Asociale trouwstoet België eindigt in boeteregen

Auteur: , 103 Reacties

Denk voortaan twee keer na voordat je het verkeer gaat lastigvallen.

Asociale trouwstoet in België eindigt in boeteregen

De boel op stelten zetten tijdens een bruiloft. Doe het vooral in privésfeer, maar val de maatschappij er niet mee lastig in de vorm van asociaal rijgedrag. Het is hinderlijk voor een ander én het kan je duur komen te staan.

Vorige week zaterdag vond er een bruiloft plaats in de omgeving van Mechelen-Willebroek. De trouwstoet ging gepaard met een flinke optocht van auto’s. De feeststemming zat er blijkbaar goed in, want de verkeersregels werden niet meer zo nauw genomen. Het ‘hoogtepunt’ was het stilleggen van het verkeer op een snelweg ter hoogte van Vilvoorde om een uur of drie in de middag.

De politie heeft naar aanleiding van de bruiloft een flink aantal boetes uitgedeeld. In totaal werden 28 verkeersinbreuken vastgesteld. Alle overtredingen opgeteld kom je uit op een boetebedrag van 2.420 euro. De boetes werden onder andere uitgeschreven voor onnodig claxoneren, het niet dragen van de gordel, het niet verlenen van voorrang aan voetgangers bij een zebrapad en het onnodig gebruik maken van de gevarenlichten. (via HLN)

Met dank aan Gert voor de tip!103 reacties

Weer zo’n optocht van patsers met gehuurde wagens?
via Android app
@bofkont: Ik ben er ook geen fan van maar als zij dat leuk vinden? Omdat het afwijkt van onze norm vinden we het maar stom. Ik denk dat een bruiloft bij hun anders een stuk gezelliger is dan een blanke bruiloft. Daar gebeurt eigenlijk nooit echt iets geweldigs en we zijn altijd zo kalm en rustig. Dat uitbundige maakt het op zo’n dag wel memorabel.
@stfu: het verschil zit in het feit dat je mensen op weg naar werk ofzo lastig valt met die auto’s. Als niet-autofanaat kan dat pittig irritant zijn. Ong hetzelfde als er een stoet huifkarren de boel ophouden voor ons, ik zou ook kwaad zijn.
@schuiftrompet: Sorry, maar het verkeer op een snelweg stil zetten is achterlijk.
@healey: volledig met je eens, ik impliceerde ook niet dat dit gedrag goedgekeurd moet worden. Ik reageerde eerder op @stfu met ‘cultuur of niet’ ze het gewoon niet doen op deze manier, op een afgelegen parkeerterrein zal mij het een varkensworst wezen.
@stfu: Homo’s mishandelen en/of journalisten martelen wijkt ook af van onze norm en tolereren we niet; gek & gevaarlijk gedoe op de snelweg moet je ook niet accepteren; of het nu ‘cultuur’ is of niet ….
@dawwg: homo’s mishandelen is toch echt iets van de blanke medemens. Onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam oa hebben uitgewezen dat homomishandelaars voornamelijk autochtone Nederlanders zijn.
@laraki: opzich logisch dat de meerderheid die het doet blank is als 90% van de nederlanders blank is
@banaan7: Graag eerst cijfers bestuderen. In Amsterdam zijn de meeste daders autochtonen. Terwijl zij in uitgaansleven nauwelijks een meerderheid vormen.
@laraki: bron vermelding volgens APA alstublieft
@laraki: komop kerel.. ongetwijfeld zijn homo mishandelaars gemêleerd maar we weten allemaal wie er de meeste moeite mee hebben in onze maatschappij. Man man.. geef mij ook zo’n steen
@stfu: ik vind het stom omdat ze zich zo asociaal gedragen. Het is niet zomaar dat er regelmatig zo’n huurbak crasht. En ze zetten het verkeer op slot, zoals in het artikel staat. Voor de rest lekker zelf weten allemaal, als ze maar geen overlast geven en dat doen ze nu wel.
@stfu: kwam donderdag in Amsterdam/sloten ook zo’n stoet tegen dat ze toeteren vind ik nog tot daar aan toe. Dat doet heren 14 van de plaatselijke fc ook als ze kampieon van de 8e divisie zijn geworden. Op het moment dat het gevaarlijk/onverantwoord wordt mag je ingrijpen. Kinderen uit het raam en dakraam laten hangen bij 40km vind ik qel een biete waard.
@kle500: -spelfouten..
@stfu: Ja het is idd stom, maar bovendien verboden, ga lekker claxoneren in de bots autotjes op de kermis. en je auto stilzetten….

