Alfa Romeo 4C Spider NAAKT

Auteur: , 42 Reacties

Mijn eerste reactie bij het zien van bovenstaande foto: 'hee wat ziet die Lotus er apart uit'. En dan zie je dat het een Alfa is. Een hele gele Alfa.

Alfa Romeo 4C Spaidur

In maart van dit jaar presenteerde Alfa Romeo een open conceptvariant van de 4C, die in dichte vorm ein-de-lijk de markt ging bereiken. De afgelopen maanden werd de cabrio klaargestoomd voor een leven in de openbaarheid, en de finishing touches lijken nu allemaal aangebracht te zijn, want het model werd gesnapt tijdens een reclameshoot, in gezelschap van een klassieke Alfa.

In grote lijnen is de auto gelijk aan het concept, met hetzelfde targatopje. Wel zijn de centrale uitaatpijpen opgeofferd voor twee saaiere exemplaren aan weerszijden van de bumper. Ook zien we een fors nieuw koelgat links onderin de carrosserie, wellicht om de versnellingsbak van extra lucht te voorzien, want aan de rechterkant ontbreekt de sleuf. Ook lijken de koplampen iets bijgepunt te zijn.

Alfa Romeo 4C Spaidur

Het vlagele model dat we hier zien heeft een lelijke reflector aan de zijkant, en is dus bedoeld voor de Amerikaanse markt. Een weloverwogen gok duidt dus op een onthulling tijdens de Detroit Motor Show, aanstaande januari. Maar ’t is Alfa, dus voor hetzelfde geld zien we ‘m pas in Genève.

De foto’s verschenen bij onze Italiaanse vrinden van autoblog.it, alwaar je de 4C Spider vanuit meerdere hoeken kunt zien.

Update: collega Pieter Ameye wees me er zojuist op dat ook non-U.S. 4C’s reflectoren hebben, waarvan akte. Desalniettemin blijft het vermoeden van een U.S. shoot staan (zie ‘kenteken’).
42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lekker hoor, laat maar komen! Zo hoort dat Alfa!
Lotus rip off….. Plusje voor de moeite
@gearhead: ja elke kleine open 2 zitter is een rip-off. Dan blijf je bezig. De tesla de Alfa de benator die Hennessey enz.
@gearhead: Lotus Rip off…waar halen ze het, er is toch een groot verschil tussen een Alfa een een Lotus
@gearhead: Dus eigenlijk wilt u zeggen dat de Lotus een Rip Off is van de Alfa 33 stradale? Want de Alfa 4C is geïnspireerd door de 33 Stradale…
@taricani_mario: Wat een klets. Grotere onzin dan dit heb ik vandaag nog niet gehoord.
@baasbas: Nee maar je leest het toch vandaag :D
Nee maar serieus, de 4C is echt waar gebaseerd.. De lijnen lijken geen moer op elkaar zeg je? Ik zie toch veel gelijkenissen. En die luchthappers.. Zelfs op NGC bij “How It’s Made” over de 4C vermelden ze dit. En heb er pas nog over gesproken met de hoofdimporteur van Limburg (zij hebben hier in Genk een Fiat Alfa Lancia Jeep Abarth dealer) en hij zei het mij ook nog.. Kijk als je het wilt geloven of niet het maakt mij niks uit hoor :D Just saying…
@taricani_mario: Oké, die geef ik je, het is gelezen… ;-)
…was nog niet klaar.

