Aso parkeert Porsche verkeerd, politie blaast ‘m op

Auteur: , 60 Reacties

Een heftig avondje clubben veranderde voor deze Fransoos in een gedeukte Porker.

Aso parkeert Porsche verkeerd, politie blaast 'm op

Het zal je overkomen! Een 25-jarige man uit Parijs toog vol frisse moed naar een bar dancing in één van de chiquere wijken van de Franse hoofdstad. Aangekomen bij de Left Bank nightclub kon Olivier, zo heet de knaap, geen parkeerplaats in de buurt vinden. Geen nood, hij parkeerde z’n 991 Carrera S op een taxistandplaats met de alarmlichten aan. Op naar le club!

De Parijse politie heeft sinds de recente en minder recente gebeurtenissen echter alle reden om alert te zijn en dus werd de explosieve opruimingsdienst bij de verdachte auto gehaald. De EOD geen risico te nemen en ironisch genoeg werd de bagageklep van de Porsche zonder pardon opgeblazen. Open bagageklep deur: er zat uiteraard géén bom in de auto.

Olivier kwam er al snel achter dat z’n schatje heftig was toegetakeld en gaf grif toe dat hij de 911 niet op een taxiplaats had moeten parkeren. Het verhaal krijgt ongetwijfeld een flink financieel staartje voor onze hoofdpersoon, die overigens niet zo blij was met het adequate optreden van de popo. Zo te zien gaat het immers om een vrij nieuwe 991 van na de facelift, dus het ding kan nooit lang in zijn bezit zijn geweest. (via: Le Parisien)60 reacties

Maar ook de politie moet dan toch betalen, hoe kan je nou zonder eerst iets uit te zoeken iets gaan opblazen
@gtrlove: Noodtoestand sinds aanslagen van november 2015. Dus Olivier kan een leuk verhaal vertellen maar geen verhaal halen.
@benzinehoofd: nou ja, op de komende verjaardagen heeft Oliver nu wel een goed verhaal te vertellen.
@gtrlove: wie parkeert er hier nou fout?????? Dus………
@gtrlove: nieuws niet echt gevolgd de laatste tijd denk ik?
Parkeerplaats en motorkap zijn ontzet
Beetje overdreven actie van de politie imo..
@pinut187: Ja en nee, na de gebeurtenissen van de laatste jaren in Parijs is er zeker wat voor te zeggen. Ja het is erg op (over?) het randje, maar zeker ook begrijpbaar.
Ik hoop dat ze de kosten van deze gehele operatie ook op meneer gaan verhalen. Redelijk debiele actie.
@camber24: dus verkeerd parkeren is niet meer een kleine overtreding maar moet zwaar bestraft worden door de man op te zadelen met tienduizenden euro’s?

En dat vind jij niet buitensporig?
@lekbak: zie hierboven de reactie van benzinehoofd. Noodtoestand. Om dan op een taxistandplaats (volgens mij zie ik ook iets op de weg geverfd wat dat duidelijk maakt) te gaan staan, met je panieklichten aan en dan lekker te gaan clubben, dan mag je best eens in je portemonnee voelen dat je een keiharde aso bent.
Heeft ie gelijk een reden om op Marine Le Pen te stemmen…
Eigen schuld, dikke boem, dikke deuk.
You’ve just been served by karma, bitch.
Terecht natuurlijk. Pure grootheidswaanzin dat je denkt je Porsche even neer te zetten om vervolgens de club in te gaan. Dit is gewoon een gevalletje ‘niemand kan mij iets maken want ik ben invincible.’ Dat zal hem leren.
@viezefreddyw: dit is het automotive equivalent van voordringen bij de kassa. Asociaal, maar niet iets waarvoor je iemand aan de galg hangt.
@lekbak: Zit ook wel weer wat in inderdaad.
@lekbak: Maar stel dat hij was ontploft (want je weet maar nooit en er waren zopas berichten over een nieuwe geplande aanslag), was dan de politie nalatig geweest? De lul wist dat hij daar niet mocht staan en deed het toch; dan kun je op je vingers natellen wat er gaat gebeuren.
Ik zou geen auto meer overhebben als ik daar zou wonen.
Als je Parisiens kent die rijk zijn, dit wordt lachen.
Verhaal wordt wel opgeblazen hoor….

