9-jarige solliciteert naar baan bij Tesla Tilburg

Auteur: , 51 Reacties

De economie trekt immers aan.

Model S

Luc van Vugt uit Tilburg is een jongen zoals wij ooit waren: op jonge leeftijd al gefascineerd door auto’s. Zijn favoriete merk is Tesla. De moeder van Luc merkte het fanatisme van haar zoon op en moedigde hem aan om een sollicitatiebrief te schrijven.

Ze bedoelde het als een grapje, maar de 9-jarige vatte de opmerking van zijn moeder zeer serieus op. Hij klom in de pen en schreef een brief aan Tesla. In de brief stelt Luc dat hij geregeld de assemblagefabriek in zijn stad passeert. Het ventje zegt de elektrische auto’s erg mooi te vinden. “en ze zijn goed voor het milieu”, aldus de jonge Tesla-fan.

In zijn brief solliciteert Luc naar de functie van tester. Hij stelt dat de mening van een kind ook erg belangrijk is bij de ontwikkeling van een auto. De brief werd vervolgens op de bus gedaan.

Tot zijn verbazing kreeg Luc een antwoord van Tesla. De autofabrikant heeft hem uitgenodigd voor een bezoek. Volgende week zal de jongen opgehaald en thuisgebracht worden door een medewerker van de Tilburgse fabriek. Luc zal een rondleiding krijgen en hij mag op gesprek komen bij de twee directeuren van het bedrijf. Voor de jonge Tilburger zal het een dag worden om nooit te vergeten.

Brief

Met dank aan iedereen voor de tips! Topicfoto via @crashingduke op Autojunk. Briefpica via Jan. E Agter op Linkedin51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Misschien handig om de Tesla zeepbellen verder te blazen.
Toen ik negen was kende ik het woord milieu niet eens, laat staan dat ik het foutloos zou kunnen schrijven…

Maar mijn speelgoedauto’s maakten wel een heel mooi geluid… Nét alsof er een dikke V8 in zat, ongeveer zo:

Bppffttrtttt Brrtfffffttttt, Brffffpppttttt….

En niemand die zat te zeiken dat je teveel gas gaf, gouden tijden waren dat!
@moveyourmind: ik was rond die leeftijd anders aardig “Thuis in het milieu” en had volgens mij toen ook ideën voor elektro magnetische rijbanen op de vluchtstrook voor maglev voertuigen waaronder wegenhulpdiensten om gestrandde voertuigen op te pikken.
@knapzuur: helaas ging ik toen al richting het andere milieu,
@moveyourmind: toen ik 9 was ( -) schreef ik met een permanente stift achterop de stofzuiger V12.
@moveyourmind: tegenwoordig is halve generatie autistisch als het over Tesla gaat. De auto stoot niks uit, dat is wellicht goed maar de productie daarentegen is wel een ander verhaal. Om nog maar te zwijgen over wat wij met alle accu’s gaan doen als die niet meer bruikbaar zijn.
@ghost: Inclusief het maken van de accu’s en het slopen ervan, en zelfs als je alleen maar gebruik maakt van ‘grijze’ stroom, dan nog zorgt een elektrische auto voor minder CO2 uitstoot dan een benzine auto.

Zie voor onderbouwing: https://decorrespondent.nl/6601/waarom-de-elektrische-auto-nu-al-groener-rijdt-maar-er-betere-argumenten-zijn-om-over-te-stappen/694075842075-4e3a4cf5
Wat’n nieuws!
@zoraul: En natuurlijk zitten er weer azijn pissers in de reactie zoals gewoonlijk, dit is toch leuk nieuws of niet? Ga maar lekker naar een amdere site toe als je alleen maar serieus nieuws wilt!
@dutchoutlaw: Bij de zin ‘graag krijg ik een brief terug’, had ik zo mijn bedenkingen.
@gebakkenei: nou nou zeg, Google heeft ’t ventje geholpen. Dat is tegenwoordig het eerste wat kids doen. Even Googlen of naar YouTube ‘hoe het moet’.
@dutchoutlaw: Pleur een eind op met dit is leuk nieuws. Van die ultra aandachtsgeile ouders die dondersgoed weten hoe je viral moet gaan en dat via hun kinderen doen. Ga toch weg met leuk nieuws. Narcistische zelfp**pers zijn het. Een trend die je pas ziet sinds de opkomst van Facebook en andere social media. En Tesla spint garen want nieuws is nieuws.
@meritocraat: pilletje vergeten? Rustaaaagh!
@meritocraat: Stel je niet zo aan, scroll lekker door dan.
Ik vind dit mooi. Ik ben ook ooit jong en op de bonnefooi en een hoop bluf in de automotive begonnen, al was dat wel 10 jaar later… Al zit er maar weinig olie in een Tesla, deze jongen heeft het in z’n aderen zitten.

