Achtervolging op zeldzame Alpina B3, niet zonder schade

Auteur: , 29 Reacties

Deze Alpina was het slachtoffer van een diefstal, inclusief de nodige schade.

Alpina gestolen

Afgelopen zaterdag (28 oktober) zag de politie de Alpina over de A1 rijden en controleerden het kenteken, daaruit bleek dat het voertuig gestolen zou zijn. De bestuurder kreeg hierop een “volg-teken” en werd gesommeerd de snelweg te verlaten. De bestuurder had daar echter geen zin in en probeerde de politie af te schudden door bij de A1 / A30 de snelweg te verlaten en vervolgens direct weer de A1 op te rijden richting Apeldoorn. Hier ging hij vervolgens vol op het gas en stuurde de auto over de vluchtstrook langs het overige verkeer. De achtervolgende politie had inmiddels zwaailicht en sirene aangezet. Bij Voorthuizen verliet de bestuurder de snelweg en probeerde zijn achtervolgers wederom af te schudden met zijn rijgedrag, maar dat lukte niet. De politie probeerde hem klem te rijden, maar dat lukte ook niet.

Dan maar terug naar de snelweg, de Alpina ging via de A1 richting Amersfoort en vervolgens de A30 op richting Ede. Daar sloten meerdere eenheden van politie Barneveld aan bij de achtervolging. De bestuurder schijnt nog te hebben gelachen naar de politie en probeerde met extra gas geven te ontkomen. Het mocht echter niet baten, kort hierop lukte het om de vluchtauto in te sluiten en zodoende tot stoppen te dwingen (op de vluchtstrook van de A30). Bij de achtervolging zijn twee dienstauto’s beschadigd geraakt (het gebeurt vaker) en ook de gestolen Alpina liep helaas schade op, die laatste is in beslag genomen voor het onderzoek.

De bestuurder is aangehouden en wordt verdacht van het in bezit hebben van een gestolen voertuig en betrokkenheid bij de diefstal van de auto. Daarnaast zal ook proces-verbaal worden opgemaakt tegen de verdachte voor de vele verkeersovertredingen en het gevaarlijke rijgedrag.

Met dank aan @amg55lover voor de tip!29 reacties

Ja hoor, sloop iemand anders’ bezit maar weer, gewetenloze losers…
Zonde. Goed werk van de politie.
Ik lachte niet er zat een vlieg tussen m’n tanden.
@e36thuglife: mag ik u complimenteren, ik heb je zelden zo fatsoenlijk Nederlands zien typen😉
@bmwfreak038: ja vriend deze boy is nu hoog opgelijd
@e36thuglife: ik ben heel hoog geleid G!
@jochempie: ik steel van die rijke tatas!
Max Verstappen was wel ontsnapt. Zelfs in een Alpina van 20 jaar oud.
@stephane8200: please stop
@boomhauwer: Max Verstappen altijd +1!
@stephane8200: Die had nog tijd gevonden voor een snelle mishandeling
@599gto: mishandeling van de humor?
Enorm sneu voor de eigenaar. Prachtig exemplaar van een e36 Alpina. Heb een zwak voor de e36 en al helemaal voor unieke, originele exemplaren met meer dan 2 deuren (want minder sjonnie)
@neleev: Inderdaad. Bovendien verdwijnen ze stilaan van onze wegen en worden ze stilaan (en over pakweg 5 jaar) zeldzaam. Al helemaal in deze staat (en evt. uitvoering). Spijtig. Zeer spijtig :/
@neleev: Sinds wanneer is een coupe sjonnie?
Wat een zonde voor de eigenaar!
Dat tuig raakt steeds meer op de hoogte van wat zeldzaam is en wat niet daarom gaan ze ookal hiermee aan de haal, vies gajes.
Een niet opvallende wagen de Alpina laten volgen wanneer ze stoppen en uitstappen arresteren.
@599gto: 2 VW en een BMW zouden dan nu nog heel zijn
@599gto: De politie heeft geen tijd om emotioneel na te denken… Helaas is dit ‘colleteral damage’ (arme Alpina), maar de politie heeft ‘goed’ werk geleverd, daar moeten we eerlijk in zijn. Liever de auto in beslag genomen met schade dan dat het voor eeuwig verdwijnt…
@599gto: precies, maar hoe lang moet je wel niet blijven volgen voordat een undercover auto het over kan nemen?
Binnenkort biiiiiiiijjjj…

De domeinen denk ik. Ik bied 50 euro.
@Gulli: gaat gewoon terug naar de rechtmatig eigenaar hoor
En nog een echte Piet Oldenhof ook…
Zonde!
Ik zeg het je. Vluchten heeft geen zin! Tegen ééntje Touran win je het wel maar tegen een Touran die er z’n broers bijroept maak je geen kans.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).