Als je met 147 km/u door de bebouwde kom scheurt…

Auteur: , 86 Reacties

..dan ben je: A) een held B) je rijbewijs niet waard

Flits!

Een beetje te hard rijden doen we allemaal wel eens, maar zo bont als een Utrechter het in Loosdrecht maakte zie je gelukkig maar zelden. Met 147 km/u scheurde hij langs de radarapparatuur over de Veenweg, waarvan na correctie 142 km/u overbleven. De Belgische politie had er bijkans een BiBroZaLo van gekregen.

Maar laten we, voordat we onze virtuele hooivorken, pek, veren, en ijzeren maagden tevoorschijn toveren, de situatie ter plekke eens bekijken. Ik kan me namelijk wel een aantal plekken in Nederland bedenken waar je 50 mag, maar waar het dubbele beslist niet gevaarlijk is (hoi Nieuwe Dukenburgseweg, Nijmegen!).

Veendijk, Loosdrecht

De straat is, de naam zegt het al, een dijk, en over dijkjes kan je af en toe wat rapper knallen dan toegestaan. Hij is bovendien kaarsrecht, dus indien er sprake is van alleen asfalt, en geen bebouwing/kruisende wegen, dan kan je spreken van mitigerende omstandigheden.

Veendijk

Maar helaas, als we een niveautje verder inzoomen, naar Streetview-modus, dan zien we dat de weg is bezaaid met geparkeerde auto’s, woonhuizen, een naastgelegen fietspad, en her en der een horecagelegenheid. Helemaal prima dus dat deze garnaal minimaal 1.900 euro boete en een rijverbod van 4 maanden boven het hoofd hangt, want voor dit soort gevallen kunnen we weinig sympathie opbrengen.86 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
B!
mwoa, dan ben je best wel held als je het mij vraagt
@Diesel52: tssk tssk tssk…
@Diesel52: Moet iemand de betekenis van held aan je uitleggen? Of is dit iets voor jou? http://www.cbr.nl/downloadbrochure.pp?id=72
@pleiades: dat moet je aan onze vriend van dit onderwerp geven.
@Diesel52: Dit is inderdaad wel een beetje heel makkelijk reacties uitlokken, autoblog.
Toch zou ik daar best willen wonen.
Slim bezig
een held, je geeft geen fuck om andere mensen xd
Ik vind 4 maanden vrij magertjes. De vriend van mn moeder was zn rijbewijs 6 maand kwijt +2000 euro boete na 141 op een afgelegen 60 weg.