Kennelijk heb je erg saaie vrienden, want bij de bruiloften van mij witte, gele , bruine en paarse vrienden kring gaat het dak eraf !
@bofkont: en lekker thuuthuuren op snelweg
@bofkont: op het viaduct van Vilvoorde. Een van de drukste snelwegen in de buurt van Brussel.
@bofkont: ze hebben trouwens in die stoet een California (niet de VW) kapot gereden!
Haha, dat zal ze leren!

Trouwen, het zou verboden moeten worden!
Hè wat jammer nou dat dit niet mag. Ik was net van plan om met mijn gasten toeterend een rondje België te doen…
En terecht, het is geen speeltuin. Straks gebeurt er wat en zijn ze ineens zielig
@meneer: is ook gebeurd. Er is een vrachtwagen op ingereden.
Was het een bruiloft of mochten ze naar de stembus?
@lebeaunl:
Als ze maar kunnen TuuTuurun.
In Nederland ben al 380 euro kwijt als je niet nodig toetert en dan heb je de administratieve kosten nog die erbij komen
@rob5nismo: Onzin

m R 419 signalen geven in andere gevallen of op andere wijze dan is toegestaan
wat voor signalen (bijv. claxonneren); 90 euro.
@werf76: zeker geen onzin. Toeteren valt niet onder die regel. Afhankelijk van de aard van het delict is de boete €250-€370.
Turken of marokanen?
@ff40: heb het al gelezen. Marokaanse bruiloft.
Waarom doen mensen met een autochtone achtergrond dit soort egoistisch gedrag niet en hullie wel?
-edit: nutteloze bijdrage-
@ff40: Dat is omdat het een bepaald cultuur is en een manier van vreugde uiten is. En wat betreft de autochtone waar jij het over hebt die borrelen alleen liever wat en praten achteraf over de bruid of bruidegom.
@tofas: het is dus een gebrek aan integratie. En daarmee is het onderdeel van een probleem.
@lekbak: omdat jou cultuur superieur is? Integratie heeft niets te maken met het uitoefenen van je cultuur.
@tofas: het heeft niks te maken met welke cultuur beter is. Hier is een andere cultuur. Als er vervolgens een groep mensen komt die hun cultuur hierheen brengen kan dat wrijving geven met de autochtonen. Dat is een probleem.

Die cultuur is voor het land waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Niet voor hier.
@ff40: omdat mensen met een autochtone achtergrond bezig zijn met een fontein slopen in Rome en kinderen versieren op internet. Zo, gaan we lekker met z’n allen alles over 1 kam scheren. (Dombo)
@mcaa: ontkennen ontkennen ontkennen van ellendelingen
Bagitaliseren yeah
@ff40: heeft niks met ontkennen te maken, jij bent gewoon heel dom
@ff40: want álle buitenlanders zijn vies en stom en álle Nederlanders sowieso beter.
@ff40: spellen of spelen ?
Mss ff bij vermelden dat dat niet eomaar in Vilvoorde was maar wel op het viaduct van Vilvoorde. Een van de drukste en gevaarlijkste verkeersassen in België!
Boetes uitgedeeld voor onnodig tüüteren? Dat kan maar 1 groep zijn. Die vinden het ook weleens leuk om bij een bruiloft midden op de snelweg te driften en burnouts te leggen. Nouja, je bent een feestbeest of je bent het niet he.
Geen geld voor een mooi feest.
Boetebedrag valt toch enigszins tegen.
@tomnomnom: Vind het ook tegenvallen.
Dit is BE/NL. Als je onnodig wilt claxoneren ga dan naar Marokko of Turkije.

Zo beschamend om dit terug te zien soms in NL.
Macho gedrag met sommige gehuurde bolides, man, man o man…
@rachid: België is geen Nederland net zoals Marokko Turkije niet is en andersom
@tomnomnom: een kleine correctie: het boetebedrag van om en bij de 2500€ zijn enkel de vaststellingen die de politiezone Mechelen-Willebroek heeft gedaan. Wetende dat deze stoet niet enkel door deze politiezone is geverbaliseerd(bv opstopping op het viaduct in Vilvoorde behoort hier zelfs niet bij), zou ik er niet van verschieten dat het een veelvoud van dit bedrag gaat zijn
Typisch, valt me mee dat er geen vlaggen op de foto’s te zien zijn en dat er niet getüterd werd.
2420 Euro lijkt me nogal een grap voor dergelijk asociaal gedrag.
Zo stond ik een aantal maanden ook stil op de snelweg omdat een paar primitievelingen hun bruiloft wilden vieren door donuts te draaien op de A59 met een c63 amg
@rudyv: Ik zou het geduld er niet voor hebben om een paar maanden stil te staan op de snelweg…

