Alfa Romeo sponsort grootste BMW event ter wereld

Auteur: , 31 Reacties

Kijk, dat is nog eens zelfvertrouwen.

Het is duidelijk wat Alfa Romeo voor elkaar moet krijgen: verkopen wegsnoepen bij de grote Duitse Premium merken. Uiteraard is het vrij duidelijk welke auto’s gelden als de grootste concurrenten: die van BMW. BMW en Alfa Romeo zijn al jarenlang elkaars tegenstrevers geweest als het gaat om sportieve auto’s die dagelijks inzetbaar zijn.

Uiteindelijk is het wel duidelijk dat BMW het vooralsnog iets beter voor elkaar heeft dan Alfa Romeo. BMW is wereldwijd zeer populair en heeft een uit zijn voegen barstend modelportfolio. Alfa Romeo daarentegen begint een beetje op te krabbelen en zijn vleugels uit te slaan. In Europa is menigeen met Alfa Romeo bekend, maar in de Verenigde Staten heeft het een tijdje geduurd voordat ze daar een Alfa Romeo konden kopen. De Alfa Romeo 164 was tot 1995 verkrijgbaar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Alfa Romeo 164 LS (US) '95

Dus hoe krijg je de BMW liefhebbers eventueel in een Alfa Romeo? Zoals Don Corleone zij: “Keep your Friends close, but keep your enemies closer.” Dat is precies wat Alfa Romeo gedaan heeft. Ze zijn namelijk hoofdsponsor van, jawel, Bimmerfest 2019! Aan de ene kant is dat waanzinnig onlogisch. De Ajax-fandagen worden immers ook niet georgniseerd door de Harde Kern van Feyenoord. Maar op zich is het wel logisch. Veel autoliefhebbers kunnen meer dan slechts één merk waarderen.

Bimmerfest '19

Ook zijn veel BMW devoten fan van de sportieve inslag van het merk: sterke motoren en achterwielaandrijving spreken immers tot de verbeelding en is zelfs bij BMW geen vanzelfsprekendheid meer. Kortom, de Alfa Romeo doelgroep loopt ook bij BMW rond. In Amerika is de hoop voornamelijk gevestigd op de Giulia en Stelvio. De 4C is daar beperkt verkrijgbaar en de kleinere modellen (Mito en Giulietta) zijn in de VS bij voorbaat kansloos.

Bimmerfest '19

Als hoofdsponsor kan Alfa Romeo natuurlijk lekker uitpakken. Zo is er een testbaan waar potentiële klanten kunnen proefrijden met de nieuwe producten Alfa Romeo. We zullen de verkoopcijfers nauwlettend in de gaten houden of de gewaagde zet van Alfa Romeo ook heeft uitbetaald. Het is overigens niet voor het eerst dat Alfa Romeo direct de handschoen oppakt met BMW. Zo was de persintroductie van de Alfa Romeo 159 in München, waar BMW zijn hoofdkwartier heeft gevestigd.31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Briljante actie. Zouden ze mij ook een Giullia quadrifoglio willen sponsoren?.
@mikje90: Wat hou ik toch gruwelijk veel van Alfa Romeo 😍😍😍
@mikje90: 🍀🍀🍀🍀
@mikje90: voor mij een Stelvio QV graag.
Allemaal leuk en aardig, Alfa mag opschieten met de Giulia Sprint en de Giulia Sportwagon (Stelvio is niet een waardige opvolger). Ze zijn ook hopeloos laat met de RWD Giulietta.
@AutomotiveDesigner: is en blijft een overrated merk!
@neymar: ook
@neymar: Jip net als Bmw, Mercedes en Audi..
Nu nog een terugkeer in DTM :-)
@posthumus: eerst maar eens wat auto’s verkopen..
“BMW en Alfa Romeo waren ooit elkaars tegenstrevers als het gaat om sportieve auto’s die dagelijks inzetbaar zijn.”

“Uiteindelijk is het wel duidelijk dat BMW veel beter voor elkaar heeft dan Alfa Romeo.”

Daar. Gefixed.

“Kijk, dat is nog eens zelfvertrouwen.”

Ik vind het niet echt tonen van zelfvertrouwen door BMW. Ze weten zelf ook dat ze niets te duchten hebben van Alfa Romeo dus daarom vinden ze het prima als AR er geld tegenaan wil smijten. Liggen ze niet wakker van.
Zoals Don Corleone zij: “Keep your Friends close, but keep your enemies closer.”

*zij is zei

Lekker bezig vandaag Willem.

OT: Denk niet dat de hardcore BMW fan opeens overstag zal gaan als er wat Alfa’s op een bimmerfest staan.
BMW kan beter AR van FCA overnemen, dan hebben ze er ook een budgetmerk bij, en potentieel veel afzet. Vast beter dan de mislukte Roverdeal
@marinepower: de overlap is klein in verhouding tot de synergie. Niet eens een slecht idee!
Wat blijft die Alfa SUV toch een lelijk hok..
@jje003: Totdat je er een BMW X7 naast zet….
@trustmeiamanengineer: dan blijft die Alfa de lelijkste vd twee.
@str8six: Dat vindt de eigenaar van de shishalounge hier ook. Julle hebben dezelfde smaak.
@karaya: uitstekende smaak.
@karaya: die kan ‘m tenminste betalen :’)
Aandoenlijk: Alfa ziet BMW als grote concurrent en richt de pijlen erop, maar denk niet dat BMW zich erg maakt om die Italianen..
Altijd jammer als grote merken zich met fan-feestjes gaan bemoeien. Dan is het ‘onschuldige’ er meteen vanaf
Ze hadden het moeten sponsoren in 2016, niet nu beide producten al haverwege hun levenscyclus zijn. Om over de 4C maar te zwijgen.
Zoals Don Corleone “zij” of “zei”?
@jaleukhoor: jaleukhoor…
Alfa maakt auto’s waarvan je na 10 jaar nog altijd de schoonheid van kan bewonderen maar aan de andere kant zijn het enorm arrogante zakken!
@geertvn: klopt, wel jammer dat Alfa al een jaar of 30 geleden is opgehouden zulke wagens te bouwen en het daarna 13 in een dozijn werd. Inmiddels zijn het zelfs zulke ordinaire BMW klonen dat zelfs Alfa het verkeerde feestje sponsort.
@mashell: 13 in een dozijn zou ik net de Duitse auto’s verwijten. De opvolging van modellen laat veel te lang op zich wachten maar iedere auto is een model op zichzelf en niet zoek de zeven verschillen. Of ze het op die manier nog lang volhouden is een andere zaak.
Alfa Romeo, dit is het moment! Onthul de Giulia Compact – de achterwiel aangedreven Giulietta, die laat zien dat écht leuk autorijden nog kan in het luxe C-segment. De auto die alle BMW rijders laat zien dat de driving enthusiasts niet vergeten zijn. Dat ‘freude am fahren’ tegenwoordig iets Italiaans is. Kom op Alfa, doe het nu!
Nu BMW zijn eigen merkwaarden hopeloos laten varen, is het voor AR het perfecte moment om daarop in te spelen.

Maar goed, Alfa zou Alfa niet zijn om dat niet te doen. Die falen hopeloos in marketing.

Overigens ben ik best in de markt voor een Stelvio, maar dat interieur, hemeltje lief wat valt het dan op dat ze nog ver achter lopen op Audi, BMW en Mercedes.
Alfa heeft 2 modellen in het gamma….Een iets minder grote bek mag wel. Steek de energie in meer modellen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).