Amerikanen weten zelfs BMW X3 om te toveren tot pickup

Auteur: , 9 Reacties

Amerikanen en pickups: ze blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden. BMW had daar nooit een antwoord op, tot een stel studenten aan de slag ging met de X3.

De BMW-rijdende Amerikaan schiet waarschijnlijk in de vlekken als er een groot voorwerp mee naar huis moet. De Duitsers vroegen een groep studenten van het Clemson University International Center for Automotive Research namelijk de X3 zo te verbouwen dat er zonder problemen een grote plant in de kofferbak zou passen.

De studenten doopten het project ‘Deep Orange 4’ en haalden hun inspiratie uit de tientallen pickups die ze om zich heen zagen rijden. De pakten vooral de achterkant van de X3 aan en voegden bijvoorbeeld een inschuifbare achterruit en kofferbakdeurtjes toe. Dat maakt het zeker een stuk makkelijker om je jachttrofee grote planten mee naar huis te nemen.

Het project legde vooral student Ashish Dubey geen windeieren. Hij gaf leiding aan het team en haalde met de Deep Orange 4 niet alleen zijn master binnen, maar kon ook meteen aan de slag als ontwerper bij Chrysler. Video over de X3 pickup HIER en HIER.9 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
via Android app
Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan..
Ze hadden natuurlijk ook gewoon de achterklep uit een X4 kunnen slopen, heb je ook een pick-up.
@tupperware: Ssst, straks maken ze je nog designchef bij Chrysler
@baasbas:
Is een Viper pick-up een goed idee?
@tupperware: Elke Viper is een goed idee…
De X3.. hmm… Ik weet nog wel een paar BMW modellen waar ze de zaag in mogen zetten?
Maar je zit wel op de tocht als je je kerstboom achterin hebt staan.
Ah, volgens het filmpje gaat het dus om veel meer dan alleen het ontwerp an sich. Ook het nadenken over het assembleren van nieuwe niche-auto’s op een bestaande productielijn. Mooie studie-opdracht lijkt me.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).