Ik wil hier slechts mee aangeven dat ik de straf van de in het artikel genoemde baklap veel te laag vind.
@RickS: Hij moet zijn straf ook nog krijgen. Dit zijn slechts minimum-strafmaten.
Pleur op AB, ik kan mij een review herinneren met een M5 gisteren waarbij het er ook stevig aan toe ging.
@Robbert89: dat was natuurlijk in een bebouwde kom? niemand is tegen snel rijden hier behalve als het te gevaarlijk is
@MAB: En wie bepaald wanneer iets gevaarlijk is?
@Robbert89: ik denk dat je dat zelf wel kunt inschatten als bestuurder, op de snelweg met niet teveel auto’s is 147 niet gevaarlijk maar in een bebouwde kom is het iets anders maar dat begrijp jij ook wel hoop ik
@MAB: volgens mij stond het dubbele op de klok maar goed… Dat was op de snelweg onder andere a35 bij enschede en a1 richting hengelo… Daar is 300 rijden behoorlijk onverantwoordelijk maar goed ik zou het zelf ook niet kunnen laten maarja Tis nou eenmaal zo.
@Robbert89: jouw moeder?
Ik kom regelmatig in die buurt dus vind het nu wel verleidelijk om te proberen om dit record te gaan verbreken. Als het me niet lukt vind ik hem een held, als het het me wel lukt ben ik een baas!
@alcantara: Nu ik die weg zo zie valt het eigenlijk best mee, gewoon een rechte lange weg voor hetzelfde geld rij je daar 200.
@alcantara: Nou niet voor het zelfde geld want bij 200 km/h krijg je een nog hogere boete lijkt me.
@alcantara: Pff, dat is toch geen target man. Minstens verdubbelen, het liefst op de motor. En dan while doing a wheelie.
@E34M5Touring: Respect als je een wheelie kunt maken bij +400lm/u.
@alcantara: http://www.youtube.com/watch?v=FJd5yg__Qko Hij kwam altijd redelijk in de buurt ;)
@alcantara: ja 147km/h x 2 is natuurlijk 400+.. maar kan best 300 aantikken denk op de motor daar, of het verstandig is is een 2e..
Duidelijk geval van B.
Al zullen alle rijbewijs loze pubers het hier wel weer een held vinden….
Als die jojo dat nou op de Bloklaan had gedaan, had ik ‘m vergeven. Die Veendijk zit echter vol met behuizing, jachthaventjes, etc. Daar kan elk moment iets uit een zijstraatje komen.
B dus.
@lemans96: Inderdaad, op dat stukje heeft een vriend van me, ooit, vroeger, nog eens z’n knie gebroken toen ie met z’n scooter een motorkap probeerde te verslaan; van een of andere aap die zonder te kijken de weg op kwam draaien.
Daar net om het hoekje, op de bloklaan, daar kan je goed hard. Geen uitritten, geen geparkeerde auto’s. Daar heb ik nog wel eens harder dan 147 gereden. Overigens mag je daar ook 80 ipv 60.
Maar op het stukje waar deze vriend is geflitst: levensgevaarlijk. Rijbewijs afpakken for sure!
@lemans96: op de bloklaan liggen drempels dus beter( eigenlijk niet) pak je de veendijk.
@newguy92: Mag je nu nog maar 60 en die drempels stellen niks voor!
Pleur op AB, jullie testen met regelmaat een auto waarbij het er ook stevig aan toe gaat. Vaak op de snelweg oké, maar ik weet ook een voorbeeld met volgens mij een IS-F waarbij het op een bosweg was met een fietser op de weg.
@Robbert89: dat zijn allemaal special effects, camera tikke scheef, fractie schudden bij voorbijrijden, hard geluid er onder en 45 lijkt al snel 75 ;)
antwoord A, een held
ik heb zelf ook al meer dan getrippeld in een zone 30, maar was toen wel niet gepakt!
@Jantje_555: Ben je nou wel of niet gepakt?
@E34M5Touring: is een vlaamse uitspraak, die wel niet. maar even vertalen: ik ben niet gepakt.
maar in belgie zijn vele banen waar je in de jaren 90 70 mochten in de jaren 2000 naar 50 gegaan en nu in de jaren 2010 naar 30…
@Jantje_555: No worries Mate!! Flauw grapje van me, sorry.
@Jantje_555: Je bent nog optimistisch: Er zijn genoeg plaatsen waar in 2000 nog 90km/h toegelaten was en 110km/h gedoogd. De dag van vandaag is veelal amper 50kmh toegelaten en wordt je aan 55kmh als asociaal bestempeld…

