Aston Martin Vanquish Volante Neiman Marcus edition [updated]

Auteur: , 13 Reacties

Kerstmis staat weer voor de deur, en dus gooit warenhuis Neiman Marcus er, geheel volgens traditie, een exclusief autospeeltje tegenaan. Dit jaar valt de eer Aston Martin ten deel, met deze blauwe Vanquish Volante. Prijskaartje: $344.500, de goedkoopste NM-supercar in jaren.

Aston Martin Vanquis Volante Neiman Marcus

Er zijn mensen die niet malen om de prijs van het cadeau dat ze krijgen, als het maar uit het hart komt. Er zijn echter ook nog mensen die iets materialistischer zijn ingesteld, en voor wie een hoog prijskaartje de ultieme indicatie van hun liefde voor de ontvanger is.

Speciaal voor hen is het jaarlijkse Kerst-supercarfestijn van Neiman Marcus een zegening. Twee jaar geleden stond er een Ferrari FF in de catalogus (395.000 USD, in 50 minuten uitverkocht), en vorig jaar was het net als dit jaar een cabrio, de McLaren MP4 Spider (354.000 USD, in 2 uur uitverkocht).

Er worden 10 exemplaren van de Vanquish aangeboden, gespoten in NM Exclusive Seychelles Blue, met liquid silver 20-spakers, en blauwe remklauwen. In het interieur is een NM-logo geborduurd, en ook krijgt de koper er een vierdeels leren bagageset bij.

Standaard kost de Volante in de VS 296.295 USD.

Neiman Marcus Vanquish

Voor Aston Martin, dat voor de komende jaren grootse plannen heeft (inclusief AMG-motorendeal), zijn de extra verkopen overigens welkom, gisteren kwamen cijfers over het boekjaar 2012 naar buiten, waaruit bleek dat er bijna 25 miljoen GBP (29,5 miljoen euro) verlies werd geleden.

Update 16-11: Deze Vanquish zal te zien zijn op de LA Auto Show. Tevens heeft Aston Martin een aantal foto’s vrijgegeven, die in de nieuwe gallery te zien zijn.
13 reacties

Erg mooie kleurstelling dit!!
Tja dat ze verlies lijden verbaast me niks.. De vanquish blinkt precies helemaal nergens in uit, en derest van het aanbod is stokoud!
@lambo4all: Behalve dan in mooier zijn dan elke mogelijke andere nieuwe auto in de prijslijsten
@4x4wheels: ten eerste is smaak persoonlijk, en ten tweede is uiterlijk vaak niet genoeg. Bij mij in de straat woont een man die een paar dagen een DBS mee mocht van de dealer on te testrijden. Ik ken hem redelijk goed en toen ik vroeg hoe de aston zich verhield tegenover zijn huidige 997 turbo (pre facelift) antwoordde hij: “de aston is een oncomfortabele slecht sturende stuiterbak! Nooit dat ik daar mijn porsche voor inruil.” Zegt genoeg toch? Hij heeft trouwens ook jaren een oude vanquish gehad.
@lambo4all: is dat ook niet omdat de dbs erg hard geveerd is voor het circuit, meer vergelijkbaar met een rs3-2 porsche ook flink harde veren? Vor comfort had je gewoon de db9 moeten hebben
@darkpluisje: alleen die is weer zo traag dat elke M, RS en AMG je er vierkant uit rijdt.. Bovendien doet dat niet af aan het feit dat ondanks dat de dbs zo hard geveerd is meneer nogsteeds niet te spreken was over het rijgedrag..
Arme auto, cabrio met gesloten dak, foutgeparkeerd, in een mistroostige winkelstraat gefotoshopt waar er niemand er naar omkijkt. Deze heeft echt beter verdiend.
Ik wacht wel tot ze, na het faillissement, in de Aldi te vinden zijn…
Wel een mooie kleur voor deze AM, alleen een beetje jammer dat er op de adverttentiefoto rechts van de telefooncel een Hyundai Excel staat, eveneens voorzien van NM Exclusive Seychelles Blue lak.
Hoeveel korting zouden ze gekregen hebben bij AM? Beter had geweest om de F-type met speciaal kleurtje aan te bieden. Minder exclusief (lees minder duur) maar geheel nieuw!
De prijzen van de NM auto’s vallen reuze mee. Ten opzichte van de FF en de MP4-12C is de AM ‘de goedkoopste supercar auto sinds jaren’ omdat het daarnaast vrijwel de enige is (http://editorial.autos.msn.com/cars-of-the-neiman-marcus-christmas-catalog). Het zal het verlies van AM enigsinds goed doen dan dat ze altijd snel uitverkocht zijn.
Hallo, wakker worden!
10 spaken, 20 inch =//= “20-spakers”
10 dubbele spaken = 20 spaken
Echt een ontzettend lelijk plaatje wat ze hebben gebruikt voor de NM-folder. Waarom is de afgebeelde auto EU-spec?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).