Aston Martin praat over de opvolger van de Vanquish

Auteur: , 11 Reacties

De Vanquish gaat niet langer Vanquish heten.

Superleggera

Het heeft even geduurd, maar Aston Martin is lekker bezig het modelgamma in het nieuw te steken. De DB11 is al een tijdje op de markt (nu ook als Volante) en de nieuwe Vantage is onlangs geïntroduceerd. Zodoende blijft er nog maar een auto over in de line-up die nog ‘aan de beurt’ moet komen. Nee, niet de nieuwe Varekai. Nee, ook niet de Vulcan of de Valkyrie. De goede oude Vanquish natuurlijk!

Het lijkt korter geleden, maar de huidige Vanquish kwam in 2012 op de markt als opvolger van de DBS (rijtest), die op zijn beurt de V12 Vanquish moest doen vergeten. Qua looks leek de auto op een soort hete DB9 en baseerde ook op het bekende VH-platform, maar toch was de Vanquish met zijn carbon body van een hele andere orde. Een apart de detail is de spoiler die geïntegreerd is in de kofferklep. Naar verluidt kostte het Aston ontiegelijk veel moeite om dit onderdeel uit een stuk te maken.

Na zes jaar wordt het weer tijd voor een nieuw ‘regulier’ topmodel in de range (naast de hierboven genoemde hypercars). Aston gaat nog even door met de modelnaam-draaimolen en stoft nu weer de DBS-badge af voor de auto, zij het met de spannende toevoeging Superleggera. Samen maakt dat dus de Aston Martin DBS Superleggera.

Beide namen hebben een grote historie bij het Britse merk. De eerste DBS verscheen in 1967 op de markt en speelde een rol als Roger Moore’s vervoer in de Persuaders. Superleggera verwijst naar carrosseriebouwer Touring Superleggera, dat in het recente verleden bijvoorbeeld tekende voor de Maserati Sciàdipersia, Ferrari Berlinetta Lusso en Alfa Romeo Disco Volante.

Of Touring Superleggera ook een krabbel zet onder het design van de nieuwe opper-Aston wordt officieel niet met zoveel woorden bevestigd. Wel zegt Aston Martin dat de auto ‘extreem licht’ zal worden, wat per slot van rekening de vertaling is van het mooie Italiaanse woord ‘superleggera’. Misschien is dat ook nog wel belangrijker dan het design, dat linksom of rechtsom best in orde zal zijn. De DBS Superleggera verschijnt later dit jaar voor het eerst op het toneel.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vorig jaar heb ik al de testmule’s gezien van de nieuwe ‘Vanquish/DBS’ . Aston Martin staat bekend om Vanquish en DBS om en om te gebruiken bij een nieuwe auto. Komt niet helemaal als een verrassing dat die DBS Superleggera gaat heten.. ben er wel benieuwd naar!
Met de huidige design style vrees ik voor de looks van de nieuwe Vanquish
Wat mij betreft altijd veruit de mooiste Aston Martin!
“Het lijkt korter geleden, maar de huidige Vanquish kwam in 2012 op de markt als opvolger van de DBS” – maar de Vanquish S Volante is er toch pas korter dan een jaar of niet?
@b2014209: de Vanquish S Volante wel, de Vanquish Volante zonder S niet.
Die geïntegreerde spoiler vind ik heel fraai. Spoiler en elegant. Ik hoop dat de nieuwe dat ook krijgt.
Leuk en aardig, maar geen nieuwe Cygnet dus? Schande!
@escort77: Saving the best for last!
De vorige DBS is nog steeds een schoonheid, voor mij zelfs een van de mooiste auto’s geproduceerd. Ik hoop dat de nieuwe DBS hier dichtbij komt, want evenaren wordt lastig. Ben benieuwd wat de specificaties gaan worden.
@larsdbs9: als trotse bezitter van de DBS ben ik het helemaal met je eens 😇😎
Hopelijk wordt deze wel mooi. Ik vond aston martin altijd schitterende auto’s, maar de laatste auto’s die ze hebben uitgebracht vind ik gewoon oprecht lelijk. Met name de db11 volante vind ik een hele lelijke auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).