Intussen is de situatie veelal wel veel gevaarlijker geworden: er is een voetpad en fietspad gekomen, waardoor fietsers niet langer op de rijweg lopen/rijden…
A en B zijn het zelfde voor mij.
Een held is zowieso geen rijbewijs waard.
Ik zeg antwoord A)!
@alcantara: dan weet je er ook zat in de buurt waar de gevaarzetting een stuk lager is ;) Laat ff weten wanneer je een poging waagt, ik fiets daar nogal eens :(
Zoals je zelf al zegt is het op veel plaatsen prima mogelijk om een stuk harder te gaan.
Ik rijd zelf altijd zo hard als veilig kan. Soms betekent dat dat ik 40 rijdt waar 50 is toegestaan. Maar meestal kan het harder en soms rijdt ik even 100 waar 50 geldt.
De Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen is idd een verschrikking. En dan ook nog flitsers bij de stoplichten zetten… degene die dat verzonnen heeft is echt het stuk verdriet van zijn vaders geile 5 minuten.
@stanoow: Nijmegen hangt vol met flitsers
Ik woon in de buurt, en die weg nodigt wel uit voor meer dan 50 omdat het stuk daarvoor geen huizen, havens of wat dan ook heeft alleen water! Maar ze flitsen daar paar keer per week dus het is wel dom van hem!
Ah, de Nieuwe Dukenburgseweg. Ik kom daar vrijwel elke rijles overheen, inderdaad dodelijk saai. Gewoon een slakkengangetje. Het zelfde geldt overigens ook voor de N325, ooit 120, toen 100 tot aan Arnhem. Richting Nijmegen tegenwoordig (ongeveer) vanaf de brug waar de A15 overheen loopt 80. Vanaf de ovatonde naar Oosterhout tot in Nijmegen 50. En te hard rijden moet je er eigenlijk niet doen want ze rijden er wekelijks.

Verder natuurlijk ontzettend dom van deze man, als je er bekend bent weet je vast ook dat ze er controleren. Bovendien is het, in ieder geval op het deel dat op Streetview te zien is, gewoon gevaarlijk.
@ej20g: de graafseweg is nog veel erger dan de nieuwe dukenburgeseweg. Net voor op en na de brug kan je makkelijk daar 100 rijden zonder dat het gevaarlijk is. Op de nieuwe dukenburgse weg staan er veel stoplichten bij het Philips gebouw en verder. Misschien wordt er in dit artikel wel de graafseweg bedoeldt?
142 is wel wat aan de snelle kant, maar zo te zien zou 100 hier makkelijk kunnen, ik zie trouwens maar 1 auto staan dus niet echt bezaaid
dat doet afrojack zelfs niet.
Wat flauw zeg
B, al ben ik er zelf ooit ook wel eens met 80 overheen gereden, totdat er een miep in een Panda uit een van de uitritten kwam..

De Peelo in Assen is ook zo’n voorbeeld, vierbaans weg met stoplichten en op- en afritten. Als je bij de kruising Europaweg-Peelo de Europaweg opdraait mag je wel weer 70.
@_Eend_: Als je richting loenen gaat heb je het probleem van uitritten niet die zitten namelijk maar aan 1 kant! Verder staan er alleen veel auto’s op de dijk als het vaar seizoen is begonnen.
Hmm. Amateur.


Ben heel lang geleden, toen ik nog wilde haren had, eens met mijn motor met 180km/u door de Maastunnel in Rotterdam geknalt. Wel in de nacht en pas toen ik op het rechte stuk zag dat de tunnel leeg was. Zo’n 1100 cc Honda V4 (voor de liefhebber: een V65 Sabre) accelereert ontiegelijk hard. De 200 had ik ook wel kunnen halen, maar net niet genoeg lef. Gelukkig hingen er toen nog geen camera’s.

En die Sabre heb ik net dit weekend verkocht. Geen motoren meer voor mij.
On topic:
In de betreffende omstandigheden: Sukkel. Levensgevaarlijk. Als er iemand de weg opdraait ben je beiden de sjaak.
Als ik in die tunnel was gecrasht, hadden ze alleen mijn restanten bij elkaar moeten zoeken, niet die van een ander erbij.


(en inmiddels ben ik een brave oppassende burger die vrijwel nooit boetes heeft, met 55.000km per jaar).
Dubbele strepen, zonder kleur er tussen betekend toch 80 km/u?

