Alles wat je moet weten over deze Mercedes eVito Tourer

Auteur: , Geen reacties

De bedrijfswagen van Mercedes-Benz, maar dan volledig elektrisch.

Op de Autosalon van Genève presenteerde Mercedes de V-klasse in elektrische vorm. Het ging hier om de ‘EQV‘. De Duitsers hadden deze naam op deze auto geplakt, omdat EQ het elektrische autolabel is van Mercedes.

Nu ziet de eVito Tourer het licht in samenwerking met de BerlKonig taxiservice. De Mercedes gaat rijden in Berlijn als onderdeel van de ViaVan joint venture. Deze eVito Tourer komt met een 116 pk sterke elektromotor. De motor levert 295 Nm aan koppel. Daarnaast is er een 41,4 kWh lithium-ion accupakket aanwezig. De actieradius komt neer op 156-186 kilometer op een volle lading. Het duurt ongeveer zes uur om de batterij volledig op te laden.

Er kunnen negen passagiers mee in de elektrische bus. Mercedes gaat de elektrische auto leveren in twee lengtevarianten. De eVito Tourer is verkrijgbaar met een lengte van 5,14 meter of een verlengde variant van 5,37 meter. In Nederland lanceerde het merk in mei de eVito Launch Edition vanaf 46.720 euro inclusief vier jaar onderhoud.

Naast de eVito (Tourer) presenteert Mercedes in september de productieversie van de eerder genoemde EQV. Daarnaast staat er ook een volledige elektrische Sprinter op de planning. Deze elektrische auto’s maken deel uit van het groenere gamma van het merk. Mercedes wil de komende jaren een groot deel van zijn portfolio elektrificeren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).