Actiemodelletje: Audi RS4 Nogaro selection

Auteur: , 14 Reacties

Vandaag is blauw. Nogaroblauw.

Audi RS4 Nogaro

Met de RS4 Avant Nogaro Selection staat Audi stil bij het feit dat het 20 jaar geleden samen met Porsche de RS2 maakte. Een auto die, zoals het een goed oervader betaamt, onder de fans een ware cultstatus heeft bereikt.

Als je wilt kan je het Nogaroblauw bovendien ook in het interieur laten terugkomen, in het Alcantara van de stoelbekleding. Audi heeft besloten dat voor deze beur niet te doen, en houdt het op een donker interieur vol carbon-accenten.

De specs wijken niet af van de standaard: ook deze Avant heeft een zonder hulp ademende hoogtoerige 4,2 liter V8 met 450 pk. Geniet er nog maar even van, want voor de volgende generatie kunnen we de atmosferische V8 gedag zwaaien. Deze wordt ingeruild voor een V6 met dubbele turbo, wat ook zo zijn voordelen heeft. Ja logisch, anders zou Audi het ook niet doen.

Natuurlijk vergat fanboy Casper de RS2 niet, bekijk hem in al zijn blauwheid in de gallery!
14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dikke bak hoor
Net als de RS2; moddervet
Had dan die doorlopende lichtbak ook gedaan. Dit heeft buiten de kleur geen fuck met een RS2 te maken. Of heeft Porsche hier ook een kleppendeksel in gelegd.
@E34M5Touring:
Het is ook maar een actiemoddeltje. Mag Audi niet te veel geld kosten natuurlijk, dat in tegenstelling tot de klanten ;-)
@Rob: Een lichtbak van Hella zal toch ook de hoofdprijs niet kosten. Als ze nou echt een revival zouden doen zeg ik, lichtbak achter, Porsche Cup wielen, 5pitter uit de TT-RS/RS3 erin. Dan heb je een RS2 hommage en dat kan gewoon met spullen uit je bestaande range. Nu is het gewoon een blauwe RS4 die toevallig qua kleur op een RS2 lijkt. Dr was een dealer in NL die de Seat Exeo station ombouwde naar een RS2 look a like. Die had wel dezelfde kleur maar ook de wielen etc klopten. Leek er meer op dan deze.
@E34M5Touring:
Tijd, geld, moeite.
Dit is waarschijnlijk makkelijk(er) cashen voor Audi (is er trouwens wat bekend over de meerprijs?). Ze hadden dit ding net zo goed “Pikes Peak Special” of “Paul Richard Edition” kunnen noemen. Of elke willekeurige historisch verantwoorde naam…. Ik heb er niks op tegen, elk automerk doet het.

Ben natuurlijk wel met je eens dat een echt eerbetoon, zoals jij die schets, veel leuker is.
Heb je trouwens een linkje naar die Exeo, ben wel benieuwd.
@Rob: Je hebt ook wel gelijk, die gaan geen hele ombouw meer doen zo laat in de cyclus, maar dat kreng blauw spuiten en het een hommage noemen gaat me ook wel erg ver. Zelfs Porsche en Lamborghini doen meer moeite met hun actiemodelletjes.
Maar goed, er zullen ongetwijfeld meer dan voldoende kopers voor zijn. Toch had het best een mooi concept kunnen zijn, met bestaande techniek uit huidige modellen, al heeft de 5pitter natuurlijk nooit in de A4 gezeten.

Kan die link niet vinden, zoek later nog ff voor je. Volgens mij is ie zelfs in het weekblad van Sanoma omtrent vervoersmiddelen een keer langs gekomen.
@E34M5Touring:
Is deze het toevallig?
http://www.seat-club.nl/content.php/192-Sponsors
Kan er verder niks over vinden ….
@Rob: Yup dat ding van Kohlen Seat. Die heeft er wel een paar rijden geloof ik.
Toch leuk dat deze nog een V8 heeft, ongeblazen nog wel.
Hebbon hebbon
Ik las de eerste keer @norge edition… :x
@e1000bmw523i:
Nee joh, die zou tot de grond toe afgefikt zijn….
@e1000bmw523i: ………Doe me een lol :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).