OT: je bent niet lekker als je het leven van een ander op het spel zet, wat die bloemkool met z’n eigen leven doet moet ‘ie zelf weten… B dus!
@mpwpeter: betekend = betekent ;-)
@mpwpeter: plaatsgrens loopt tot net in de bocht van de veendijk/bloklaan. Waar deze maniak geflitst is is gewoon nog bebouwde kom en 50.
Iets verder op die dijk zijn er geen huizen, geen uitritten en geen bomen. Alleen een fietspad. Dus het kan ook best iets verderop zijn geweest.
@lemster: Op Streetview wordt de Google Maps auto toevallig ook net aan de kant gezet. Ze zijn blijkbaar regelmatig aan het controleren daar.

http://goo.gl/maps/Ql5aw
Ik zie het verschil niet tussen 150 door de bebouwde kom of (quote) “210 over een landweg”, AB. Sterker nog 100 te hard tegenover 130 te hard… (Manhart video) Niet zo hypocriet doen!
@matthisl: als er met 210 km/h over een landweg iets misgaat neem je 99 van de 100 keer geen andere weggebruiker mee.
@ej20g: bedankt voor de link naar statistiek achter de claim die je hier maakt.
@Jochempie: hoeft toch niet? Helemaal 99% zal het niet zijn maar je gaat mij niet vertellen dat bijvoorbeeld het aantal overstekende kinderen op een landweggetje ook maar in de buurt komt van het aantal dat in de bebouwde kom oversteekt.
@ej20g: Maar de meest dodelijke ongevallen gebeuren op een landweg/B-weg waar je de kans hebt om frontaal op iemand te klappen
@ej20g: Dat zal best, alhoewel ik wel benieuwd ben naar de exacte cijfers. In die Manhart video zag je ook gewoon andere weggebruikers rijden. Daarnaast worden er in de bebouwde kom ook nog een paar donuts gedraaid. Je hoort mij niet klagen hoor. Als de omstandigheden hier naar staan, whatever, hou het veilig en doe wat je wilt. Maar t ging mij vooral om het bericht vanuit AB. Zeuren op een overtreder (hoogstwaarschijnlijk om die bezoekersrate goed te houden) terwijl je de dag ervoor een video post waarbij je nog harder rijdt en dat met achterwielaandrijving, 710 pk, een auto die je niet kent en een natte landweg. Of je bent voor, of je bent tegen, of het maakt je geen flikker uit. Maar de ene dag wel, de andere dag niet. Dat is gewoon een beetje vaag… Hypocriet dus :)
@matthisl: dat stuk heb ik dus bewust niet helemaal op gereageerd want daarin kan ik me wel redelijk vinden. Persoonlijk maakt het mij eigenlijk geen flikker uit zolang het zich op een landweggetje afspeelt. Als dat binnen de bebouwde kom gebeurd (veel overstekende kinderen, fietsers, wandelaars) vind ik het een ander verhaal en vind ik het niet kunnen. Daarom wordt er vaak ook gezegd: het maakt mij niet uit dat hij/zij zich doodrijdt, zolang er maar niemand meegenomen wordt.
@ej20g: Ja idd. Wielrenners die op de landweg moeten fietsen ipv het fietspad rekenen we even niet mee goed? haha flauw :)
@matthisl: ik zou ze om eerlijk te zijn graag niet meerekenen. Ik heb een ontiegelijke hekel aan die gasten. Hoe vaak ik al niet bijna van mijn fiets af gereden ben door één van de 10.000 k*twielrenners hier in omgeving Nijmegen. Ik heb een kennis die in Limburg woont, precies op één van de routes die wielrenners graag fietsen. Toen hij zijn motor nog in bezit had wilde hij nog weleens naast een wielrenner gaan rijden en het stuur van de fiets net even aanraken. Ik kan me daar wel in vinden, verkeersregels kennen ze immers niet en ze doen alsof de weg hun eigendom is. Bovendien zijn ze extreem arrogant en soms zelfs agressief als je ze erop aanspreekt. Bah.
@ej20g: Er steekt daar niemand over aangezien er aan de kant geen helemaal niks is behalve parkeerplaatsen en water!
@Mpower: En hoe kom je dan bij je auto die geparkeerd staat aan de overkant van de straat?
@jzaero: Lopend :-), maar dus geen spelende kinderen o.i.d!

