Airco-leveranciers krijgen boete van 155 miljoen euro

Auteur: , 11 Reacties

De Europese Commissie raust met het mes tussen de tanden door de auto-industrie.

Airco-leveranciers krijgen boete van 155 miljoen euro

Zes leveranciers van airco- en motorkoelingtoebehoren hebben in totaal een boete van 155 miljoen euro wegens illegale prijsafspraken aan hun fiets hangen. Het gaat om Calsonic, Sanden, Denso, Panasonic (alle vier Japans), Valeo (Frans) en Behr (Duits). Panasonic en Denso krijgen wel een minder hoge boete omdat ze het kartel bij de Commissie hebben gemeld. Snitchen loont, ook in Europa.

De onderdelen worden gebruikt bij BMW, Jaguar, Mercedes, Land Rover, Volvo, Nissan, Renault, Suzuki en Volkswagen. De auto-industrie ligt al een poosje bij de Europese Commissie onder een vergrootglas. Zo is dit intussen alweer het zesde dossier waarin de EU haar tanden laat zien. Zo werd eerder nog een miljardenboete opgelegd aan enkele Europese vrachtwagenfabrikanten. Ook kregen Japanse fabrikanten van elektriciteitskabels en kabelbomen in 2013 een forse boete aan de broek11 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
snitches get stitches
@st33fie: en terecht. Maar waarschijnlijk zal er een van deze partijen net iets te happig geweest zijn en net iets teveel op z’n bord genomen hebben…
Waar kan ik als slachtoffer compensatie krijgen?
@rulefollower: Ik neem aan dat je geen Amerikaan bent, dus reken maar helemaal nergens op.
En de Europese Com gaat mij nu geld terug geven voor alle auto’s met Airco die ik heb?
@gregorius: Het lijkt alsof je een enorme collectie auto’s hebt.
@granlusso: 3 stuks met airco momenteel. Stel dat het bedrag winst 30€ per airco zou zijn is dat de wegenbelasting van de kleine voor een kwartaal..
@peug206: Of 15 ijsjes met 2 bolletjes in de zomer!
@gregorius: dat gaan ze inderdaad doen. Ze doen dat via de Nederlandse inkomsten belasting, die wordt nu volgend jaar net iets minder hoog.
Als ze echt afspraken maken is het goed dat ze worden aangepakt
Ieder bedrijf maakt afspraken. Deed de politiek dat maar eens, dan werd ook alles goed bestuurd met een gigantische welvaart voor iedereen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).