Aii! Brand in Amersfoort eist leven van deze gerse bakken

Auteur: , 39 Reacties

Een loods met ruim 100 auto's van veiling-toko BVA Auctions ging gisteren in vlammen op. Een zwik Teslarati's ging verloren, maar er stonden helaas ook interessante bakken in de ruimte.

vuur

Oh no he didn’t! Enfin, laten we de grappen even laten voor wat ze zijn, want het affikken van zo’n loods en de auto’s die erin stonden is natuurlijk geen lollige zaak. De brand woedde gisterenmiddag op de hoofdvestiging van BVA Auctions in Amersfoort. Volgens het AD leek het er even op dat de brandweer de zaak snel onder controle had, maar uiteindelijk werd het de waterliefhebbers toch te heet onder de voeten en moesten ze pas op de plaats maken. Een van de loodsen op het terrein ging daardoor verloren.

In de loods stonden zoals gezegd zo’n 100 auto’s, inclusief een partij Tesla’s die net een dag eerder opgekocht was door een Duitser. Dat Tesla’s flink fikken dat weten we al van eerdere beelden. Of het daaraan lag of niet: de vlammenzee werd zodanig heftig dat de bewoners van een nabij gelegen woonwagenpark zich zorgen begonnen te maken dat het vuur ook hun terrein zou bereiken. Hulp van de brandweer uit Soest, Zeist, Bunschoten, Baarn en Utrecht voorkwam dat echter.

Nu het vuurtje alweer gedoofd is, rest ons de zware taak om eens te kijken wat de schade is. Relatief gezien lijkt het mee te vallen. Dat wil zeggen, het had erger kunnen zijn. BVA heeft namelijk ook een vestiging in Uithoorn, waar automotive erfgoed staat als een Peugeot 504 coupé, Ferrari Testarossa (rijtest), Porsche 968 CS en een vroege versie van @dizono’s favoriete auto.

In Amersfoort lijkt (leek), afgaande op de informatie op de site van BVA, wat normaler spul te staan. Desalniettemin vonden we in het aanbod ook hier een paar auto’s met waarde voor de liefhebber, zoals een Mercedes CL, een klassieke Range Rover en een heuse Alfa Romeo 166. Bij sommige auto’s staat trouwens een vlammetje, maar dat wil zeggen dat er veel op geboden werd en heeft verder niks met het vuur te maken.

Bedankt iedereen voor de tips!39 reacties

Een drugsbaasje die niet wilde dat zijn auto met restanten van …..? In andermans handen terecht kwam? Lekker fantaseren hoe een loods waarin ze sinds een paar maandjes zitten zo kan afbranden. Beste BBQ wel!
@screamgt: paar maandjes ? Ruim 3 jaar ….
@jaapiyo: dat je steeds Tesla’s affikt is een beetje overdreven maar om nou de boel echt letterlijk af te branden gaat echt te ver. Vind ik dan.
“Wat normaler spul te staan”…. klinkt zo enorm denigrerend voor de mensen die heel blij zijn om nog met zulke auto’s jaren te rijden
@huracan: als iets ‘normaal’ noemen al denigrerend is gaat er serieus iets mis in jouw wereld.
@huracan: dat doet daar toch niets aan af? Veel mensen kiezen er voor / zijn blij zich in een “normale” auto op ’s lands Heeren weegen te begeven. Die zullen zich door deze opmerking echt niet in hun kruis getast voelen.
@huracan: ben ik t totaal niet mee eens. Niks mis met normaal. Zo’n CL is niet bijzonder veel meer waard maar wel fantastisch en langs niet zo exclusief als een 968 CS. Maar ook gewoon een golfje is een prima auto. Normaler dan een golfje ga je niet krijgen toch?
@huracan: De volgende begint letterlijk zo:

“Desalniettemin vonden we in het aanbod ook hier een paar auto’s met waarde voor de liefhebber…”
@huracan: wel in de context lezen het. Normaler dan het automotive erfgoed zoals een testarossa en een 504 coupe. Die zijn knap zeldzaam dus is het alleen al op basis van verkoopaantallen een feit dat wat in die schuur in Amersfoort stond normaler spul is.
Verzekering doet natuurlijk veel, maar het is de vraag of de auto’s van autobedrijven die daar staan (lees: bedrijfsvoorraad) ook verzekerd zijn, aangezien ze niet ‘thuis’ staan.
Ah vandaar alle sirenes en rook gistermiddag..
Tesla’s zijn de Galaxy Note 7’s van de autoindustrie
@theaviatornl: elke Ferrari is de Galaxy Note bedoel je.
Deze auto’s zullen straks wel een paar meter verderop te koop worden aangeboden bij A&D Auto’s
@raoufff: Die zijn verhuisd naar Baarn geloof ik.
@kara: nee hoor, zitten er nog
@wildewesten: wel nee joh, bord hangt nog wel op de gevel maar alles is weg hoor.
@tenaci: bord is al 3 weken weg!
@timd: oh zelfs dat dus al. Hoe dan ook, ze zijn weg.
Lithium accu’s en water…
Weer een zooitje van die troep opgeruimd, overigens erg jammer van de brandstoftauto’s
En niemand valt het dus op dat Tesla auto’s aan het dumpen is aan de handel.
Kan dus betekenen dat ze tot hun strot toe vol zitten met onverkochte voorraad.
Andere fabrikanten laten ze dan slopen om de gevolgen van prijsdumping te voorkomen of exporteren ze naar apenlanden zodat ze ze nooit meer terug zien.

