Zou jij je 356B 1600 Super in hartje Amsterdam parkeren?

Auteur: , 40 Reacties

Yupmevrouwen met bakfietsen, mokers op scooters, smartphonende fietspubers, druk kleppende moeders met grote bugaboo's, en natuurlijk de occasional laad- en los-vrachtwagen. Ja, de binnenstad van Damsko is vol potentiële gevaren voor je Heilige Koe. Dat weerhield deze Porscherijder er niet van zijn klassieke 356 B hier te parkeren.

Centje, centje

Je zou bij het zien van de foto haast denken dat de auto in de Reguliersdwarsstraat is geparkeerd, maar nee, het is de Elandsgracht, waar de beste man wellicht even een potje latex ging shoppen.

Achter hem een flinke Mitsubishi L200 pickup, die hem in no-time tot een blokje schroot zou kunnen transformeren, en voor hem een paaltje, dat in het verleden al eens flink krom is gereden. Ach ja, no risk, no glory, zullen we maar zeggen.

Hij staat er prachtig bij, deze 911-voorloper uit 1962. Wist je dat hij rijklaar slechts 931 kg weegt?

Alle foto’s, met dank aan mevipp, vind je op Porkerjunk!40 reacties

Waarom niet? Auto’s zijn er om gebruikt te worden
@4x4wheels: Precies rijden met dat ding. We doen allemaal veel te spastisch met onze auto’s hier in Nederland!
Prachtige spot! Die Porsche is erg mooi. Zelf zou ik het ook gewoon doen. Als ik in die Porsche zou zitten en mijn bestemming A’dam is, zou er ik gewoon parkeren.

@sir_smokalot: Outlander pick-up? Bestaat dat? Volgens mij is het of een Outlander als bestelbus uitgevoerd of een L200 pick-up. En de Outlander pick-up link ish stuk.
@toyotafortuner: Het is wel een Outlander, maar geen pick-up idd. Tenzij Smoke bedoeld om vrouwen/goederen mee op te pikken.
@toyotafortuner: My bad, het is inderdaad een L200 :)
@sir_smokalot: Excuses, had de gallery nog niet gecheckt!
Of hij is even lans Ruska, de kever/buggy specialist…. Ik weet niet of die nog bestaat, maar m’n broer bracht daar altijd zijn kever naartoe. Volgens mij was dat vlakbij Engels. Overigens is voor deze Porsche alles nog te krijgen dus schade is, buiten originaliteit, altijd te herstellen. Ik gebruikte mijn klassieke Alfa altijd gewoon in Amsterdam, en het viel altijd op hoe respectvol mensen waren voor de auto.
@hdla: zeker, ruska bestaat nog
Dat ie uberhaupt een plekkie wist te vinden…
Mooie auto, wordt gelukkig gebruikt. Zou toch zonde zijn als zon wagen als trailer-queen zou belanden. Zulks moet gereden worden.
De link naar het “in het verleden krom gereden paaltje” ontgaat mij een beetje (slechte grap? of niet goed gekeken?)
Dat is geen grap, maar eem constatering. Op de Street View-link zie je het paaltje haast horizontaal staan.
@sir_smokalot: Hmm, smoke. I disagree. op de google-streetmaps foto zie je geen horizontaal paaltje.. maar wordt het beeld rondom de auto ge-blurred om vervormingen op korte afstand van de camera niet tot ‘foute weergaven’ niet als ‘de werkelijkheid’ te laten doorgaan.

Kijk nog eens goed: Het topje van de paal is wel scherp in beeld en niet horizontaal.

(draai eens een rondje in Google Streetview, op precies die plek: Is die WagenR+ soms ook ooit aangereden waardoor het rechterachterwiel zich tegenwoordig op de kofferdeksel bevindt? :-)
“die hem in no-time tot een blokje schroot zou kunnen transformeren” Ik heb geen idee of zo’n 356 hetzelfde is opgebouwd als een karman ghia oid. Maar als ze er ook maar van ver op lijken onderhuids is het quasi onmogelijk van hem samen te plooien, breekt de L200 gewoon z’n neus op.
@Hupke: Karmann Ghia stelt onderhuids toch geen drol voor. Of bedoel je nu juist?
@freezzr:

Is een tank zo’n Karmann, de meeste auto’s uit die tijd overigens.
@Hupke: een tank? Heb je een andere wagen voor ogen misschien?