Maar ja, uitstappen om er wat van te zeggen zou ik ook weer niet durven.
@moveyourmind: ik vind het dan wel een hele prestatie dat de banden van de c63 het blijkbaar maanden driftend uit hebben gehouden
@moveyourmind: *geleden….
Toch wel een domper op de dag.
via Android app
85 euro per boete. Nou nou.
Is de racismekaart al getrokken?
@viezefreddyw: dat zal wel met hun jeugd te maken hebben. Iets met driewielertje en niet gehad
@viezefreddyw:
Gaat @pomoek zo doen, heb hier al drie voute opmerkingen gezien, vooral het woord homo schijnt hem nogal te raken.
@desjonnies: je hebt maar één spel Fout gemaakt! Hulde!
@pomoek: spelfout*
@gulli: ik had het er even bij moeten zetten: ik wilde even de nadruk leggen op de spelfout van vriend desjonnies. Zo goed?
@desjonnies: ik dacht precies hetzelfde!
Moeten ze in Rotterdam ook eens doen! Zie elke dag wel zo’n debiele optocht rijden
Je zult maar zijn uitgenodigd en je hebt toevallig wel net een hoger iq dan 80. Dan schaam je je toch ook kapot voor je familie en vrienden.
Ik gun ze van harte om te doen wat ze willen het is toch op eigen risico en dit keer zijn ze het haasje.
@tofas: doen wat ze willen? Dus als ze je dochter willen doen dan gun je het ze van harte? Als ze je tv willen dan gun je ze dat van harte? Als ze door rood willen rijden dan gun je ze dat van harte? Zo lang het maar hun eigen risico is en ze niet gepakt worden toch?
@lekbak: het is allemaal artikel gerelateerd…
@tofas: ze hinderen, irriteren of brengen mensen in gevaar met hun acties. Dan kan je dus niet zeggen dat het hun eigen risico is want dat is niet het geval.
In Utrecht is het wekelijks bal met die toeterende bruiloft medelanders. Tegen het verkeer in rijden, te hard, op de stoep en de Popo kijkt alleen maar. Oja, ook van de gehuurde exoten, buitenlandse AMG’s met veel te jonge gasten erin
@right: waarom is iemand te jong? als hij een rijbewijs heeft die wettelijk gezien goed is, waarom zou iemand dan te jong zijn? omdat hij het op die leeftijd beter voor elkaar heeft dan jij dat hebt (of had)?
@spykerboy: Beter voor elkaar? In meest van de gevallen niet. Vandaar dat er patser controles zijn.
@werf76: tja, dan is het een kwestie van wanneer heeft iemand het beter voor elkaar. Dat is voor iedereen anders.

In mijn ogen hebben ze het goed gedaan op welke manier dan ook, zij rijden immers in zulke auto’s en wij als klootjesvolk doen dat helaas niet
-edit: nutteloze bijdrage-
@spykerboy:
Word eens volwassen man!
@spykerboy: Het is maar wat je goed voor elkaar vind. Als dat inhoudt dat je met geld van je met je eerste ripdeal of plofkraak met een gehuurde AMG gaat patsen door de lokale achterstandswijk dan sla ik even over en gebruik ik mijn OV-chipkaart met studentenreisproduct nog wel even.
JA, want stel je toch voor dat er een kind oversteekt die ze niet hoort tuuuuteren, of ziet STILSTAAN….
Man Man Man wat een drama reacties , als of de weg van je vader is willen ze daar staan en lekker gassen met die wagens laat ze lekker hun gang gaan man, tering. Nou liever zulke wagens in me trouwstoet dan een Daewoo Matiz en een Ford KA die aansluiten op me trouw auto.
@tonebon:
Dus om dat Ali eindelijk genoeg kebab verkocht heeft om een bruidschat te betalen gelden verkeers regels niet meer?
@shiva: Als Ali 200 wil rijden of hij kebab heeft verkocht of omdat hij voetbaltrainer is moet ie helemaal zelf weten. Net als ie mag zelf weten als hij op de snelweg wil stil staan. Hij neemt die risico helemaal zelf net als jij die door rood zou gaan ook dan net zo verdomd asociaal bezig bent. En ff 10 seconde stil staan. Man we staan nog vaker in de file met al dat grijs om ons heen en dan wordt er niet geklaagd.
@tonebon:
“Die risico”…
Je zou al bijna gaan etnisch profileren, maar dat is ongewenst hier, dus dat doen we maar niet.
@bmwtouring2: ja geachte edelachtbare
@tonebon:
Je hebt gelijk, ik was woest toen ik als oprichtend medelid van de ” Eerste Nederlandsche Vereeniging van Spookrijders ” werd verbaliseerd, ik deed niemand kwaad en zei ook de dat PoPo’ s me net rust moesten laten.