Even voor de goede orde en om overgevoelige cq politiek correcte zieltjes niet recalcitrant te maken, apenlanden is overdrachtelijk bedoeld en geenszins persoonlijk; het heeft niets met sexuele geaardheid noch huidskleur, afkomst of religie te maken.
@desjonnies: was mij inderdaad nog niet opgevallen. Alles voor verkoop cijfers?
@desjonnies: waren het nieuwe of is er een stapel ex-taxi’s oid? Beetje speculatief om “partij Tesla’s” uit te leggen als ” dumpen naar de handel voor de verkoopcijfers” ..
@w0o0dy: ” 100 auto’s, inclusief een partij Tesla’s die net een dag eerder opgekocht was door een Duitser.” Vaak worden er tussenpersonen gebruikt om partijen nieuwe auto’s te lozen. Ik kocht altijd overjarige-nagelnieuwe bedrijfswagens in oktober/november. Dit waren overgebleven weeskinderen die voor fabrieksvakanties in juli/augustus waren gemaakt, tijdens de vakantie werd de productielijn verbouwd en was het ineens het oude model.
Dacia laat nagelnieuwe Dacia’s ergens in Nederland demonteren en verkoopt ze in onderdelen.
@desjonnies: Wie zegt dat ze nieuw waren? BVA doet aan faillissement veilingen en ook zoals hierboven genoemd werd voor bestaande bedrijven. Laat er nou net een taxi bedrijf failliet gegaan zijn of snel van die auto’s af willen.
@desjonnies: dat je ‘apenlanden’ niet in de letterlijke zin gebruikt is juist meer bezwaarlijk. Als je het letterlijk bedoelde waren het landen waar apen voorkomen. In overdrachtelijke zin geef je er een vrijere en dus niet letterlijke betekenis aan en kan men het opvatten als rascistisch of seksistisch of wat dan ook. Figuurlijk kan het immers van alles betekenen. Waarschijnlijk bedoelde je de spreekwoordelijk interpretatie. Die bestaat namelijk ook en is min of meer vast gedefinieerd. Een apenland is een land waar het bestuur of administratie te wensen over laat. Als je het dus spreekwoordelijk had genoemd dan wist men dat je deze definitie bedoelde. Het zal me verder worst wezen (spreekwoordelijk dan) hoe je het bedoelde, zo politiek gevoelig ben ik niet. Hoe dan ook, de taalnazi (ook spreekwoordelijk, ik hou er geen nationaal socialistische ideeën op na ten aanzien van taal) in mij wilde even duiding geven. Bij voorbaat excuses…
@desjonnies: Deze waren opgekocht door een buitenlandse handelaar waar ze geen Tesla’s verkopen is het verhaal. Auto’s zijn waarschijnlijk nooit opgehaald. Tesla heeft amper voorraad en zover ik weet verkopen ze makkelijk de voorraad die ze hebben. Het is geen normaal automerk dat iedere vestiging dwingt om een lading af te nemen. Ze hebben gewoon een voorraadje voor heel de EU waaruit gekozen kan worden.
@desjonnies: Ik heb de voorraad gezien trouwens, het waren geloof ik 4 Tesla’s uit 2014 maar dan nog gloednieuw.
Ik vind dat de uitgebrande Tesla’s met terugwerkende kracht nog ff extra CO2 tax mogen aftikken; die zijn brandend een veel zwaardere belasting voor het milieu dan de fossiele brandstof-auto’s !

PS: AB reed toch af & toe in oldtimers van BVA ?
@dawwg: nee
Was een beste fik. Ik zat in de achtertuin bij wijze van spreken in de schaduw van de rookkolom. Net nog even langsgefietst. Zijwand van die loods ligt eruit. Luguber gezicht al die autokarkassen.
Je zult het niet geloven, maar van alle auto’s van hierboven heeft de range rechts bovenin het overleeft! Geen grap, deze stond net in een hoek waar niets was… ja er ligt wel wat roet op… Thats al
Normaliter stonden hier de parels die in veiling stonden, geluk dat er op dit moment niet heel veel exclusief spul stond….
“Dat Tesla’s flink fikken dat weten we al van eerdere beelden.”
Kansloos, als er een bepaald type auto veel in de fik vliegt zijn het nog wel degene met plofmotoren. Maar dat is blijkbaar niet leuk nieuws voor jullie.
@stfu: fikkie niet bekeken? Ik vond het toch best wel opmerkelijk met die vuurwerkfonteinen http://www.autojunk.nl/2016/11/tesla-batterij-lijkt-op-vuurwerk-na-fataal-ongeval.
@jaapiyo: Je kan heel Tesla wel zwart maken…. Alleen de brand is ontstaan door een andere oorzaak.
Dat je het niks vindt prima! Alleen laat jezelf niet zo gaan op AB.
@jaapiyo:nou nou, je hebt 1 voorbeeldje gevonden. Plofmotoren zijn nog steeds veel gevaarlijker en die techniek is al 100 jaar oud. Ik ken anders ook nog wel een bericht van een Mercedes die na een aanrijding met een Tesla compleet uitbrandde terwijl de Tesla eigenaar geen schrammetje had. Die accu’s zijn ontzettend stevig en goed beschermd, maar als je ‘m uit elkaar laat knallen heb je ws ook veeeel te hard ineens tegen een boom gereden.
Mooi … kunnen ze niet voor jackpot verkopen dan maar verzekering werk van maken. Als bva niet juiste bedrag wordt geboden wordt intern opgekocht en 7 maanden opnieuw aangeboden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).