AMG blik verder opengetrokken met GLE 63 (S) 4MATIC+

Auteur: , 18 Reacties

Meer AMG nieuws!

De nieuwe Mercedes-AMG GLS 63 is niet het enige nieuws dat Affalterbach heeft te brengen. Ook nieuw zijn de GLE 63 4MATIC+ en de GLE 63 S 4MATIC+. Waar je de GLS 63 kunt krijgen in één uitvoering, scoor je deze GLE 63 in twee smaakjes.

Deze SUV komt zoals je ziet in twee varianten. De minst krachtige van het stel, de GLE 63 4MATIC, moet het doen met 571 pk en 750 Nm koppel uit de 4.0 biturbo V8. Mag het een tandje heftiger dan ga je voor het S-model. Deze is goed voor 612 pk en 850 Nm koppel. In beide gevallen is de transmissie gekoppeld aan een AMG SPEEDSHIFT TCT 9G.

De GLE 63 4MATIC doet 0-100 km/u in vier tellen rond. Het S-model is iets rapper en doet hetzelfde sprintje in 3,8 seconden. De non-S stopt bij 250 km/u, de S gaat door tot 280 km/u. Met het Dynamic Select kun je gebruik maken van zeven rijprogramma’s. Te kennen: Comfort, Sport, Sport+, Individual, RACE, Trail en Sand. De nieuwe GLE kreeg al eerder dit jaar een AMG-versie. Het ging in dit geval om de AMG GLE 53 4MATIC+.

In vergelijking met de GLS oogt de GLE een stuk minder lomp. Voor nu is alleen de SUV gepresenteerd. Verwacht in een later stadium ongetwijfeld de SUV Coupé-variant van deze GLE 63.18 reacties

Niet mijn type auto, maar voor een SUV toch best goed gelukt. Zit deze dikke V8 ook in de GLC AMG?
@dutchdriftking: er is ook een GLC63s idd.
@ghost: die tot de Q8 RS de snelste was op de groene hel
Geslaagde auto qua looks, toch zou ik de GLB eerst kiezen. Dan de GLS, 3e keuze GLC, dan GLE, 5e plek de G, dan ML, dan de GLK en als laatste GLA (wat niet echt een SUV is). Denk dat dit het verhoogde MB gamma is of ben ik er 1 vergeten?
@ddimi: In de tijd dat je deze zin hebt getypt, hebben ze bij MB waarschijnlijk alweer een nieuwe SUV geïntroduceerd.
@berlinetta: de kans is groot
“In vergelijking met de GLS oogt de GLE een stuk minder lomp” Dan maar lomp. Die c-stijl + die ruit vanaf de zijkant gezien is nog net zo lelijk als bij de vorige. Alsof ie er aan geplakt zit. Doe mij maar een GLC. Verreweg de mooiste van de Benz SUV’s.
Wansmaak is ook een smaak :-)

In China willen ze hem vast hebben! Dus goed voor de handelsbalans.
Mooi detail, de uit carbon opgetrokken dwarsbalk achter de grille.

Misschien is dat voor de stijfheid gedaan, maar het lijkt net alsof ze een verwoede poging hebben gedaan om een paar gram van het gewicht van dik 2,5 ton af te halen.
De Maybach versie hiervan is ook onthuld
@jamesbond007: goedemorgen… ik bedoelde dus op basis van de GLS niet de GLE.
@JamesBond007: Maar de gls is in de basis gewoon een GLE, dus zo gek was het nog niet.
Ik vind de Panamerican-style gril tot nu toe op geen enkel model goed gelukt. De horizontale spijlen waren mooier. De c stijl vind ik wel mooi op deze auto. Kleur is ook top.
@pietertjep85d: Ben ik helemaal met je eens wat die gril betreft.

Wel leuk is dat je het middelste spijltje zwart kan maken zodat men denkt dat je een BMW rijdt.
3,8sec naar 100 in z’n grote auto is toch echt bizar snel, je rijdt vrijwel alles zoek en kijkt over iedereen heen, king of the road. Net iets langzamer dan een Tesla maar een dikke grijns op je gezicht met de herrie die uit de uitlaat komt !
22” lijkt gewoon klein
Het is toch eigenlijk te bizar voor woorden dat een bulk van een SUV tegenwoordig in 3,8 seconden naar de honderd dendert.. Potverdikkie even snel als de originele Murciélago
Wat hebben we er nog aan. De politiek maakt dat we er alleen nog maar op papier van mogen genieten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).