Stoffel leent zijn oranje auto graag aan Max uit in Spa

Auteur: , 14 Reacties

Max ging vorig jaar qua outfit 'the extra mile' om zijn vele Nederlandse fans te paaien bij de Grand Prix van België. Maar waarom jezelf beperken tot oranje kleding als je ook een oranje auto kan hebben?

Red-Bull

Voor de race in België van vorig jaar toverde Max Verstappen een paar geheime wapens tevoorschijn. Een speciale helm en een paar oranje schoenen moesten hem extra geluk brengen in zijn thuisrace. Bijkomend voordeel: de drommen landgenoten naast de baan konden hem zo nog beter herkennen. De strategie werkte echter niet, want Max beleefde in België een van zijn minste races van het jaar (verslag) en finishte buiten de punten. Max toonde zich echter geen bijgelovig man, want de rest van het seizoen bleef hij stug doorkachelen met zijn oranje helm.

Dit jaar wordt het zo mogelijk nog drukker op en rondom Spa, want zuiderbuur Stoffel Vandoorne zal zijn debuut maken in zijn thuisrace. De Belg heeft er inmiddels vier races opzitten, wat voor de NOS voldoende reden was eens met hem te babbelen over zijn bevindingen tot nu toe. Als trouwe autoblog-lezer kan je zijn antwoorden echter zelf ook wel invullen.

Toch zat er in het interview wel een leuke passage die we je niet willen onthouden. Als de NOS de teamgenoot van Alonso voorlegt dat het wel verwarrend is dat juist hij en niet Max in een oranje auto zal rijden tijdens de race, antwoordt Stoffel kordaat:

“Haha, de Hollandse kleur. Ja, da’s jammer voor Max he. Maar hij mag mijn oranje auto wel lenen hoor! Dan neem ik zijn Red Bull wel een weekendje over. Graag zelfs.”

Of Max in is voor deze ruil valt te betwijfelen, maar ach, je kan het maar proberen. Bij McLaren zijn ze dit jaar immers wel bereid hun coureurs elders te laten rijden…Wat denk jij van Max volledig in het oranje?14 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nee joh! Stoffel gewoon lekker in z’n McLaren rond laten kachelen en ‘m dan wijsmaken dat al het publiek in oranje shirts speciaal voor hem en zijn team is gekomen. Zo’n opsteker kunnen ze wel gebruiken.
Ik weet het niet zeker maar volgens mij is in België veel minder sprake van een Vandoore hype als in Nederland de Verstappen hype. Iets waar ik onze zuiderburen wel om kan waarderen overigens.
@pomoek: Dat heeft een reden. De Belgen zijn inderdaad wat nuchterder dan wij, maar het komt ook omdat er wereldwijd een hype is rondom Verstappen. Zelfs in Brazilië zijn ze gek op hem. Volgens velen is hij het grootste talent sinds jaren. Dat werd over Stoffel eigenlijk nooit gezegd. Als Stoffel net zo’n carrière zou hebben als Max nu heeft, is ook Stoffel wereldwijd een hype.
@pomoek: komt omdat vandoorne nog geen ene hol heeft laten zien in de f1 (ligt niet aan hem ligt aan die rampenbak) terwijl max al vanaf race 1 de favoriet is van de britse media. ook heeft verstappen zich ondertussen wel bewezen in het wereldje.
Ik denk dat er geen één coureur is die zijn auto graag inruilt voor die van Stoffel(tenzij je ergens in het midden van de race wil stoppen)
@martijn11: midden in de race stoppen doe je het goed… niet starten, that’s the spirit. o ja, en in 4 races 5 turbo’s gebruiken natuurlijk.
Tja, logisch antwoord toch?
Hij mag zijn auto ook wel ruilen voor mijn grijze leasebak. Ik wil best een paar rondjes Spa proberen in zijn McLaren, mogen ze hem van mij zelfs op de 60%-stand zetten :)
Even off topic. Heeft iemand een link naar een gratis lifestream voor Ziggo. Heb even zin om de race in het Nederlands te volgen.
@simppa: zijn er niet voor zover ik weet, maar sky is toch ook prima?

livestream*
@gwnbmw: sky is veel beter…
@peug206: niks mis met mol…
Als ik de naam stoffel hoor moet ik altijd weer aan een schildpad denken
Weer zeldzaam slaapverwekkend dit.. tijd om naar het wtcc over te schakelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).