Dat gezegd hebbende: wat ik tegen mijn eigen dochter en de zoon van mijn broer(ook in de autolarij) DOE HET NIET.
Het verdiend best lekker, altijd een nieuwe kar onder je reet en veel andere voorwaarden zijn zeer aantrekkelijk. Er is namelijk een groot nadeel; Het wordt gewoon.Je kijkt niet meer op van (bijna) welke auto dan ook. Ik heb in bijna twintig jaar zeker 200 nieuwe demo’s gereden. Op een gegeven moment weet je het wel. Het wordt een gebruiksartikel waar je nog veel passie voor hebt, maar zodra je thuis bent…Nu even geen auto’s meer.

Behalve Autoblog. Olie kruipt waar het niet gaan kan.
@noosaheads: dan zat je niet bij het juiste merk ;)
@stefje: Merken.En juist wel.
@noosaheads: kan je nagaan hoe ruk je baan zou zijn als je er überhaupt geen passie voor hebt! ;)
@noosaheads: Automotive rijkt zo veel verder dan dealerschappen (Dit maak ik uit je verhaal op).
@noosaheads: zegt meer wat over jezelf lijkt mij
En pappie heeft nu een bollend broekje.
Ach toch leuk voor die jongen? Hoewel ik wel denk dat hij die brief niet helemaal zelf heeft gemaakt
@keesieboy2: zie mijn reaguursel hierboven. Google en YouTube helpen de jeugd bij ALLES.
9 jaar en nu al gehersenspoeld met die elektro onzin. Arme jongen.
@robert110: ben jij zo iemand die Snapchat maar ingewikkeld vindt en teletekst nog gebruikt?
@janjansen: Nee, ik ben er zo een die voor zichzelf durft te denken en niet zomaar als een schaap de rest achterna gaat.
@robert110: en toen je 9 was ook al zo zelfstandig?
via Android app
@robert110: wat de boer niet kent…
@stfu: Probeert ie eens uit om er zo een goede mening over te kunnen vormen. Maar mijn comment heeft niet zo zeer betrekking op de toepassing van elektrische auto’s. Maar meer op het stukje over milieu.
@robert110: Ik was 22 jaar geleden als 9 jarige al gefascineerd door techniek. Wat ik mooi vond is dat die kleine cylindertjes genaamd elektromotor veel kleiner waren dan brandstofmotoren tereijl ze meer vermogen leverden! Waarom hadden we dat nog niet in onze auto?? Veel beter! Mijn vader legde mij uit dat de accu’s nog ronduit slecht waren, ondanks dat die techniek al meer dan 100 jaar bestond. Ik hoopte dat dat ooit wel beter zou worden…
@vondick: Ik val ook niet zozeer over dat het kind enthousiast is over de elektrische auto’s. Sterker nog dat vind ik alleen maar leuk. Kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek (welke dan ook) vind ik geweldig. Dat ie roept dat tesla’s goed zijn voor het milieu bevalt mij niet echt.
Groetjes Papa.
Zo jong en nu al verpest, verstand komt met de jaren 😉
Offtopic.. Ik zag dit handschrift van die 9 jarige en moest meteen aan @lincoln denken.. Hij had het zwaar te verduren de afgelopen week, ik mis hem wel de arme stakker.. ik hoop dat hij snel terug komt..
Dat ventje moet nog veel leren… Tesla en “goed voor het milieu” in één zin.
Jaja, nu is t nog schattig. Maar over 9j….
https://www.autoblog.nl/nieuws/tesla-ramt-huis-in-bilthoven-101396 ;-)
Als dit waar is dan is het echt fantastisch, het zal je zoon maar zijn (en dat bedoel ik positief).
via Android app
@4wheels: waarom is het niet waar? Hij is ook door Omroep Brabant geinterviewd. Gewoon een pienter mannetje. Kinderen zijn veel bewuster van EV’s en de voordelen ervan.
Toen ik 10 jaar was mocht ik dag met een directeur (groot bedrijf) meerijden in zn corrado vr6… en 928s meerijden
@elemento: Welke bedrijf was het?
@al69: philips
Wat ik tegen mij kinderen zeg is trap niet in het milieu verhaal
Het is milieu industrie zoals de asielindustrie

Bosbranden warmen de aarde wel op!
@ff40: Gelukkig zijn niet alle kinderen van jou…….
@ff40: leer je ze daarnaast wel Nederlands schrijven?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Jaja, mama en papa die een brief schrijven…… onder het mom van ” mijn kind is exceptioneel intelligent” en Tesla hapt natuurlijk.
@right: zucht, kinderen kopiëren en plakken van internet ook als ze 9 zijn. Moeders hulp was niet nodig
Heel geloofwaardig ook ja, een kind van 9 dat zelf op het idee komt om een heuse sollicitatiebrief te sturen….
@alcantara: dat idee kreeg hij van z’n moeder. Wel goed lezen hé.
Ja, als 10 jarige zijn sprookjes geweldig. Andermans geld verbranden (subsidie) om leuke dingen te doen. Wie wil dat niet als 10 jarige? Totdat je zelf moet betalen voor andermans sprookje en jouw vrijheid dus wordt ingeperkt. Dan is het minder leuk.
Geniaal toch!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).