Alleen kenners weten wie deze auto bouwde

Auteur: , 37 Reacties

Hint: het is niet Ferrari.

Door de kleur en de geleende koplampen van de Fiat Coupé dacht je wellicht dat deze rode rakker een creatie van de mannen in Maranello was, maar neen. Het scheelt echter niet veel, want het betreft de Maserati Barchetta Stradale. Van dit type is slechts één straatlegaal exemplaar gebouwd. Daarnaast werden nog 13 Corsa’s gebouwd die deelnamen aan de Grantrofeo Barchetta, een raceserie die in 1992 en 1993 met name in Italië werd georganiseerd.

De Barchetta moest het imago van Maserati rond het begin van de jaren ’90 weer oppoetsen, nadat het merk z’n reputatie en imago enigszins te grabbel had gegooid. De kar is uitgerust met de 2-liter twin turbo V6 uit de toenmalige Ghibli, gekoppeld aan een zesbak van ZF. Gekozen werd voor dubbele wishbones rondom en de voorwielophanging werd bevestigd aan een magnesium subframe.

Om de Barchetta nét dat beetje extra te geven, werd de body vervaardigd uit aluminium, fiberglass en carbon. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze Barchetta slechts 775 kg woog. Nog een leuke link met de racerij is de brandstoftank in de vorm van een zak. Inderdaad, net als bij de Europese versie van de Ferrari F40 het geval was.

Helaas stroomden de orderboeken voor deze bijzondere auto niet bepaald vol. De productie stopte en de Barchetta belandde in de stoffige hoekjes der autogeschiedenis. Nog wel een leuk feitje: Cor Euser eindigde na een race in 1993 op een derde plaats op Zandvoort. Van de Barchetta Corsa zijn nog wel een paar exemplaren omgebouwd naar straatlegale specificaties.37 reacties

Gaaf ding! De koplampen zijn overigens van de Fiat Coupe als ik het goed zie..
@timmmehhhh: U is right, gaan we fixen!
erg mooi, maar dat interieur….
Ik mag mij dus autokenner bestempelen!
Bizar model, wel gaaf. Die velgen herken ik trouwens van Fast And Furious style gepimpte wagens lol. Nooit geweten dat ze van masserati afkomstig waren…
@ontploffer: Maserati*
@ontploffer: die dubbelspaaks? Gewoon een model van Azev als ik me niet vergis. Op de juiste auto een mooi wiel hoor!
Ik kende hem, al kwam ik er niet gelijk op. Vind het wel een prachtding overigens. Ik kende hem omdat hij volgens mij op basis is van een De Tomaso, weet alleen niet meer zo goed welke. De Guari of Guaro of zo iets.. In ieder geval getekend door de beste Carlo Gaino. Volgens mij ook mede verantwoordelijk voor de 155 GTA.
@viezefreddyw: De tekening er van is overigens erg gaaf! Zet er een normale voorruit op en je hebt een prachtige auto.
http://petrolicious.imgix.net/2016/dailyfix/02-feb/masrati-barchett/barchetta2.jpg?w=1000&q=50
@viezefreddyw: zit bent warm maar niet helemaal….de barchetta diende als basis voor de De Tomaso Guara.. De eerste versie hadden net als de bachetta geen voorruit, de latere versies wel.
Coupe koplampen +1! Wel een hendig modelletje om te zien, alleen met zo’n ding de straat op lijkt me niet een succes, wel gaaf.
Wel gaaf maar rij liever zonder een helm op.
Mooi artikel over een heel interessante wagen!
Erg sexy. Leuk feitje over Euser. Die heeft wat afgeracet in zijn leven.
Mooie auto, bijzonder. Maar waarom geen voorruit? Zo lok je toch alleen een hele kleine groep de showroom in?
@pomoek: Klein voordeel: Als je maar één straatlegaal exemplaar en dertien raceversies bouwt, heb je ook maar een kleine groep mensen nodig om je auto aan te slijten.
gaaf ding!

-de onderboeken liepen niet vol? Rtje vergeten, @mauritsH?
@gwnbmw: volgens mij ben jij een R vergeten te lezen en zie je een N die er niet staat ;)
@MauritsH: ik moet echt geen autoblog meer lezen bij het ontbijt…
Ergo : ik ben GEEN kenner !
Copy van Ferrari Mythos, ook een concept!

https://www.google.nl/search?client=safari&hl=nl-nl&ei=NxuGV47GNcv6aZ6PrYgG&q=ferrari+mythos&oq=ferrari+mythos&gs_l=mobile-gws-serp.3..0l5.10774.14427.0.15097.11.11.0.2.2.0.994.4337.0j4j1j2j0j2j2.11.0….0…1c.1.64.mobile-gws-serp..5.6.624…41j0i67j0i131.czFjO5SBrBs#imgrc=Nk323F8wCIiWKM%3A
Echt wel een mooi speeltje!
Nu ik deze foto’s weer zie heug ik me de wagen weer, totaal vergeten.
Autoblog is geen autokenner? De auto is op verzoek van Maserati gebouwd door De Tomaso :-)
@baan: Inderdaad ik dacht gelijk aan Masarati maar de associatie met De Tomaso komt nu naar boven, ik meen een blauwe variant.
Schitterende auto.
Volgens mij heb ik er nog een paar foto’s van.Gemaakt in het Museum van Panini(Modena,italie).Zet ze zo op autojunk :)
Ik had er vorig jaar eentje gespot
Ideale auto voor de stadscentra: zonder voorruit, spoiler en rolbeugel rij je zonder te hoeven stoppen elke parkeergarage in en uit!
Erg cool die eerste foto met stickers van De Maserati specialist van Nederland, Franco Auto. Foto is ook genomen bij de kassen nabij Kwintsheul waar Franco gevestigd is, prachtig bedrijf
bizar apparaat als je hem tussen normaal verkeer ziet rijden…

https://www.youtube.com/watch?v=RG2tp4yMf-s
Paar maandjes geleden stond er ook een uitgebreid artikel over de Maserati Barchetta op petrocilious, prachtige site / filmpjes & artikelen overigens…

http://petrolicious.com/the-maserati-barchetta-is-the-90s-track-car-you-totally-forgot-about

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).