Mijn rijke zus is vannacht stom lazarus met haar Lamborghini van de snelweg geplukt, ze reed juist 40 per uur juist OMDAT ze wist dat ze stomdronken was.
Haar eerste reactie ” Laat me rustig verder rijden ober, ik doe niemand kwaad ”

Brake checks, wat kan er misgaan, 160 door dichte mist rijden, laat die mensen toch, al die onnozele regeltjes.
@desjonnies: Gelukkig drinken die met die patsers wagens niet zo veel om er 40 te rijden 😉
@desjonnies: het is heel gevaarlijk om een politiestaat te wensen. Maar soms zou je toch hopen dat er een automatisch systeem is wat dit soort reacties scant, de schrijver identificeert en dat er vervolgens iemand komt om die persoon uit de maatschappij te verwijderen.

Gelukkig werkt het nog niet zo, maar soms…
@lekbak: dat zou toch wel het slechtst mogelijke scenario zijn voor autoblog. Want: het gaat hier om het uiten van een mening. Dat kan positief of negatief zijn. Daarnaast: moet je je eens voorstellen dat je verplicht in een VW moet rijden…
@peug206: niet zulke enge verhalen vertellen jij!
Ik wil gewoon tuteren is mijn cultuur tuteren is mijn trots is hele grote blij voor mij.
@bartsmit: ga maar weer terug naar turkijke. Regels zijn er om nageleefd te worden, door iedereen in een land. Anders kunnen we ze net zo goed afschaffen want ik word van bumperkleven juist heel blij en trots.
Lijkt wel op Turkije/Rusland. Idioten. Alles afpakken. En die boetes stellen niks voor. 10 keer harder aanpakken
Bedrag vind ik best wel laag voor het compleet lam leggen van de openbare weg. Eigenlijk een grote opgestoken middelvinger naar de maatschappij. Hufters noemen we dat.
Break, Hot news!!
Vrouw rijdt in Lamborghini slingerend met 40 km/u op snelweg – http://nos.nl/l/2168396
@mars: ze is, voorlopig, haar rijbewijs kwijt. Vooral dat voorlopige aan de invordering vind ik bijzonder.
Leuk filmpje. Het kreupelhout in de vorm van Mercedes en Audi staat achter in de rij…. Altijd gezellig in de wijk Molenbeek!
Ik las eerst rouwstoet haha.

Ontopic: is wel leuk om te doen toch? Ik schrio eem beetje van de xenofobe reacties hier…
Zelf heb ik eens een noodstop op ONZE Brusselse ring moeten maken voor een groep Turken die een bruiloft vierdern en die stopten in het midden van de baan, drie baanvakken volledig geblokkeerd notabene! Enkele bijna ongevallen gezien van mensen die dit te laat opgemerkt hadden toen…
Zelf geef ik les aan Noord-Afrikanen en Turken, over het algemeen niet al te slimme mensen, oa omdat wij indertijd gastarbeiders naar hier hebben gebracht uit een lagere sociale klasse en ook omdat zij zich niet genetisch mixen met de lokale bevolking en zodoende domme kinderen ter wereld brengen, gebeurde trouwens ook met ons koningshuis, vandaar dat ze nu vrouwen nu zoeken in andere bloedlijnen.
Je mag van niet al te slimme mensen ook niet verwachten dat zij goed kunnen integreren…
@volvo_440_turbo: Na het nalezen van mijn post zie ik enkele schrijffoutjes, sorry guys, da’s hun slechte invloed…
Een van mijn studenten had zijn id kaart nodig om zijn eigen naam te kunnen spellen. Een andere, in België geboren jongen met een Arabisch accent, vroeg ik vlakaf waarom ie een Arabisch accent heeft. Hij vertelde me dat ie enkel Noord-Afrikaanse vrienden heeft. Hierop antwoordde ik dat dit integratie niet ten goede komt… Hopelijk gaan ze me nu niet voor racisme vervolgen…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En terecht met je gehuurde autos
Hahaha hoezo is hun cultuur ??
In die gebieden (lees bergen) waar deze mensen vandaan komen hebben ze alleen ezel en wagen.
Sommige ” culturen ” schieten met geweren bij een bruiloft (waarbij ook vaak doden vallen) moet dat dus ook in B/NL dan maar ??
@RobUSA: oké stel jou gebied (lees vlak land) waar jij vandaan komt heb je alleen maar fietsen. Sommige culturen gooien ze met vuurwerk (waarbij ook vaak gewonden en doden vallen) moet dat dus ook in de oosterse landen dan maar ??
@tofas:
Jouw reactie slaat nergens op.
Laat ze een garagebox op het circuit huren voor hun bruiloft laat andere mensen geen last hebben van dat apen gedrag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).