Aston Martin introduceert sportpakketje op Valkyrie

Auteur: , 37 Reacties

Als het allemaal wat heftiger mag.

Bij Aston Martin hebben ze goed gekeken naar de strategie van Porsche en het effect van het Weissach Package. Probeer maar eens een 911 GT2 RS te spotten zónder deze optie. De meeste kopers van de GT2 RS willen maximaal (aerodynamisch) geweld en dus werd het Weissach Pack een no-brainer. Voor de Valkyrie heeft Aston Martin iets soortgelijks.

De Britse autobouwer komt namelijk met het AMR Track Performance Pack voor de Valkyrie. Dit is ook zo’n optie die vrijwel alle 150 kopers van de Valkyrie gaan aanvinken. De optie voegt daadwerkelijk wat toe. Volgens Aston Martin is een Valkyrie met het AMR Track Performance Pack zo’n 8 procent sneller op het circuit in vergelijking met een Valkyrie zónder de optie.

Het sportpakketje komt met een nieuwe front voor meer downforce en efficiëntie, titanium remmen, een stijvere ophanging, matzwarte magnesium wielen en carbon remschijven. Dat is nog niet alles. Een gepersonaliseerde pit tijdens trackdays van Aston Martin is tevens onderdeel van het pakket. Meest opmerkelijke extra is dat Aston Martin een tweede set van alle uiterlijke panelen van de auto meelevert. Mocht je op het circuit een paneel kapot rijden, dan kun je deze zelf vervangen.

Verder krijgen klanten die voor het AMR Track Performance Pack kiezen de optie om de Valkyrie in drie unieke AMR liveries te krijgen. Samen met Q by Aston Martin kan vervolgens gekozen worden voor een unieke finish. De personalisatie gaat ver bij de Valkyrie. Tegen meerprijs kan Q een 24-karaats gouden stickerlaag aanbrengen onder de uiteindelijke lak. Daar moet je het Gold Pack voor aanvinken. Nou, Aston, kom maar door met die Valkyrie!37 reacties

Of ik het mooi vind laat ik even in het midden maar wat is dit ding indrukwekkend zeg!
@viezefreddyw: precies dat!
@viezefreddyw: Het eerste waar ik aan dacht toen ik de koplampen zag was; ‘die heeft het syndroom van Down!’
@cossiekiller: syndroom van downforce heet dat
@viezefreddyw: Eens! 100x liever deze dan een McLaren Speedtail.
Ziet er gelikt uit! Ben ergens wel benieuwd hoeveel Valkyrie’s een circuit gaan zien, en dan niet vanaf de parkeerplaats.
Een sportpakket aanbieden op een auto die nog niet uitgeleverd is? En een claim dat hij 8% sneller is, terwijl er nog geen officiële tijd mee gezet is? Goede marketing!
Wat een monster! Maar wanneer gaan we ze op de weg zien
@jeppie: waarschijnlijk nooit, zij die dit kopen gaan niet rap op een openbare weg rijden. Tenzij je in dubai of monaco zit.
Aston Martin is bij de VAG groep in de leer geweest! Die weten al lang hoe ze geld uit de zak kunnen kloppen!
Ik vind het mega cool. En aston durfde duidelijk verder en gewaagder denken dan de anderen.
Maar eigenlijk is het toch meer een oefening in nummerplaten hangen op een zo hardcore mogelijke cicrcuit wagen. Die rijhouding en cabin size hebben volgens mij toch consequenties naar gebruik op openbare weg. #anotherknightsbridgecruiser?
De 001 is voor Max Verstappen neem ik aan? Hij wil er gewoon in gaan pronken in Monaco. Zal voor de meerderheid wel een verzamelobject gaan worden die de straten nooit gaan betreden.
@Alfarobert: nee Max krijgt natuurlijk nr 33. En nr 7 gaat naar James.
Tja, Weissach Package, Turbo S, GTI Performance, je wilt ook gewoon niet de tweede keus, alleen de allerbeste natuurlijk.
Even off-topic, maar de comments lezen onder een foto van Autojunk via deze app op een iPhone werkt ZO slecht! De comments verspringen de hele tijd, kunnen jullie hier wat aan doen?
@roef: is super irritant idd. Workaround: zet je portrait orientation lock aan, dan blijft het gewoon staan.
@roef: ja, koop een Android ! Nergens last van
Dus je maakt de meest extreme versie van een auto die je kunt verzinnen, en met een pakketje wordt hij nog 8% meer extreem? Right.