*ja, ik maakte ‘m gewoon zo laat op de avond…*
Waarom zou je überhaupt een nagelnieuwe Porsche gebruiken om een terroristische aanslag mee te plegen? Neem aan dat je wel iets wilt hebben wat meer op gaat in de massa.
@toempf: er rijden behoorlijk veel 911’jes rond in Parijs dus dat zal het probleem niet zijn. Mij lijkt alleen wel dat het voor IS wel prijig word als ze iedere keer een nieuwe porsche moeten gebruike.
Olivier heeft z’n lesje wel geleerd. Ik mag overigens graag een biertje drinken bij Olivier in Utrecht naast Hoog Catharijne, ook een goeie tent
@bmwalpina: leuke kroeg inderdaad!
Nu wil ik de beste man niet verdedigen ofzo maar een kentekencheck was te moeilijk voor de agenten?
Ik snap wel dat alles een beetje gevoeliger ligt in Frankrijk, maar om nu een fout geparkeerde Porsche “preventief” op te blazen gaat ook een beetje ver.
@misterdrogba: inderdaad. Het enige dat meneer 991 heeft gedaan is parkeren op een taxistandplaats. Boete max 360 euro, ik noem maar iets. Of afslepen, kan ook.
Nu heeft i duizenden euro’s schade en moet hij nog meer betalen?? Wat een krom gedoe. En wat een sukkelige reacties hierboven weer.
Hij moet gewoon bij de politie gaan claimen. En met succes denk ik.
@lippie:
Lieve en naïeve reactie.
In Frankrijk is de hoogste terreurdreiging van kracht
Er zijn deze week wederom terroristen gearresteerd die vermoedelijk van plan waren een bomaanskag te plegen op een kerstmarkt
De aanslag op de Bataclan is net een jaar geleden en denk aan eerdere aanskagen in Parijs.
De man mag de terreur politie dankbaar zijn dat ze de hele wagen niet hebben opgeblazen
@desjonnies: een jaar na Bataclan nog steeds de noodtoestand hebben is eigenlijk helemaal niet goed. Natuurlijk is het handig voor de poltie en opsporingsdiensten maar in een democratisch en vrij land mag dat eigenlijk helemaal niet zo lang duren.
@mashell: ach, in de uk is de status al jaren ‘severe’ omdat ze ieder moment een aanslag verwachten… heb ze hier voor de deur zien staan omdat er iemand ‘op weg was’ en laatst is er een poging gedaan om militairen te ontvoeren voor een basis. Lang verhaal kort; het is voor een goede reden :)!
@fernie: in de Turkije is ook noodtoestand voor een goede reden… Noodtoestand geeft bijzondere macht aan de president en ondermijnt de demcoratie controle middelen. Daar moet je wel een heel goede reden voor hebben. Zomaar verlengen, want ohh ja volgend jaar zijn er verkiezingen, is minachting van de burger dat mag gewoon niet.
@mashell: Als terroristen er in slagen om ons onze eigen vrijheden te doen afpakken dan hebben ze tenminste gedeeltelijk al gewonnen.
@misterdrogba: En wat heb je aan een kentekenscan, als een terrorist er nummerplaten ophangt die niet tot de wagen behoren, maar van een exact zelfde 911?
@SimonMc: Dus,
Je gaat als terrorist ( die zoveel mogelijk onder de radar willen blijven neem ik aan) eerst een Porsche stelen dan ga je nog eens opzoek naar een quasi identieke Porsche in Parijs, schroef je de nummerplaten eraf. Endan ga je die volstouwen met bommen om dan foutief op een taxiparkeerplaats te staan en ook nog eens je 4-pinkers aanzetten om nog extra aandacht te trekken.
Endan moet je er nog eens vanuit gaan dat de Porsche eigenaren geen aangifte doen bij de Politie.. had er nu een taxi gestaan zonder geldige nummerplaten had ik het nog begrepen dat het verdacht was.
@misterdrogba: nee, geen nummerplaten afschroeven, maar namaken. Beetje fraudeur of terrorist heeft gewoon blanco nummerplaten liggen, met de stempel in, waardoor het nog niet eens opvalt dat het geen originele nummerplaat is. Gewoon kwestie van 2de handjes op het internet afschuimen en zoeken naar een auto die er op het eerste zicht identiek uitzien, en waar de nummerplaat zichtbaar op is.

