Aston Martin geeft V12 Vantage S een GRATIS handbak

Auteur: , 35 Reacties

Zelfs het exterieur lijkt nog beter tot z'n recht te komen, nu er weer geroerd mag worden.

Een poosje waren we bang dat Aston Martin een zinkend schip was, maar de boys uit Gaydon zijn op de weg terug (al dan niet met een beetje hulp van Mercedes) met nieuwe auto’s (DB11) en motoren. Daarnaast was de hankbak-belofte geen loze, want de Britten geven de V12 Vantage S een dogleg handbak met zeven verzetten. Wel goed opletten dus, dat de ‘1’ linksonder zit. Voor je het weet blaas je bij een stoplichtsprintje tegen petjesGolf nummer zoveel vol achteruit weg en dat moeten we niet hebben.

Dogleg baby

Heel-and-toe magie wordt voor je geregeld middels AMSHIFT, dus maximale smoothness gegarandeerd dankzij kleine pufjes tussengas. Uiteraard kan dit systeem ook uit, voor wie liever zelf de regie in handen/voeten houdt. Dan het beste nieuws: de handbak is een kostenloze optie. Met andere woorden: klanten kiezen gewoon zelf of hun V12 Vantage S een handbak of een Sportshift III-transmissie krijgt en dat is het. En zo hoort het.

Nog een klein rijtje cijfers, voor de leuk en ter opfrissing: 6.0 V12, 573 pk, 620 Nm, 0-100 km/u in 3,9 s en een topsnelheid van 328 km/u. De V12 Vantage S heeft een Nederlandse vanafprijs van bijna 300.000 euro, maar zoals gezegd verandert de handbak daar niks aan. De eerste exemplaren worden in Q3 2016 uitgeleverd.

Dank aan @uncivilsum voor het tippen!35 reacties

Jammer dat ze dat destijds met de vanquish niet deden.
@micrak11: Welke Vanquish bedoel je? Want die van 2001-2007 kon je later wel met handbak bestellen en je eerder bestelde auto laten ombouwen door Aston zelf.
De huidige naar mijn weten alleen met de ZF8 bak idd.
Heerlijk zo’n handbak met 7 verzetten!! Hebben!!
@ghost:

Speciale fast and furious edition ..
@lincoln: +1.
Chapeau Aston Martin. Doen ze goed! De V12 Vantage S vind ik sowieso al een heerlijk snoepje. Kleine, compacte auto met een dikke V12 in het vooronder en bestelbaar met een handbak, prachtig!
Helaas niet die maffe aluminium pook die o.a. In de DBS te vinden was
Als je hem zet zoals in alinea een beschreven zet hem in 2
Reverse zit onder de 6, zie de nummers onder aan de pook 1-3-5
@alex1589: excuses toch niet :p
@alex1589: geen probleem, je correctie was op tijd ;)
@alex1589: weet niet hoe je kijkt naar de foto maar het klopt wel volgens mij.
Rechtsonder zit de zevende versnelling en de één links onder. Kan het niet helemaal goed zien maar verwacht de achteruit dan linksboven.
Chapeau, dat maar vele merken mogen volgen!
@joostm91:

Pardon !!
Je weet toch wel wat een handbak is mag ik hopen ??

Nouja .. Ik hoop het eigenlijk niet ..
@lincoln: Wat bedoel je?
@joostm91: Niks van aantrekken, wat oudere man die Lincoln. Kunnen af en toe wat verward zijn en hun gedachtes niet goed getypt krijgen…
Jammer dat ie geen 8 verzetten heeft ..
Merkwaarde down the drain ..
Echt zonde ..
@lincoln: heeft die toch, zeven vooruit en één achteruit 😉
@lincoln: herlees es ff wat je postte? Adem eens goed en als je dan bij je punt blijft, snap je niet waar autorijden om draait. Jongejonge… oh het was ironisch bedoeld? Grote buiging!
Wat goed van ze!
Als V8 Vantage best een sympathieke auto. Het stoere broertje van de DB9. Altijd als een nuttige toevoeging gezien in het Aston Martin assortiment. Dat ze er vervolgens een V12 in gingen lepelen en ‘em gingen versieren met tupperware heb ik altijd merkwaardig gevonden…. Omslachtige en vooral erg dure manier om een snellere Vantage te maken.

De poging van GMR om een snellere Vantage te maken is vele malen geslaagder, en kost je geen 3 ton… En de supercharger maakt de al redelijk stoere V8 Vantage nóg stoerder.
http://www.autocar.co.uk/car-review/aston-martin/vantage/first-drives/gmr-600-aston-martin-v8-vantage-first-drive-review
Zoals ’t heurt!
@racerx: nee de 1 hoort linksboven. Dit is gewoon quirky en dat wordt op dit dispuut niet getolereert.
En toch denk ik dat de V8 Vantage een betere rijdersauto is. De V12 moet eigenlijk wel ondersturen.
7 verzetten handbak. Meteen het meest vooruitstrevende stukje techniek in dat ding…
Leuk voor alle klanten die de eerste special edition v12 vantage bestelden als rijdersauto en investering! Eerst al hard geraakt dat het gewoon in productie kwam, dan nog cabrio versie. Komt er een facelift komt hij gewoon weer in productie met v12 alleen gelukkig nu met semi automaat. Denk je dat je nog iets terug krijgt leveren ze hem weer met handbak! Aston Martin weet net zo goed met de klanten om te gaan als McLaren met 675lt fiasco.
@Barnato: Boehoe, dat zijn louter investeerders die daar over zeuren en daar heb ik geen enkele medelijden mee. Als je zo-een V12 special edition hebt gekocht, heb je nog steeds een ontzettend vette auto.
Aston Martin levert de handbak gratis, dat is mooi.
Maar doet de belastingdienst ook aan dit feestje mee? Waarschijnlijk heeft dat nog veel meer gevolgen voor de totaalprijs.
Kijk, helemaal de AM naar mijn smaak!
Too hardcore for me… maar goed, daarmee ben ik natuurlijk de grootste pussy op AB.. :'(
Dit wil je!
Aston Martin is goed bezig
Ik mis de prachtige DBS pook, verder super dat Aston Martin nog gewoon handbakken levert
Hebbuh!
Gratis handbak, vroeger was die altijd gratis en moest je meer betalen voor een automaat. Kan je zien hoe snel het is gegaan..
@pinut187: Dat was precies het eerste wat ik ook dacht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).