En waar deze overtreding naar mijn mening gemaakt is de Bloklaan ,is helemaal niks aan weerskant! Als je op google maps kijkt zie je de politie staan waar ze altijd staan namelijk op de veendijk richting de bloklaan te laseren –> zie politie agent in witte jas!
@ej20g: Ja want boeren hebben toch geen kinderen!? Denk toch na joh…210 op een landweg is gevaarlijker want je remweg is langer…

Harder is gevaarlijker, op iedere locatie. Als er iets gebeurt, hoe klein de kans ook is, is het belangrijk dat je in kunt grijpen. In beide gevallen gaat dit niet meer lukken maar bij 210 is de kans op dodelijke afloop simpelweg groter.

Basta!
AB kom met een edit knop!
How about held die zijn rijbewijs niet waard is?
Drie keer de limiet blijft leuk!
Eigenlijk beiden
Hangt ervanaf waar, sommige bebouwde kommen zijn zo verlaten dat je er gerust 147 mag rijden van mij.

In dit geval, 147 is misschien wat overdreven, tenzij het ’s nachts gebeurt is en zelfs dan nog.
@sir_smokalot: ik weet er naast de Nieuwe Dukenburgse nog twee. De Ypenbroekweg en de Wijchense weg.
Laatste heeft minder verkeerslichten en kruisingen dan de Ypenbroek en N. Dukenburgse. ;) Ben je ook niet afhankelijk van de groene golf…
Van die 1900 euro is zal waarschijnlijk 1000 voorwaardelijk en 900 onvoorwaardelijk zijn, alleen snap ik die 4 maanden rijontzegging niet zo. Denk dan eerder aan 3 maanden voorwaardelijk en 3 maanden onvoorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een EMG-cursusje
“is “mag weg bij bovenstaand bericht.
niemand A?
Ze staan altijd te laseren daar (op het plaatje bij fort spion) en ik geloof er niks van dat deze meneer op de veendijk deze snelheid heeft gereden! Ze staan altijd de kant van de bloklaan op te laseren en ook al is het een belachelijke snelheid daar kan het wel, zoom maar in met google maps. Overigens was dat stukje weg tot niet heel lang geleden nog 80.
HAHAHAHAHA, als je op google maps naar het einde van de bloklaan “rijdt’ zie je de politie zelfs staan hahahaha! Zoals ik al zei ze staan daar dus altijd die kant op te laseren! Die politie agent in het wit heeft de laserpistool vast! En richt duidelijk op de bloklaan!

Super mooi dit!
97 (na correctie. Zonder correctie 103) in bebouwde kom vonden velen van mij al veel te hard. Kaarsrechte weg. Woningen naast n ventweg (of hoe noeme ze da) en afgescheiden fietspad. Geflitst op 15meter van het bebouwde kom bord. Voor het bord mag je nog gewoon 80. Verder veranderde niets aan de weg. Ik geef toe het was te hard maar gezien de plaats niet onverantwoord.
Boete: 470euro.
De streetview foto komt uit de zomer en dan is het druk ja. Normaal helemaal niet. Spreek het niet goed maar de hele weg door Loosdrecht is 50 en gaat dramatisch sloom. Vooral dat stuk is de gevoels snelheid pas lekker bij de 100 maar natuurlijk niet verantwoord.

En daarnaast heeft niemand daar een auto minder dan 200pk :P
Ik dacht gisteren ook al dat ’t vast weer zo’n lullige 80-100 km. a la Nieuwe Dukenburgseweg was & jawel hoor! :-D Hoe vaak ik daar al niet zo’n k*tbon “gescored” heb :-( Vroeger al op de brommer & sinds ik auto rij ook al de nodige graaibonnen. Tegenwoordig rij ik daar noodgedwongen maar op de cc ~gaaaaapppp~

Maar ja 147 km/h is ook in mijn ogen teveel van ’t goede & zou ’t terecht vinden als die daar ’n flinke boete voor krijgt, maar ’t is nou niet echt ’n reden om gelijk ’n rijbewijs in te vorderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).