie.

Foto: Leidseplein via Google Maps.45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit verhaal is wel echt wtf-momentje op wtf-momentje. Vooral die aanrijding van de door de politie geschepte fietser.. Hoe dan!?
@jaimeeus: Een geschepte fietser. In Amsterdam. Daar schrikken de meeste niet meer van hoor.
@E34M5Touring: maar een fietser in Amsterdam heeft toch altijd op alles en iedereen voorrang, inclusief vrachtwagens, trams en de politie?
@jaimeeus:
Terminaal onderstuur van de Touran…?
Dat had je toch zelf ook kunnen bedenken.
Nog een mogelijkheid, fietser had oordoppen in, muziek op 10 en hoorde de politieauto niet.
Beide zeer plausibele verklaringen.

-edit: nope, de Amsterdammer was paars-
@jrk68: je zou verwachten dat zodra de verdachte in de auto zit er niet met een noodgang door amsterdam gereden wordt.. Over de oordopjes is inderdaad heel plausibel maar toch zou je verwachten dat de politie getraind is om dit soort situaties te voorkomen.
@jaimeeus:

Ik snap je reactie, maar geloof me, dat gaat (en terecht) nog wel eens anders als die betreffende verdachte, wellicht doorgesnoven en al, het hele inventaris van zo’n politieauto aan het slopen is terwijl hij aan het knokken is met drie agenten die hem onder controle proberen te houden. Jaja… training, superpolitiemensen en kung-fu foefjes van zwarte-band niveau ten spijt, moet er nog wel eens gewoon lomp geknokt worden. Dan gaat een wagen met dat spul met alles erop en eraan richting het bureau. Hoewel fietsers in Amsterdam werkelijk overal schijt aan hebben en inderdaad niets horen en zien wegens oordopjes en appjes, is het wel ongelukkig dat zo’n tweewieler over de motorkap gaat. Daar zit niemand op te wachten. Maar wat een mannelijk aanhangsel is die vent zeg.
@jrk68: ik gok – uit ervaring met het Amsterdamse straatbeeld – op een combinatie van deze twee hypothesen.
Toch jammer dat de politie waarschijnlijk uiteindelijk meer schade en gewonde heeft veroorzaakt dan die pauper. Toch goed werk.
Nu die agenten nog eens fatsoenlijke auto’s geven, en een fatsoenlijke rijopleiding zodat ze ook daadwerkelijk veilig kunnen achtervolgen.
Direct zo’n gozer al zijn mogelijkheden tot voortplanting ontnemen. Wat voor een ongehoorde randdebiel ben je dan zeg?!?!
@rhellema: laat die arme stakker toch met rust, het is de schuld van de politie, die joegen hem op en kunnen niet sturen ook nog. Die (waarschijnlijk) eenstrepige agenten moeten gewoon op de fiets blijven en bluffen op basisscholen over hoe spannend hun werk wel niet is
@ziekegeest:

Volgens mij werd die gozer in eerste instantie aangesproken op zijn rijgedrag en verkoos er toen voor om weg te rijden, dus in hoeverre werd hij opgejaagd?
@rhellema: Dit is geen Nu.nl
@reistje:

Klopt, dit is autoblog.nl
En een kapotte fiets.
Zonde van die hoekpant
@joel_d: die pant jwt
@murkmotorsport: @joel_d mijn excuses, het was vroeg.
@murkmotorsport: Misschien moet er wel hoekplant staan. Dan is er niets mis met die
;)
@joel_d: Misschien moet ‘pand’ wel met een ‘d’ eindigen!?
Tja, 020….
@norge: Mensen die een stad met een kengetal aanduiden.Je zou denken dat het een keer zou stoppen.
@sydney:
Waarom?
Hier doet zelfs de gemeente het, ze hebben zelfs een app.
010werkt, zoiets is in Amsterdam natuurlijk ondenkbaar, daar hebben ze immers een broertje dood aan werken….
@jrk68: Bemerk hier wat jaloezie richting jouw Hoofdstad? ;))
@sydney:
Was zijn hoofdstad niet Berlijn..?

Denk niet dat hij jaloers is op dat openlucht museum dat international bekend staat als Islamsterdam..
@sydney: kijk, op zich zijn 010/020/030/040/050 nog constant herkenbaar. Van de andere kengetallen is niets meer over sinds de PTT eind jaren ’80 over ging naar tiencijferige telefoonnummers.
Bont,James bont
Nou, we kunnen wel stellen dat die rijopleiding voor agenten zijn geld opbrengt… En dan wordt steevast debiel gedrag van agenten met dienstauto’s goed gepraat met “ja maar zij hebben een speciale opleiding…” juist.. Is die gedaan door GTA spelen of zo?
With power comes responsibility… #5-0fail
@w0o0dy:

Gezien je opmerking ben je bij het gehele voorval aanwezig geweest? Of is het weer zo’n makkelijke gevalletje van zeiken tegen de politie?
@rhellema: de meeste hier nemen pauper wooooooody niet meer serieus. Ik adviseer je hetzelfde te doen.
@fijnkonijn: cheers..
@w0o0dy: je kunt die jongens/meiden niet verantwoordelijk houden voor de gebreken van Volkswagen…….
Die vrouw op jet leidseplein had beter uit haar doppen moeten kijken. Irritant dit soort onoplettende mensen. Je weet toch dat er altijd gekken rondrijden. Daar moet je rekening mee houden. Laat dit een les zijn voor die mevrouw. ….
@boltiev6: Natuurlijk pik.
Weer een Audi rs naar de klote?
@mrrallycross: die ‘huur’ je niet zo makkelijk..
@miezemiez: ligt eraan.

Over VAG gesproken.

Was het huur of “huur”?
@jrsmoke: nee, “lenen”…
Niet het een of ander. Heb ook al meerdere malen bijna een fietser op de motorkap gehad. Fietser in amsterdam denken dat ten alle tijde voorrang hebben en onschenbaar zijn. Niet een of ander, er zou wel met optische als lichtsignalen gereden zijn. Als fietser kan je ook zelf uit je doppen kijken. Niet denken ach ze stoppen wel.
Ook de politie had ‘m nog zitten dus
GTA5-0
In Amsterdam houden ze je ook gewoon aan om te zien wie er in de huurauto rijdt. Laatst nog meegemaakt.
@SCscreamGT2: Dat komt omdat huurauto’s nogal is opduiken bij de diverse liquidaties de laatste tijd.
@E34M5Touring: dat niet alleen. Heeft te maken met het “uit de anonimiteit” halen… Soort van “intimidatie” van de Top X.
Lekker zooitje weer daar in 020!
En de naam van de 26-jarige Amsterdamse nnb dader? Of zoals onzer Rick-Dos ooit zei:” het wegzetten van hele bevolkingsgroepen” maar het stigma lijkt wederom bevestigd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).