Ben een 65’er karmann ghia cabriolet aan het restaureren. Heb hem van boven tot onder kaal gehaald, en het is echt geen tank hoor zo karmann. Ik heb liever een ongeluk in een oude Volvo dan in die Karmann!
Waarom niet? Zo zeldzaam zijn ze toch niet? En onderdelen zijn vast ook nog wel te vinden.
Ik woon hier om de hoek, deze Porsche staat daar regelmatig voor de deur. Weet verder niet of de eigenaar er woont/werkt/shopt of wat dan ook. Feit blijft dat ik er heel blij van wordt om dit aan te treffen op de weg naar de Appie.
Één van de mooiste auto’s ooit gemaakt. Een droom om nog eens te mogen bezitten.
Ik vind de 356 ook een van de aller mooiste auto’s ooit. Als ik een 356 zie moet ik aan een slanke, jonge naakte vrouw denken waar alles puur natuur aan is. De girl next door, zeg maar. Zo clean en eenvoudig gelijnd..
Doodzonde!! deze wagen is minimaal 100k waard, tegenwoordig heeft bijna geen mens meer respect voor anderman zijn spul. Ik zette hem er niet niet neer in ieder geval.
@bofkont: Haha minimaal 100K zegtie, wat een onzin! Een goede 356B pik je op voor de helft… een super misschien een paa K meer.
@911GT2: idd gelijk heb je, de cabrio’s zitten meer richting de 100k.
Maar zie ook wel gesloten versies tegen de 75k.

Al met al nog veel geld eerlijk gezegd ;)
@bofkont: FYI: Gisteren is op de Zoute Sale een 356B 1600 Roadster uit 1961 voor 126.500 euro verkocht.
@sir_smokalot: thx voor de update! prachtige wagen!
@911GT2: zie reactie van sir smokelot 126k is er eentje verkocht gisteren.
@bofkont: Ik krijg de indruk dat mensen met geld voor zo’n wagen dat weinig boeit. Hier op de Koninginneweg staat elke dag een R8 half op het fietspad geparkeerd, lijkt erop dat ie z’n velgen goed wil behandelen ofzo want hij staat altijd ruimschoots van de stoep af. Al met al staan er in de buurt best veel auto’s met een waarde van 100k+ op straat geparkeerd.
Parallel aan deze weg aan het water staat standaard een AM DBS, de eigenaar daarvan lijkt zich ook allerminst druk te maken om inbraak en/of schade.
@vondeyck: tja met veel geld is het natuurlijk ook weer makkelijk allemaal op te lossen.
Dus je zult wel gelijk hebben.
@bofkont: Helaas hebben we het niet allemaal zo goed als die mensen ;-)
Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat je zo’n klassieker niet alleen koopt omdat het een leuke sportwagen is maar juist omdat je liefhebber bent, wat dat betreft is het weer riskant om je wagen zo in de binnenstad te parkeren.

Al met al tóch mooi om te zien dat zo’n ding echt gebruikt wordt!
@vondeyck: Heb je ook weer een punt.
Och waarom niet ? Er stond laatst een Jaguar XJ220 in de MacDrive (reed op de autobaan voorbij :S), je moet er toch niet aan denken dat die slappe patatgeur je XJ220 bereikt ? Maar goed.. Het is altijd nog beter dan je Ferrari 550 Maranello voor de BCC in Hengelo te parkeren en vergeten de handrem erop te zetten (boem).
Prachtauto!!! En heerlijk rijden met dat ding, daarvoor zijn ze gemaakt (al dan niet voor het stadsverkeer), maar dan kan je laten zien wat voor geweldige auto je hebt!
Op 2 na mooiste Porsche ooit gemaakt.
Nummer 1 staat de 356 Spyder
En op nummer 2 staat voor mij de Carrera GT… ik heb nou eenmaal iets met spyders.
Maar goed, ik heb t r het geld niet voor over!

En natuurlijk zet je m voor de deur; als je zo’n bak hebt, heb je ook een goede all-risk verzekering!
Haha ik heb deze auto alleen op schaal. 1:18
Wat kost zo’n ding dan?
@sls63amg: google :)
@sls63amg: Een goede 50K voor een B. Cabrio mag je x2 doen. Een A & C zijn wel ietsje meer waard.
@sir_smokalot
Je hoeft echt geen 1600B Super te hebben om deze stad te mijden. Maar zo zijn er wel meer. Ik placht de randstedelijke cultuurcentra in het verleden bij regelmaat te bezoeken, maar geef sinds ongeveer 20 jaar de voorkeur aan steden als Mönchengladbach, Aken, Düsseldorf, Maastricht en Luik. Okay, de randstad zal het economische verlies aan overnachtingen, etentjes en bar/cafébezoek best wel kunnen dragen, maar ik voel me geen uitzondering. Ik mijd niet alleen vanwege mijn auto de randstad. In voornoemde steden voel ik me echter een welkomener gast en daar gaat het me om.
@9000cse:
Voor de goede orde: Ik heb geen hekel aan mijn randstedelijke medemensen, maar wat ben ik blij, dat ik er (in Rotterdam) niet meer woon. Ik woon nu in Limburg en raadt maar, waarom ik hier nooit meer weg zou willen.
Ik zou mijne 356 er ook parkeren. Als je een brokke piloot op de weg hebt. Kan je ook in een boerendorp stukken krijgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).