AMG GT R met kleurtje duikt op als Nederlandse ‘occasion’

Auteur: , 31 Reacties

Groen!

Mercedes is dit jaar begonnen met het leveren van de AMG GT R. Diverse exemplaren worden nu al op de tweedehands markt aangeboden. Ook in Nederland. Meestal in een typische (saaie) verkoopkleur. Wit, zwart of grijs. Kleuren die bij een groot publiek in de smaak vallen en zorgen voor een voorspoedige verkoop.

De AMG GT R is te verkrijgen in 11 kleuren. De kleuren zwart en rood kun je zonder meerprijs krijgen. Grijs en blauw scoor je voor ongeveer 1.150 euro. En dan zijn er nog de speciale kleuren. Green Hell Magno, zoals deze occasion, kost meer dan 8.500 euro extra. Ook Solar Beam kost meer dan 8,5k. Dit zijn tevens de twee duurste lakken.

Logisch dat deze kleuren minder opduiken. Handelaren die het ding enkel hebben gekocht voor een snelle verkoop hebben dan ook voor een gratis of goedkope kleur gekozen.

Deze AMG GT R in Green Hell Magno is een uitzondering. De auto staat bij Carlink voor een prijs van 174.900 euro excl BTW en BPM. De supercar is hagelnieuw en heeft slechts 32 kilometer ervaring. En zeg nou zelf: zo’n bak als een AMG GT R verdient gewoon een kleur.31 reacties

Elk super/hypercar verdient een lekker felle kleur.
@michaelcorleone: black on black mag ook wel
@dampu020: in Rusland ja
@dampu020: fantasieloos
Gelukkig worden er nog van dit soort monsters van auto’s gemaakt en is het nog niet helemaal game over…
@moveyourmind: Laten we hopen dat t nooit game over wordt. Alleen de zelfrijdende techniek en AI in t algemeen zijn een bedreiging. Elektrische aandrijving gaat t straks alleen maar beter maken.
Als dit is wat ze bedoelen met de vergroening van ons wagenpark, ben ik voor…
@donvincenzo: het is een gifkikker
Ik snap niet dat je een supercar zonder fatsoenlijke kleur neemt. Deze kleur is toch geweldig of die kleur geel . Fantastisch .
@rolov: ik hou je niet tegen…
Kawasaki groen!!
Ik vind het nieteens heel veel geld, dan kan je deze en een bijna nieuwe 2de hands rs6 ipv een nieuwe 7serie, ik weet voor welke 2 ik zou gaan
@peterpann3nkoek: exclusief BPM en BTW.
En wanneer gaan jullie er in rijden?
Doe maar saai dan.
Alle auto’s zouden meer kleur moeten krijgen, niet alleen Supercar’s.
Een rode S-klasse of een gele mondeo waarom niet….
Wow… wat een geweldige kleur… staat hem prachtig!
Alleen jammer dat ze dan die remklauwen, gordels en logo’s op de stoelen niet in dezelfde kleur leveren, want dat geel vloekt wel een beetje met dat groen…
@kees66: beetje halfords/brezam heeft vast wel iets in de buurt van deze kleur liggen. Stiksels is iets lastiger, maar als je er voldoende aan uitgeeft ook wel te laten doen.
Nee, het kan me niet echt bekoren. Sunbeam vind ik beter of gewoon een saaie kleur.
Super giflekker
8500€ is veul geld. Voor dat geld kun je hem ook 3-4 keer laten wrapen. Ieder jaar of ieder half jaar een ander kleurtje als je hem weer beu bent.

Onder de wrap is hij mooi zwart dus goed voor de verkoop.

Ik denk dat de meeste zo denken.
@kvgorp:
Wrappen is op zo’n auto een beetje een armoedig alternatief. Nog los van het feit, dat je auto voor goed wrapwerk half uit elkaar gesloopt wordt/moet worden. Zou ik niet willen, dan liever wat extra betalen voor af-fabriek een goeie kleur. Al is 8500 Euri idd wel wat straf.
@amghans: ik vind het meevallen. Als ik een offerte zou aanvragen om een auto bij een beunhaas te laten lakken dan zou dat zo’n 1500 zijn in uur/materiaal. Professional zal al gauw 4000€ rekenen voor hele auto in een simpele kleur. 8500 voor een parelmoer lak oid een zeer ervaren mannetje want anders krijg je deze lak niet fatsoenlijk erop zonder uitlopers / kleurverschillen vind ik meevallen..
@amghans: het is een meerprijs voor alleen het type verf hè. Hij komt altijd gespoten de fabriek uit rollen. Dus die x aantal liter groene verf is €8500 duurder dan die pot met zwarte…
Wat een droombak zeg!
Dan maar liever die saaie kleuren.
8.500 euro extra voor dit kleur, zucht!
@c200: Ik zou ook iets unieks willen voor dat geld! niet regelrecht uit de eerste press shoot komen rijden.
Fantastische kleur, ik zou hem gewoon doen als ik het geld zou hebben
Handelaren die het ding enkel hebben gekocht voor een snelle verkoop hebben dan ook voor een gratis of goedkope kleur gekozen

Dat brengt dan toch minder op als je opties als bovenstaand zou hebben lijkt me? Of worden deze niet zo heel vaak te koop aangeboden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).