Audi-baas probeert bierfeestje à 12.500 euro te declareren

Auteur: , 34 Reacties

't Was een leuk feestje.

Rupert Stadler wil er nog eentje

Op 19 mei drinken dertig hooggeplaatste Audi-managers zich in het Wolfsburgse gasthuis ‘Rothehof’ een stuk in de kraag. Thema: Bierwedstrijd, Beieren tegen Rheinland. Drinken gaat natuurlijk het best onder begeleiding van een moppie muziek en dus werd er een hoempapa-band uit Keulen ingevlogen. Klinkt niet alleen als een meer dan geslaagde bedrijfsborrel, maar ook als een prijzige aangelegenheid.

“Das macht keinen Flöte aus, der Chef zahlt!”
-dronken Audi-topman

Daar was der Chef het alleen niet helemaal mee eens. Audi oordeelde namelijk dat het om een privé-evenement ging en weigerde dan ook het ingeleverde bonnetje te betalen. En zo mochten alle topmannen en -vrouwen hun geslaagde avond zelf bekostigen. Wat de totale schade is blijft onbekend, maar volgens Bild am Sontag kwam de rekening voor CEO Rupert Stadler uit op 12.500 euro. Toch zonde, voor dat geld kun je ook een optionele airco en lichtmetalen wielen op je Audi A1 krijgen.34 reacties

Heerlijk die sarcastische laatste zin haha ;)
Daar had je ook liters olie van kunnen kopen.
Hebben ze toch humor in Duitsland: zo iets proberen te declareren
De Überführergeschäftsführers hadden het reuze naar hun zin op het feestje zo te zien:

https://i.ytimg.com/vi/1a7sIf-7tZ4/hqdefault.jpg

2e van links is Herr Doktor Stadler
@moveyourmind:
ik mis de Italiaanse importeur !
howa you lika my hat?
@desjonnies: Ai bringe you flowers!
@moveyourmind: ‘Allo! ‘Allo! altijd +1!
Blijft een geweldige serie!
Nee naar de Aldi gaan voor een krat Schultenbrau…. Da’s pas premium…
400 de neus en klaar
Klinkt nog goedkoop…. Geen meisjes van plezier ingevlogen?
@dutchdriftking: Mädel von Spass?
@Gulli: ooh jee. Dies mooi. Ik lachte luidop. bedankt om mijn dag zo af te sluiten. ??
416€ pp, is wel op te hoesten voor ze. Erg spannend vindt ik het niet. De OR van de Nationale politie spendeert dit bedrag aan een hotelkamer.
@jbkleyn: volgens mij was de rekening van hem persoonlijk 12.5k, of begrijp ik dat verkeerd?
Ik heb vast nog wel een bonnetje van de kroeg van een euro of 200 thuis liggen. Eens kijken wat mijn baas ervan zegt als ik dat als onkosten probeer te declareren.
@Edge: laat je weten wat hij zegt?
Veel bedrijven hebben sws een beleid dat er niets declarabel is wat met alcohol te maken heeft. Je kunt vaak alles declareren, van eten en uitjes tot onnodige huur van ruimtes, maar soms moet je zelfs de wijntjes van het dineren met een potentiële miljoenen klant zelf betalen. Alleen relatiegeschenken (goede fles whisky of wijn) mag soms van de baas zijn rekening.
@wouterjeuring: dat is tenminste wat ik zelf altijd heb meegekregen en van verhalen heb gehoord :D
@wouterjeuring: Dit beleid ken ik – gelukig – niet. Jaarlijkse heb ik tientallen dinertjes met klanten (jaja ik doe mijn nickname eer aan), maar ik heb nog nooit de alcohol zelf betaald!

OT: De belastingwetgeving voor dergelijke declaraties zijn in Duitsland veel strenger dan in NL. Ten opzichte van mijn Duitse collegae kan ik aanzienlijk meer declareren. De Duitse wetgeving is bijzonder streng voor declaraties zonder aanwezigheid van klanten.
@alloallo: klopt. Dat is voor restaurants een tijdrovende klus, een speiseverzehrdinges te maken. En dan mag de restaurateur tekenen voor de aanwezigheid van mensen van wie hij niet de identiteit mag vast stellen. Zucht. Duitsland.
@wouterjeuring: nog nooit van gehoord..
Alkohol macht das ganze leben toll! Und so weit! Gibst mir noch einer!
@goodolddays: Leben am besten mit einem Haupt Buchstaben bitte sehr!

Ein, Zwei, Drei, saufen! Lass die TDI mahl laufen!
Ja maar wie heeft er nou gewonnen dan?
@wouth: Een bierwedstrijd tussen Beieren en het Rheinland… Wie zou dat winnen?
Heeft het Rheinland daarin überhaupt wel een kans?
Hahahaha geweldig, zou audi haast een leuk merk gaan vinden.
ja, nu de shit aan is (sjoemel VAG) gaan ze ineens beknibbelen op iets wat de pijn juist verzacht; alcohol
Met zoveel ellende probeer je het wel eens weg te spoelen, kan ze vertellen elke probleem kan zwemmen, als een ‘olie’vlek op water…
Dus de “chef” naait zich zelf, want dat lijkt mij die CEO Rupert. Maar dat zal een leuk feestje geweest zijn.
Beetje accuratere berichtgeving aub. Er waren een aantal bekende Duitsers (de Duitse BN-ers) en een aantal topmanager. De humpa-humpa band werd ingevlogen, net als een carnavalsband uit Keulen. Het feest werd gedeclareerd, maar uiteindelijk (na een interne audit) besloten dat de avond geen zakelijke doelen had. Stadler heeft het geld toen overgemaakt en dus zelf betaald.
Ik denk dat 30 willekeurige vag producten wel meer dan €12.500 aan olie zuipen
Maar eh…. waarschijnlijk mocht degene van de administratie (dibiteuren-crediteuren) die over de declaraties gaat niet mee zuipen. En dat meine heren was fout nummer1!”Und daß meine herren was fehler nummer einz!”
Kunnen ze makkelijk missen, toch. VAG gaat als een speer: TSI/FSI, DSG, Dieselgate. En dan ben ik vast nog een paar krakers vergeten. Gewoon een fijn bedrijf met lieve mensen. En je weet: Dieselgate waren 17 mensen LAAG in de organisatie (waaronder juffrouw Jannie, die de koffie rondbrengt), het management wist echt van niets. Dus die lui kunnen wel een deukje hebben, toch?
Ach ook nog een beetje sjoemelen met declaraties, zit in de bedrijfscultuur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).