Glickenhaus en Gumpert gaan samen supercars bouwen

Auteur: , 9 Reacties

Topregisseur James "The Glick" Glickenhaus en het nieuwe Gumpert slaan de handen ineen om de gevestigde orde in supercarland een portie panhak te geven.

Glickenhaus en Gumpert gaan samen supercars bouwen

De toko die voorheen bekend was als Gumpert heet tegenwoordig Apollo. Deze toko schotelde vorig jaar de Apollo N (feitelijk een moderne interpretatie van de bekende Gumpert Apollo) en de Apollo Arrow voor. Het merk heeft echter aangekondigd te gaan samenwerken met James Glickenhaus, die met zijn Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) aan de weg timmert.

Beide bedrijven slaan de handen ineen om volgend jaar met een productieversie van de Apollo Arrow de show te kunnen stelen. Bovendien werkt het Italiaanse Manifattura Automobili Torino (MAT) mee aan het project. Overigens komt het trio eerst met een raceversie van de Arrow. Deze auto krijgt naar verluidt een heuse V12 en de nieuweling zal z’n debuut beleven op het Goodwood Festival of Speed in 2017.

Vervolgens komt er een straatversie die wordt uitgerust met een biturbo 4.0 V8 van Audi. Vorig jaar werd al gerept over vermogens van rond de 1.000 pk en vooralsnog blijft die claim staan. Het gewicht moet uitkomen op < 1.300 kg. De opgegeven sprinttijd naar 100 km/u is 2,9 tellen en de topsnelheid ligt op een stevige 360 km/u.

We zijn uiteraard benieuwd naar de uitkomst van het project. Niet alleen omdat het zonde is dat Gumpert niet meer onder ons is, maar ook omdat Glickenhaus z'n grote beloftes steevast waarmaakt.9 reacties

Ben benieuwd!
Auto op het plaatje lijkt wel een scherper getekende McLaren. Ziet er wel erg lekker uit.
@sketcher: De Apollo Arrow heeft ook veel weg van de McLaren behalve de neus. En dat is inderdaad geen slecht teken.
We zijn benieuwd!
Dus de twee Nurburgring Meisters gaan samenwerken. Gaaf hoor. Ik zeg dat Porsche binnenkort zijn recordtijd kwijt is!
@AB: Ik word regelmatig doorgelink naar een of andere pagina over de Hummer H4 als ik refresh op terug wil keren naar de homepagina,namelijk deze http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/22/nieuws-en-reclames-van-hummer.
Is dit bekend bij jullie? Heb er namelijk al een tijdje last van.
@berlinetta: autoblog is gewoon een enorme troll, elke keer onschuldige mensen die afschuwelijk lelijke bak laten zien.
@berlinetta: Ow ik ben dus niet de enige die daar last van heeft:)
The Glick het ontwerp en gumpert de performance. Dat moet welhaast een winnaar worden. Ik vind de SGC003 echt een parel om te zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).