Op zich vind ik de pit crew en de extra panelen wel een mooie toevoeging, die zal niet iedereen standaard willen hebben dus dat kun je er best los bij leveren
@RubenPriest had je toevallig het filmpje van MrJWW gezien voor het artikel? Anders is het wellicht een interessante aanvulling: https://youtu.be/SH2nDhBJrNI
Die oranje geverfde ophanging is wel geil.
Marketing op z’n best.
@berlinetta: Weissach Package klinkt toch sexier dan AMR Track Performance Pack. Iets te lang.
@kenner: Wacht nog even tot Mercedes met zo’n pakketje komt voor de ONE.
Hmmm, nee, ik wacht toch even of de Comfort Plus/Luxury package met massagestoelen en two-zone climate control.
Ik vind deze uitvoering mooier dan de originele
Een 24-karaats gouden stickerlaag onder de uiteindelijke lak. Iemand een idee wat daar de bedoeling van is, buiten het opdrijven van de prijs?
@alfapeter: extra shine. Het geeft iets meer glans aan de bovenste laag dan een normale lak, net als dat een pearl lak ook meer glans heeft dan gewoon wit.
@alfapeter: Het goud is zichtbaar en zit onder de blanke lak. Het is dus niks meer of minder dan een hele exclusieve en dure racestreep over je auto. Zie ook de video van Mr. JWW op Youtube waarin hij de Valkyrie van een vriend mag samenstellen. Daar komt dat goud ook voorbij
Spuuglelijke vreselijk verlate group C wagen. Maar wel superpremium met twee Tomtoms. Net als die eindeloze rij speciaaltjes van Lamborghini en Ferrari een mooie manier om geld binnen te harken maar met de kernwaarden van Aston Martin heeft dit niks te maken.
Dit bericht mist wel een stukje belangrijke informatie: het pakket is niet straatlegaal! Daarmee klopt ook de vergelijking met het Weissach Package niet. Bovendien krijg je die extra panelen dus niet voor als je schade rijdt, maar om de auto weer terug te kunnen naar straatlegaal! Vergelijk het een beetje met de Glickenhaus bolide die je op het circuit kan gebruiken, maar na wat kleine aanpassingen ook weer gewoon naar huis kunt rijden.
@gandini: Maar eh, als je toch het geld hebt, waarom zou je dit pakket dan in hemelsnaam aanvinken als het niet straatlegaal is? De enkele circuittijger die zo’n ding koopt had zich dan net zo goed een AMR Pro kunnen pakken
@Edge: Ik heb het ook niet verzonnen… Je hebt wel gelijk ja. Misschien zijn de Pro’s uitverkocht en komen ze de kopers van de “normale” versie een beetje tegemoet?
@gandini: Ok, bij die 3e zin is iets serieus misgegaan, maar de boodschap was volgens mij wel duidelijk.
Ik vind deze mooier dan een amg1
Wauw!! Wat geniaal dat je er paneeltjes bij krijgt! Zoveel dikker dan een AMG One met een 1.6 V6…
Geweldig wat Newey van deze auto heeft gemaakt. En gold leaf +1!
Titanium remklauwen neem ik aan dan? Echt een ontzettend bruto auto, maar tegelijkertijd ook bijzonder onbruikbaar. Dit zal voor de meeste kopers toch wel een echte garage queen worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).