Alpina werkt aan een zwik hele dikke diesel-BMW’s

Auteur: , 20 Reacties

De roetdeeltjes worden in de komende jaren op zeer hoge snelheid de lucht ingeblazen als het aan Alpina ligt.

Alpina-B6

Alpina werkt namelijk aan nieuwe dieselvarianten van BMW’s 6-serie, 7-serie en de X7. Die laatste is een nog te introduceren opper-SUV van het merk uit München. Alpina biedt al dieselvarianten aan op basis van de 3-serie, 4-serie, 5-serie en de X3.

De geruchten zijn ontstaan doordat er via een Duits kantoor dat zich bezighoudt met intellectueel eigendomsrecht naar buiten is gekomen dat Alpina een verzoek heeft ingediend om de namen D7, D7S, D6S en XD7 vast te leggen. Een duidelijke aanwijzing dat Alpina op zijn minst overweegt om ook van de dikste BMW’s hun eigen versies te maken op satansap.

Nu BMW zelf onlangs de 400 pk sterke 750d heeft geïntroduceerd met vier turbo’s, is de eerste vraag die ons te binnenschiet wat Alpina hier nog aan denkt te kunnen toevoegen. Maar waarschijnlijk gaan ze toch proberen om nóg wat meer vermogen en koppel uit deze motor te peuren. Alpina heeft ook wel een lichte ‘inhaalslag’ te maken, want de D5 gebruikt bijvoorbeeld nog BMW’s N57-blok met twee turbo’s als basis, terwijl BMW ook al een tijdje de B57 met drie turbo’s in de aanbieding heeft. Vanwege de aparte namen ‘D7’ en ‘D7S’ is het ook mogelijk dat Alpina doorgaat met twee varianten van de motor, eentje met twee turbo’s en één met vier turbo’s.

Ondanks een fittie in Buchloe tussen vader en zoon Bovensiepen komt het nieuwe dieselblok dus mogelijk ook in de X7 te liggen. Vader Burkhard is hier geen voorstander van, maar zoon Andy is tegenwoordig de baas en die denkt er wel Ekkermänner mee te kunnen verdienen. Omdat de X7 er waarschijnlijk ook als 7-zitter komt, wordt de XD7 zodoende de eerste zevenzits Alpina. Word jij blij van de gedachte aan blauwe klokken voor je neus en blauwe rook uit de uitlaat van je slagschip of voel je mee met de afbrokkelende nalatenschap van de arme Burkhard? Laat het weten in de comments. (via AutoExpress)20 reacties

Laat maar komen! Dikke diesels hebben bij mij altijd een stapje voor.
Vanuit mijn professie ken ik een belastingdeurwaarder die Ekkerman heet komt daar die fetish vandaan bij jullie om euro’s ekkermannen te noemen?
@ocda: mijn oma gebruikte het woord Ekkermannen ook wel. Ik weet niet of dit een Groningse uitdrukking is.
En dan zo’n kreng met 4 turbo’s in een 3-serie…..
Ik wil een XD4, maar die stond helaas niet op de planning
@larsyboy1997: vond je het heel vreemd? Zelfs Alpina vind dat ding echt de anus van BMW
Lekker de straatstenen eruit trekken! Ik ben benieuwd!
Laat maar komen!
Heel BMW brokkelt af. Dus alpina heeft een zware kluif de er hoog te houden …
Een D6 Grand Coupé en smullen maar…………….
Alpina D7S met 8 turbo’s
Dikke diesels zijn echt vet!
Ik ben benieuwd of ze ook eens wat met de 2-serie gaan doen. Een Alpina B2 lijkt me erg gaaf.
@berlinetta: B2 klinkt als de Bassie en Adriaan uitvoering…
@berlinetta: wacht ik ook op.
Koppel! Nogmeeer koppel!!
BMW….ALPINA……TOP
Jammer dat ze nog steeds geen B4 gran coupé hebben. Is wel een mooi model om van te starten imo…
Heiligschennis, alpina diesels…

Vaarwel pure rijden, vaarwel BMW

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).