Maar ik ben wel akkoord dat het in dit geval wel duidelijk is dat het geen bomauto was. Niemand gaat aandacht trekken door dan nog eens 4 pinkers op te zetten.

Alhoewel, je moet maar eens in een volle winkelstraat nonchalant in een auto proberen in te breken. Geen kat die nog maar omkijkt, want “wie breekt er in een auto in waar iedereen bijstaat, juist?”

Zowat het “hiding in plain sight” – effect.
Tikje overdreven, maar wel grappig.
Typisch Frans. Porsche met een bom erin…..
Hahahaha dit is me een partij kut voor die Olivier zeg! Maar ik begrijp de politie ook zeker wel!
nu is het geen platgeslagen Kever meer, maar een platgebombardeerde…!
Kan voor ons wel overdreven overkomen maar in dat land doen ze alles met de Franse slag….

Ik ga mijn lolbroek maar eens uittrekken en mijn bed opzoeken voordat het nog erger wordt. Denk namelijk dat de wereld zoveel lolligheid niet aankan….
Opgeblazen? Ziet er eerder uit alsof er een auto tegenaan gereden is…
Tja, als je een Boeing kan ‘lenen’ of een vrachtwagen kan huren, dan kan iemand ook een P huren/lenen en er valse platen (van een gelijkaardige P) op zetten. Beetje ver gezocht maar dat zijn die terroristen ook jammer genoeg…
Als ze dat bij iedere foutparkeerder doen leren ze het wel snel af denk ik.
Zo, voelt meteen een stukje veiliger.
And on that Bombshell…
Beetje overtrokken reactie vd popo. Autobom is toch eerder in een niet opvallend wrak of busje lijkt me
@gietturbo:
Ja, en niemand had verwacht dat tijdens een optreden van een rockband ineens een groepje mannen het publiek ging afslachten. Echt werkelijke helemaal niemand had dat verwacht.

Maarja, toch gebeurde het…..
Dus als een auto verdacht wordt van een bom blaas je hem zelf maar op?
Wat een denkwijze…
Na de plofkip, de plofporsche
Ben benieuwd hoe de reacties waren als het een oude starlet was geweest.. ;’)
@lekkaah: daar was iedereen tevreden over geweest.
Houden we het gezellig?
Die lul had beter de taxi kunnen nemen, had hij op dezelfde plaats kunnen uitstappen.
Zonde… Wel van de zotte dat de popo m gelijk opblaast. Ik werd ooit gebeld door oom agent of ik mn auto wilde verplaatsen omdat er een boom geveld moest worden. Dat is meer dan 10 jaar geleden. De franse politie zou nu toch ook tot zoiets in staat kunnen zijn denk ik..?
olie oppompen/handel in dictaturen = sociale/politieke spanningen = onrust/armoede = oorlog = haat en verderf = terreuraanslagen = waan van de dag/vreselijke angst (bij ons) = noodtoestant = gendarmes blazen foutgeparkeerde porsche open.

Dat realiseert Olivier zich niet als ‘ie morgen staat te tanken.
Wie o wie wil hier op inhaken?
“Fire in the hall!!”

Nu achteraan ook nog een keer, en hij rijdt weer rond in een echte Kever.
“plofkoffer”
Lui die denken dat ze alles kunnen maken omdat ze geld hebben. Vreselijke types zijn dat.
Mogelijk met een “jaws of life” opengeknipt maar echt niet opgeblazen dat geeft een heel ander soort schade, als ik eerlijk ben ziet het er meer uit als een partij lelijke parkeerschade van een vrachtwagen die met z’n laadklep/en scharnierpunten/hydrolische cilinder de klep heeft gepakt dan een gecentraliseerde explosie.

Ziet er uit als een HOAX wat zeg ik HOAX
@karel79 Inderdaad, waarom is de vooruit nog heel en staat de motorkap niet bol naar boven? Dit verhaal klopt niet. Ook de airbags zijn niet afgegaan zo te zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).