Politie wil einde verhuur snelle Audi’s aan criminelen

Auteur: , 35 Reacties

De sterke arm der wet gaat samen met Bovag de strijd aan tegen autoverhuurders, die de zware jongens in ons land van steeds wisselende wagenparken voorzien.

Audi RS4 black on black

Auto’s als de Audi RS4 zijn (want retesnel en relatief onopvallend) erg populair bij overvallers en ander geteisem, maar elke keer een nieuwe Duitse krachtpatser kopen of jatten gaat zelfs ’s lands geboefte te ver. Louche figuren wenden zich dan ook steeds vaker tot autoverhuurders, die op die manier (al dan niet bewust) meewerken aan het in stand houden van de onzichtbaarheid van criminelen.

Steekproeven van de Amsterdamse recherche onder huurauto’s waar overduidelijk geen toeristen in zaten, wezen uit dat maar liefst 90% van de bestuurders een ‘serieus strafblad’ had. Om een einde te maken aan deze praktijken slaat de politie nu de handen inéén met Bovag. Hierbij is vooral van belang dat de bonafide verhuurder wordt geholpen met het signaleren van verdachte praktijken.

Hoewel er bij schietpartijen vaker gebruik wordt gemaakt van gestolen auto’s, zou in de kringen waar dergelijke taferelen zich afspelen regelmatig gebruik worden gemaakt van huurauto’s. Volgens Bovag gaat het goed met de aanpak van verdachte situaties en maakt de kwaadwillende huurder geen schijn van kans aan de balie, maar da’s natuurlijk lastig te controleren.35 reacties

Die criminelen starten dan gewoon hun eigen verhuurbedrijf op naam van een katvanger.
@drijver: Dat is precies wat er al gebeurt. Vandaar dat er in Tilburg relatief veel “autoverhuurbedrijven” zijn. Bijkomend voordeel voor de criminelen is dat je zo ook je cash geld kan witwassen.
http://nos.nl/artikel/2117610-autoverhuurbedrijven-hand-in-hand-met-brabantse-drugscriminelen.html
jagmaseratiferrari
Dan komen BMW en Mercedes aan de beurt die worden afgetrapt door criminelen.
Lijkt me voor de eigenaars van dergelijke snelle Audi’s toch prettiger dat de boeven er een kunnen huren, in plaats van dat ze de jouwe komen ‘lenen’ bij je voor de deur.
@trustmeiamanengineer: De verhuurder is volgens jou geen eigenaar??
@lekkaah: Particuliere eigenaars dan. Tenminste, ik neem aan dat ze de huurauto weer netjes komen terugbrengen nadat ze hun ‘werk’ hebben uitgevoerd.
@trustmeiamanengineer: particuliere eigenaars van Audi’s? Zijn die er dan?
@lekkaah: Er wordt er toch voor betaald? Beter dan een voertuig te stelen.
@drugsrunner: Oh ze brengen hem wel netjes heel en op tijd terug? Hmm..
Is er ook onderzocht of deze snelle verhuurde wagens met huurders/bestuurders met strafblad ook evenredig vaak bij de bekendere verhuurders worden gehuurd? Ik gok zo van niet.
Ik heb wel eens meegekregen dat er een gehele business is in kleinere verhuurbedrijfjes die voornamelijk aan lokale mensen verhuren (zeg: drugrunners bijv). Soms zelfs zo dat de iemand in de business zelf de auto koopt, die vervolgens via een constructie aan het verhuurbedrijf ‘geeft’ om m vervolgens weer terug te huren. Allemaal binnen de clan / wereldje / bevolksgroep.
En laten we nog maar niet beginnen over de bedrijfsvoering van deze verhuurbedrijfjes: financierders, rare kosten, etc etc.
@gregorius: Wij huren geen auto’s, nieuwe voertuigen zijn te opvallend. Het moeten ouwe barrels met wat vermogen zijn.
@drugsrunner: Ik zou toch maar eens kijken naar een “nieuwe” autonome Audi om je drugs te gaan vervoeren… Terwijl jij rustig aan het versnijden bent op je zolderkamertje pakken zij een auto zonder bestuurder.
Uhuh, superoplossing.. Misschien ook een idee om alle supermarkten ook verbieden louche types geen voer te verkopen, misschien verhongeren ze en lost het probleem zichzelf dan op.
Of alle tankstations maximaal 10 liter benzine verkopen aan klanten, zodat ze snel zonder benzine komen te staan.
@lekkaah: haha nice one!
@drugsrunner: Wat heb jij toch een geniale gebruikersnaam.
Kansloos voornemen.
Subaru en mercedes amg 4matic eigenaren opgepast jullie zijn waarschijnlijk de volgende……
@henkhupelschoten: die mogen alvast 4 wielklemmen kopen, als beveiliging.
Wat zou er uit komen bij een steekproef onder alle Audi-rijders?
willen jullie dat ik ga stelen of zo?
Gewoon de betreffende auto verbieden..
@norge:
Gewoon de betreffende criminaliteit verbieden..
@Rob: ja dat helpt…
@norge:
“Een verbod, dat zal dat schorriemorrie leren..”
Said no one ever
Die overige 10% heeft binnenkort ook een strafblad voor te hard rijden… Tjonge heeft die recherche nu niets anders te doen, wat een kansloos onderzoek.
Toen ik “samen met Bovag” las, moest ik toch even lachen.
@azenomei: you sir, deserve a medal.
goedzo .. “keihard aanpakken ” dat schorriemorrie ..