Maar de 4C lijkt echt niet op een 33 Stradale. Hieronder staan de plaatjes nog. De marketingafdeling wil uiteraard graag dat men dat gelooft, maar het is larie natuurlijk. Ze hebben beide een (niet lijkende) luchthapper op de flank.. Daar houdt het wel een beetje op. Niet alles geloven wat ze zeggen. De 33 is gebaseerd op een raceauto. Bijna alles aan de 33 is bijzonder, het blok, de bak… en ook de prijs. De 4C is leuk, maar niet duurder dan de top Lamborghini’s van dit moment. En los van het chassis is er niks ‘bijzonder’ aan. Een ‘gewoon’ serieblok. Geeneens het typerende twin spark ofzo…
@gearhead:
Als Lotus adept zie ik een mooie Alfa waar ik best hebberig van wordt….
Maar mijn azijn consumptie ligt ongetwijfeld een stuk lager dan de jouwe….
Dat geel kan hij prima hebben
dichte voom ?
Ziet er grappig uit.
Geen verassing dat ie zou komen, maar nog altijd een welkome aanvulling op een gamma dat weliswaar niet op een carbon tub sport wagen zit te wachten, maar als je de coupe toch al hebt…
Ik vind die dunne sierstukken van de uitlaat zo lelijk,was er geen Akrapovic sportuitlaat als optie bij deze 4c ? het voordeel van geen dak is dat je nu kunt genieten van het lekkere uitlaatgeluid :)
Schitterend ook mooi die andere koplampen, niet dat die carbon versies mis waren hoor!
Ziet er goed uit in dat geel!
En met de mooie koplampen! Want die carbon lichten zijn niet meteen van de mooiste..
Die andere koplampen zijn wel echt een verbetering. Hopelijk word dat ook een optie op de 4C Coupé
@ko3n: is volgens mij al verkrijgbaar als ik mij niet vergis natuurlijk
Het design van de 4c is gebaseerd op de alfa 33. Zet er eens een afbeelding van dat model bij inplaats van gelijk Lotus te roepen.
Uitlaten aan de zijkant => ruimte voor een trekhaak.

Mooi man.
Beter dan de coupe, maar dat beluchtingsgat is wel heel knullig.
@mashell: Om dat beluchtingsgat was het nou net te doen. Lekker met je haartjes in de wind enzo…
@baasbas:sharp!!
Zet maar voor de deur! Als je me echt een plezier wil doen dan met een 3.2 v6 uit de gta graag
@ettie:
De oude Busso is leuk maar, de aangekondigde 2,9V6 stuur ik echt niet weg….
Zelfs met 1750 mogen ze hem morgen voor de deur zetten….
Dus, dear Santa….
@jrk68: die 2.9 zal inderdaad ook wel een lekker blok worden maar de 3.2 vind ik al een plezier om naar te kijken laat staan om naar te luisteren
Super sexy zeg! Zo in het geel is ie echt af! Doet me overigens denken aan een vlagele Series 4 Spider die ik een tijdje geleden in 023 spotte. Jammie!
Wauw! Ziet er echt lekker uit, vooral dat gele kleurtje spreekt!
Ziet er zeker geslaagd uit!
Geweldig ding! Nog gaver dan de dichte. Koplampen zien er ook goed uit. Hebben! (Tweedehandshands over 10 jaar..)
HEBBE HEBBE HEBBE…

Leuk ding, koplampen sucken nog steeds.

http://www.allpar.com/photos/shows/europe/frankfurt/4C-chassis.jpg

Een van de weinige (sport)wagens waarbij je geen ketter bent als je dakloos gaat. Het dakje voegt immers weinig toe qua stevigheid.
@Hupke: als ik dit zo zie lijkt het me een erg geschikte auto om een andere body op te bouwen. Niet dat ik de Alfa lelijk vind ofzo maar meer diversiteit is altijd beter.
@lekbak:

Kan je ook richting de huidige lotussen en mclarens gaan kijken.
Maar ja hier heb je iets meer vrijheid.
Lekkaah en hebben wat een beauty, geel staat hem prachtig.
4C, mooiste wagen van 2014/2015 in het relatief betaalbare segment.
@ hdla

http://carsbit.com/wp-content/uploads/2014/11/Alfa-Romeo-4C.jpg

http://www.super-hobby.com/zdjecia/7/8/0/2710_rd.jpg
@offroad: Alles leuk en aardig, maar die lijken geen ene moer op elkaar. En behalve looks, qua concept kunnen ze ook niet verder uit elkaar liggen zo ongeveer. Een stel gladjakkers in een roze broek beweert uiteraard van wel
Ik ben wel benieuwd naar het dak. Hopelijk een betere constructie dan een Elise, want dat is flut. Het mooiste zou zijn 2 koolstofvezel paneeltjes.
Jammer dat de centrale uitlaten zijn gesneuveld, stonden erg stoer op de conceptversie. Verder ziet hij er prima uit. Extra koelgat oogt een beetje last minute, maar kies een zwarte en je ziet er bijna niks van. Nu de mogelijkheid van een nieuwe echt open Alfa Spider op basis van de nieuwe Mazda MX-5 vervallen lijkt, moeten we het hier mee doen. Dat is geen straf.
Waar kan ik tekenen??

Ondanks dat geel ‘m niet misstaat, vind ik het toch niet echt een alfa-kleur… (hoewel, de RZ was toch wel het mooist in het geel)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).