Aanschouw: dit wordt de BMW X7

Auteur: , 27 Reacties

Mega-SUV's, ook BMW gaat ze maken.

De BMW X7

U weet het, wij weten het: geen modelklasse verkoopt momenteel zo goed als SUV’s. Zo vreemd is het dus niet dat BMW een SUV met een maatje meer aan het ontwikkelen is. Vorig jaar bevestigden de Duitsers dat ze inderdaad op een X7 broedden, nu zien we een eerste spyshot van het apparaat opduiken, die de grootte van dit bakbeest enigszins aangeeft. De mule werd door Motoring gespot bij Garching, waar BMW een prototypengarage heeft.

De X7 wordt naar verluidt een klapje breder en ongeveer een halve meter langer dan de X5. Voor de bouw wordt een nieuwe lichtgewicht architectuur toegepast die zijn oorsprong in de nieuwe 7 Serie vindt. Met een mix van staal, aluminium en carbon fiber moet het gewicht rond 1900 kg uitkomen, dat middels luchtvering op de weg wordt gehouden. Het onderstel zou zijn weg later ook naar de Rolls-Royce Cullinan moeten vinden. En geef ze eens ongelijk, ze zouden gek zijn als ze de technieken niet over meerdere merken zouden uitsmeren.

Nieuwe V8, vertrouwde V12

BMW zal de X7 aanbieden met 3.0 zescilinders als basismotor, een nieuwe V8, en een plug-in hybride variant met 50 km elektrische range. Een twaalfcilinder zal het summum van de zevenzits SUV worden (eet dat, Range Rover). Deze extreme SUV-uitspatting mogen we rond 2018 bij de dealers verwachten.27 reacties

Heb ik 3 jaar geleden al gespot ;)

http://www.autojunk.nl/2012/06/bmw-met-lol
GL63 vs X7M
@alaindjamal: je bedoelt GLS63 AMG ;)
Die van jou is veel mooier ;)
@terminator: iets lelijkers vinden als een suv bestaat alleen in de vorm van een prius.
Opzich te verwachten daar Mercedes ook zo’n extra grote heeft. De vraag is nu niet of, maar wanneer Audi met de Q9 komt.
@dutchdriftking: net nu ze de q7 (die het formaat van de X7 eigenlijk al had), net hebben afgeslankt? Of ze doen het wel en dan is het ineens weer een ‘vooruitstrevend’ model…
@Joost1990_2: Als de q7 is afgeslankt, is er juist weer ruimte voor de Q9 :)
@vr6audi: Audi-logica.
Hij lijkt niet heel erg groot voor een ‘Mega-SUV’. Toch heeft de auto wel een mooie daklijn
Oké
Op een of een andere manier lijken ze net uit de kluiten gewassen stationwagons. Daar heeft de GL ook al last van. Zal de GL trouwens binnenkort door het leven gaan als GLS?
@AutomotiveDesigner: ja, er komt binnenkort een facelift aan en daarna zal de GL overgaan op de naam GLS.
Bij BMW heb ik de hoop al opgegeven op aantrekkelijk design. Niet meer enthousiast.
Ben vooral benieuwd wat Mercedes hier uiteindelijk tegenover weet te zetten. 2018 is nog te vroef voor een compleet nieuwe GLS, die gaat pas een jaartje later komen verwacht ik zo en momenteel vind ik de GLE en ook de komende facelift GLS vooral achterlopen in het interieur. Als je dat vergelijkt met de S-klasse en ook de C-klasse dan weet je dat dat veel beter zal gaan worden bij de volgende generaties.
@Pordon: Dit jaar staat in het teken van de suv’s, jaartje of 3 zal er inderdaad een compleet nieuwe GLE en een GLS komen, GLA en de GLC krijgen een nieuwe laag botox en ze komen met de GLB (je weet wel, dat concept van een aantal jaar geleden) benieuwd wat we volgend jaar voor nieuws krijgen voorgeschoteld
volgend jaar zijn de cabrio’s en de coupe’s aan de beurt
Ding gaat dik over de 2 ton wegen .. Just another german Hummer ..
Dit lijkt mij gewoon een X5M?
Gat-ver-damme wat een vreselijk ding, gauw ophouden met deze belachelijke onzin. Als je een terein wagen wil maken (ala G-klasse), doet dat dan en kom niet aanzetten met zo’n mietjes bak.
@mazdarx: het probleem is dat BMW dat niet wil. De clientéle wil het uiterlijk, maar wat ze naast de weg kunnen boeit ze niet zo. En dat geldt ook voor de G, 99.9% van de eigenaren zal er nooit mee de weg af gaan
@scottishcarspotter2000: nee. maar een g krijgt jou wel over een hoopje zand heen
Moet je daar je trekker rijbewijs voor hebben?
Te bouwen in de US of A waarschijnlijk? Hopelijk rijden er hier niet te veel rond van die dingen…
Leuk die cactus wrap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).