Audi gaat zijn elektrische SUV in België bouwen

Auteur: , 15 Reacties

3x hoera voor subsidie.

De uberdikke Model X-sloper zal zijn geboorte krijgen bij onze zuiderburen, dat schrijft De Morgen deze morgen. Medewerkers van de Audi fabriek in Vorst (Brussel) zijn blij met de keuze. Momenteel rolt in de Belgische hoofdstad de A1 van de band en per 2018 dus de E-Tron SUV van het Duitse merk.

De keuze voor de fabriek in Vorst komt niet uit de lucht vallen. De Belgische regering voerde al eerder gesprekken met de autofabrikant over een toekomstige samenwerking en beloofde Audi 100 miljoen euro als er een deal zou komen. Het was namelijk al eerder bekend dat de productie van de A1 naar Spanje ging verhuizen en dus vreesden de medewerkers voor hun baan in de fabriek. Nu bronnen zeggen dat de groene SUV naar de fabriek gaat komen, halen veel medewerkers opgelucht adem.

Met de komst van de elektrische SUV naar de hoofdstad blijven de 2.500 Audi-medewerkers in de fabriek hun baan behouden. Vorig jaar rolde in Vorst 115.000 auto’s van de band. Hoeveel exemplaren Audi van de E-Tron SUV wil produceren op jaarbasis is nog niet bekend.15 reacties

Oh super! Heel goed om te horen dat Audi zijn productie in België niet stillegt zoals Ford.
@elias: Voeg daar maar ‘voorlopig’ aan toe…
Mooiste audi die ik in lange tijd heb gezien.
@mercedesbenze350cdi: het concept ziet er inderdaad netjes uit. Niet zo saai als de nieuwe A4. Als Audi fan valt me doe toch wel erg tegen
Vreemde zaak, ik kan me niet voorstellen dat een prijzige SUV net zo hard over de toonbank gaat vliegen als de A1, dus een deel van die werknemers is overbodig geworden.
Ok, drie losstaande berichten in een paar weken tijd.

1. Porsche komt met een Tesla achtige auto.

2. VW Phaeton wordt alleen elektrisch.

3. Audi komt met een elektro SUV.

Drie keer hetzelfde bericht dus eigenlijk. Allemaal ongeveer dezelfde afmetingen en klasse (boven D segment).

Enfin, @martinus zal het wel weer fantastisch vinden!! 😂(tenzij ze ook een Skoda versie maken met RS logo…)
Jammer dat de auto er weer zo “uber” uitziet, niet fijn om in gezien te worden in deze crisistijd.
@zebedeus: Als je zo’n auto rijdt denk ik niet dat je je bezwaard voelt…

En mocht dat toch zo zijn dan kijk je gewoon even op je loonstrookje naar het verschil tussen je bruto en netto inkomen en zijn alle schuldgevoelens weer weg.
Lelijke doorgetrokken achterlichtunit. 370kw klinkt positief :)
@allesmetturbo: die achterlichtunit is nou net een van de grootste vooruitgangen tov die saaie, nee oersaaie rechthoekige achterlichten in audi’s laatste modellen (A6, Q7).
Flauw dit. 3x hoera voor subsidie? Olie wordt vele maler harder gesubsideerd.
@stfu: in 2018 krijg je tot 50000 subsidie als dat dan niet al anders is. En ik ben bang dat deze auto net iets meer gaat kosten.
@clarkson: 4% bijtelling bedoel je? Ik doelde op algemene subsidies door landen/overheden. Daaruit blijkt dat oliemaatschappijen miljarden subsidie krijgen. Dus dat.
Als het nu in de praktijk ook nog eens een knappe wagen word….
Vind ‘m mooier dan de Tesla
S-type.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).