vind trouwens ook dat je ze geen vuurwapens zou moeten kunnen verkopen ..
en bivakmutsen ..

@azenomei .. ik moest lachen bij “recherche” ..
Jee top initiatief, en straks opvallend veel zwervers die auto’s huren. Met een debit card is dat ook geen probleem meer.
Aiii ik ken wel een paar reguliere commenters die nu waarschijnlijk met een rolberoerte over hun keyboard heen liggen na de zoveelste connectie van Audi met criminelen.

Interessant hoe ‘de rijdende stropdas’ die het merk in Europa zo graag wil zijn in een tijdsbestek van een jaar of 10-15 veranderd is in een rijdende bomberjack.
Wat een dom initiatief. Geef een neefje of nichtje 100 euro om de auto op hun naam te huren en probleem is voor mr de crimineel opgelost. Kost hun 4min om dat te regelen…en 100 euro extra op de huurprijs.
Hallo ik kom een auto huren, uhm oké.. wat is uw naam even in het systeem kijken! Sorry meneer ik kan u geen huur auto mee geven hier in het systeem staat dat u een strafblad heeft oké doei
Ik zie het probleem niet zo als het specifiek over de RS4 gaat. Dit jaar zijn er t/m september 5 verkocht. Zelfde periode vorig jaar: 6 stuks. En die zullen echt niet allemaal bij verhuurbedrijven terecht zijn gekomen. Het gaat in feite dus over een zeer klein aantal auto’s, die verhuurd kunnen worden en over een héél klein aantal bedrijven, die ze verhuren.
Als zo’n auto verhuurd wordt, zal de huurder altijd zijn rijbewijs moeten laten zien en dan is het een koud kunstje om die gegevens door te spelen aan de recherche. En die zijn er volgens mij voor, om uit te zoeken waar die auto blijft en rijdt. Bouw er desnoods een tracer in, zodat de auto door bevoegde instanties gevolgd kan worden.
Als het inderdaad om het huren van zo’n auto gaat met de bedoeling er criminele activiteiten mee te plegen, dan vind ik dit best wel toelaatbaar. Voorkomen is beter dan puinruimen.
Geef de agenten ook zo’n auto’s. Tenmiste, als ze er in kunnen rijden. Dan komt er evenwicht…
Wat een onzin, die gasten komen sowieso wel aan een auto en als ze legaal huren gaat er tenminste nog wat naar de belastingdienst…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).